Залізницю, спиртзаводи та аеропорт хочуть віддати інвесторам

Залізницю, спиртзаводи та аеропорт хочуть віддати інвесторам
  • Кабмін створив Інвестиційний атлас України. 
  • У ньому три великих об’єкти з Вінниччини: виробництва ДП «Урспирт», вінницький залізничний вокзал та аеропорт «Вінниця».
  • Що з ними хочуть зробити?

На Урядовому порталі опублікували Інвестиційний атлас України. У ньому розписали всі компанії, які держава готова віддати у користування чи під приватизацію.

Публікація атласу сталася 26 січня, за кілька днів після економічного форуму в Давосі, де президент Зеленський закликав «вкладати в Україну» і наголосив, що держава готова продати понад 500 компаній.

Отож, які об’єкти з нашої області держава готова віддати інвесторам?

Відео дня

Укрспирт

Зі слайда презентації йдеться, що під інвестування підпадають підприємства ДП «Укрспирт» у 14 областях України, серед яких і Вінниччина. Філії державної компанії є у Немирові, Бершаді та селах Мартинівка, Дружне.

«Загальна виробнича потужність ДП «Укрспирт» становить понад 36 мільйонів декалітрів на рік. Має 41 виробництв, 4021 робітник, дохід у 2018 році склав 65,8 мільйона доларів. Готовий до приватизації на 100%», — описують в презентації.

Залізниця

У Інвестиційний атлас розмістили і сім вокзалів, серед яких є й наш. Об’єкти пропонують інвесторам в концесію (довготривале користування без можливості приватизації - авт.) на термін від 20 років.

Вінницький залізничний вокзал. Щорічно обслуговує 1,3 млн пасажирів; має загальну площу 6071 м².

Аеропорт

На розгляд інвесторам пропонується аж чотири проекти, які можна реалізувати у вінницькому летовищі. Їхня вартість реалізації коливається від 15 до 90 мільйонів доларів.

Модернізація аеродрому: користуватися летовищем зможуть літаки типу Airbus 320, Boeing 737-800 без обмеження для навантаження. Ціна — 90 мільйонів доларів.

Реконструкція аеровокзалу. Збільшить пасажиропотік на міжнародних і внутрішніх рейсах до регіону. Ціна — 15 мільйонів доларів

Будівництво мультимодального вантажно-логістичного центру: збільшить експорт та імпорт товарів. Ціна — 15-20 мільйонів доларів

Будівництво MRO-центру: на території аеропорту зможуть надавати послуги обслуговування, ремонту і капремонту літаків типу A320 / B737. Ціна — 5-10 мільйонів доларів

Нагадаємо, вже вдруге хочуть продати вінницький завод «Укроборонпрому»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up