Старшокласники на дистанційці, молодша школа — на канікулах. Про навчання з понеділка

Старшокласники на дистанційці, молодша школа — на канікулах. Про навчання з понеділка
Фото: архів 20minut.ua
  • Через епідеміологічну ситуацію цьогоріч українські школярі на осінніх канікулах були довше.
  • З понеділка їм йти на навчання, а наказу Міністерства освіти досі немає.
  • Міський департамент освіти вирішив: старшокласники поки навчатимуться онлайн, молодша школа — ще тиждень на канікулах.

Учні 5-11 класів після завершення канікул продовжать навчання у змішаному або дистанційному форматах залежно від епідемічного рівня. Учні початкової школи продовжать відвідувати заклади освіти. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Телеграм-каналі в середу 21 жовтня.Міністр вважає, що діти мають навчатися в повно форматному режимі та здобувати якісну освіту. Однак ситуація складна, тому формат навчання залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусної інфекції (COVID-19).

Оскільки на сьогодні відповідного наказу міністерства немає, відтак керівники на місцях разом із освітянами самі вирішують, як навчатимуться школярі після 25 вересня. Основний критерій — епідемічна ситуація в регіоні.

Вінниця досі у помаранчевій зоні, і кількість хворих на ковід щодня збільшується. Тому у департаменті освіти і науки Вінницької міської ради вирішили початковій школі продовжити канікули, старшу школу — відправити на дистанційку.

Відео дня

— З понеділка 26 жовтня учням 1-4 класів загальноосвітніх вінницьких шкіл ще на тиждень продовжили канікули, оскільки першачки не можуть займатися дистанційно — у них ще немає самосвідомості такого рівня, щоб вони могли самоорганізуватися. Та й після закінчення навчального року навчальні години їм можна продовжити за рахунок екскурсій і практики, — говорить директор департаменту освіти Оксана Яценко. — Учні 5-11 класів поки переходять на дистанційну форму навчання, так як канікули їм продовжувати недоречно, оскільки старшокласників чекають ЗНО і вступна кампанія. Такі кроки ми зробили для того, аби перервати ланцюжок захворюваності серед дітей. Далі — чекатимемо вказівок від міністерства.

Раніше, нагадаємо, про формат навчання з понеділка, 26 жовтня, повідомили на сайті міськради з посиланням на рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 жовтня 2020 року.  
 

Читайте також:

Освіта і карантин. Як навчатимуться молодші та старші класи з 26 жовтня?

Мовний табір онлайн, або як вінницькі школярі вивчають з іноземцями англійську

Не житловий комплекс, а гуртожиток єврозразка. Педуніверситет готується до реконструкції будівлі на Замостянській
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Татьяна Демьяненко

    дeтям с 5-11класс сложнee много прeдмeтов  и как тeперь быть.....надр назыввть все своими словами не дистанц.,а ЗАОЧНОЕ...учат родители сами...
  • Людмила Сивак-Півторак

    Рекомендації Міністерства-канікули до 30.10.,то чому дистанційне навчання з 26.10.?
  • Мария Варламова

    А я вдячна за мудрі рішення місцевої влади на користь здоров'я дітей та їх оточуючих! Адже це має бути на першому місці!!!
  • Вася

    test
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up