Податківець-письменник Валерій Єрємєєв: “Коли працюю над романом - всі комп’ютерні ігри геть”

Податківець-письменник Валерій Єрємєєв: “Коли працюю над романом - всі комп’ютерні ігри геть”
Через роботу батьків Валерій Єрємєєв свого часу вдосталь поїздив просторами СРСР, відслужив в танковій дивізії, закінчив два виші, попрацював у ряді комерційних структур, а останніх 18 років присвятив держслужбі. Чималий життєвий досвід і калейдоскоп вражень допомагають у творчості: у вільний від держслужби час Валерій пише детективи. А ще - перекладає книжки з французької

Валерію Єрємєєву 47 років, народився в Красноярському краї. Батьки були геологи, і з цим пов’язані часті переїзди родини. Валерій пожив у Красноярську, Іркутську та Оренбурзькій області. Потім Єрємєєви переїхали до України і школу Валерій закінчив уже у Вінниці. Далі два роки служби в танковій дивізії у Володимирській області. Після «дембеля» - навчання в інституті іноземних мов у Нижньому Новгороді. Спеціальність французька та англійська мова. Стажувався у Франції та викладав у рідному вузі.

- Після розвалу СРСР вирішив повернутися в Україну, - розповідає Валерій Єрємєєв. – Працював перекладачем для комерційних структур і Вінницької торгово-промислової палати. І вже майже 20 років на держслужбі. Наразі він податківець.

Паралельно з держслужбою Валерій закінчує заочне відділення Української академії зовнішньої торгівлі в Києві. Почав навіть писати дисертацію на тему залучення інвестицій, але закінчити її вже не вдалося через різні причини. Натомість, визріло бажання спробувати свої сили в літературі.

Відео дня
> - Завжди подобалося писати, але то було радше хобі і розвага, - каже Валерій. – 2001 року вирішив спробувати «письменницького хліба». Перше оповідання, яке я відправив до журналу «Москва», мені повернули. Але редактор журналу, відомий майстер детективного жанру Бородін, порадив не опускати руку і продовжувати. Друга спроба була вже успішною – оповідання «Веселі свята» опублікували через рік в тому ж таки журналі «Москва». Після дебюту я написав ще сім романів: «Смак крові», «Небезпечне полювання», «Природний відбір», «Чорний янгол», «Той, хто вмер вчора», «Полювання на янгола»,  «Слід вовка».

У творах Валерія в різних пропорціях змішані реальні історії та авторський вимисел. Проте, він завжди слідкує за тим, щоб читач впізнавав у творах сьогоднішні реалії. А ще, ретельно описує світосприйняття героїв та трансформації їх поведінки під тиском обставин.

   - Сучасний український детектив повинен бути чимось більшим, ніж просто декорації, на фоні яких розгортаються події, - пояснює своє бачення жанру Валерій Єрємєєв. – Моє завдання – достовірно зобразити психологічні портрети героїв, рушійні сили та мотивацію їх вчинків, показати, як міняється їхній стан та цінності в процесі динамічного розвитку подій. Я не хочу зображувати чорно-білу дійсність, тому що тоді це буде схоже на індійське кіно з патологічно злими та не менш патологічно позитивними персонажами. Мені цікаво показати проблеми морального вибору героя. Приміром, як негідник може неочікувано проявити людяність та благородство. А ззовні позитивний персонаж раптом розкрити малоприємний бік своєї особистості.

«Муки творчості» у Валерія теж бувають. Не те щоб лінь, просто іноді треба зробити  тайм-аут і ретельно все обдумати.

- Коли мене поглинає інтерес та азарт, спеціально змушувати себе творити потреби немає, - розповідає Валерій. - Але написання роману – не конвеєр. Іноді немає часу або поглинають інші проблеми. Інколи – відчуваю, що написання зайшло у глухий кут і треба просто на деякий час відкласти цю роботу, поки не прийде підходяща ідея. Трапляється, що «горять строки» і видавець нагадує про необхідність прискоритись. Тоді «спалюю мости» і «йду на жертви», - сміється Валерій. – Видаляю з комп’ютера всі ігри, щоб не відволікали від роботи.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Бородін-майстер детективного жанру??? Якраз,той випадок... Л.І.Бородін-"відсидент",лауреат "премії" СоЛЖЕніцина...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:17 Їхали обидві — одна самокатом через «зебру», інша — дорогою. Про вчорашнє ДТП на Пирогова 15:33 Чи вийде з вас кондитер? Тест від «20 хвилин» 15:31 У Хмільнику під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо — здетонувала граната 15:12 У Вінниці через несправність зайнялася вантажівка Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up