«Йду в ногу з часом»: віддячити за гру вуличного музики тепер можна безготівковим переказом

«Йду в ногу з часом»: віддячити за гру вуличного музики тепер можна безготівковим переказом
Олександр Шамігов. Фото з архіву 20minut.ua
  • Впродовж трьох десятків років вінницький баяніст грав у різних європейських містах.
  • Після початку пандемії виїжджати за кордон перестав. Тепер грає для вінничан.
  • Віднедавна грошову подяку від перехожих слухачів приймає і через QR-код.

Історію баяніста Олександра Шамігова ми розповідали у листопаді минулого року. В інтерв’ю музика пригадував свої виступи в Іспанії, Франції та особливо у Німеччині, яка стала для нього другою домівкою.

У тому інтерв’ю Олександр також пояснював, чому поїхав з Вінниці, скільки місяців на рік проводить закордоном і як так вийшло, що його запросили виступити для бундеспрезидента. 

«Якось я грав у Мюнхені і до мене підійшов ректор однієї зі шкіл. Каже, що скоро у місті буде велике свято, куди прийдуть впливові євангелісти Баварії, серед яких буде бундеспрезидент. Він запитав, чи не міг би я виступити на цьому святі. Я навіть не знав, хто такий той великий начальник. Вже потім мені розказали, що в Німеччині на першому місці йде канцлер, а за ним якраз бундеспрезидент», — говорив Олександр. 

Відео дня

Прочитати повну розповідь можна тут: «У Мюнхені мене називають символом міста». Історія музиканта, що 30 років грає на вулицях Європи

Олександр Шамігов. Фото з архіву 20minut.ua

Віднедавна баяніст опановує сучасні технології, а саме можливість віддячити за його гру безготівковим розрахунком. Каже, що в Лондоні, до прикладу, музики давно користувалися касовими апаратами, щоправда, їх термінали не приймали менше десяти фунтів. 

— На заході більшість людей не має готівки, тому потреба в такій формі розрахунку виникла давно. Спочатку музиканти використовували касові апарати, а потім і вони стали не рентабельними, адже з’явилися більш прості формати. — розповідає Олександр Шамігов. — У громадському транспорті Вінниці не перший рік можна розраховуватися через QR-код. Це зручно. Я також не хочу відставати. Тому вирішив йти в ногу з часом і зробив собі такий самий. 

Фото: vinnitsa.info

Баяніст говорить, що багато перехожих не розуміє, що це за папірець, питають про нього, а вже потім переказують гроші. Поки що, каже Олександр, більшість слухачів віддячує за гру живими коштами. 

— QR-код — це не так важливо. Головне, щоб людям подобалася моя гра, — говорить вуличний музикант. 

Читайте також:

Леся Українка і Поділля: архів Вінницької області презентував тематичну онлайн-виставку

Що відомо про вінницький футбол? У краєзнавчому музеї відкрили тематичну виставку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up