Добірка від 20minut.ua: Топ-8 фільмів про сильних жінок

Добірка від 20minut.ua: Топ-8 фільмів про сильних жінок
  • В історії є безліч історій про жінок, які змінювали світ. Боролися за право голосу, за можливість представляти країну на політичній арені чи просто бути поруч з тим, кого любиш.
  • Ми підготували добірку кінострічок про жінок, які ламали стереотипи і незважаючи на складнощі у патріархальному світі, виборювали право на гідне життя та можливість займатися улюбленою справою.

 Ми підготували список мотиваційних фільмів. Упевнені, що кожна жінка знайде й побачить в них щось своє.

1. «Солдат Джейн», 1997 рік

Цей фільм без складних сюжетних поворотів або кричущих бойових сцен. Проте, мабуть, це один з небагатьох фільмів, який справді показує нам, як виглядає сила людського духу – в цьому разі жіночого духу, до того ж на рівні з чоловічим. 

Фільм про гендерну інтеграцію військових підрозділів. Головна героїня – лейтенант Джордан О`Ніл, яку грає неперевершена Демі Мур, проходить випробувальний термін, стажування в елітному спецпідрозділі «морських котиків» на базі ВМФ США у Флориді. 

Відео дня

Чого тільки не доводиться витримувати жінці. Але найбільше їй доводиться докладати зусиль, щоб товариші по службі визнали в ній такого ж сильного солдата.

2. «Ерін Брокович», 2000 рік

Цей фільм знятий на реальних подіях. Сюжет розгортається навколо американської активістки Ерін Брокович, яка у 1996 році виграла справу проти компанії, що забруднювала воду в американському місті Хінклі.

Це була резонансна справа в історії США, адже Брокович відсудила 335 млн доларів та отримала компенсацію у розмірі 2 млн. доларів. Історія Ерін – це чудовий приклад для багатьох жінок, адже вона не мала відповідної освіти і досягла всього завдяки своїй працьовитості та силі волі.

3. «Фріда», 2002 рік

Свого часу цей фільм отримав два «Оскари» за найкращий грим та музичний супровід. Естетично знята стрічка розповідає про одну з найвідоміших мексиканських художниць — Фріду Кало. У юному віці Фріда потрапила в аварію, унаслідок чого на певний час була прикута до ліжка.

Саме в цей період вона почала розвивати свій талант художниці та переосмислювати власне життя.  Згодом, попри біль, вона вчиться наново ходити, знайомиться із художником Дієго Ріверою та заявляє про себе світу мистецтва.

4. «Крихітка на мільйон», 2004 рік

Основний посил стрічки: жінки не слабка стать. Головна героїня Меггі, яку зіграла актриса Гіларі Свонк, розвіє всі сумніви щодо цього. За сюжетом жінка працює офіціанткою, але мріє професійно займатися боксом.

Ледь-ледь зводячи кінці з кінцями, перебуваючи в постійній боротьбі з оточенням, Меггі виховала в собі непохитну стійкість духу та волю до перемоги. Саме це допомогло їй досягнути свого. Жінка знайомиться з тренером з боксу, який стає для неї не просто учителем, а й справжнім другом. Чоловік вірить у дівчину й виводить її на боксерську арену.

Цей фільм можна вважати захопливим хоча б завдяки безкомпромісному зображенню реальності. Він показує справжню суворість і жорстокість життя таким, яким воно є. Дехто каже, що цей фільм пригнічує. Проте це історія, що може надихати попри фінал фільму.

5. «Коко до Шанель», 2009 рік

Фільм про сильну жінку, яка не боїться кинути виклик консервативному суспільству зі своїми старомодними звичаями, обтяжливими корсетами та нудними сукнями. 

Кінокартина розповідає про шлях французької дизайнерки Коко Шанель – від темного минулого до сліпучого світського життя Парижа. Про те, як лише одна жінка перевернула увесь світ високої моди й змусила підкоритися своєму стилю мільйони людей. 

Переглядаючи фільм, ви станете свідками чудесного перетворення, успіхів і поразок, любовних перемог і трагедій Коко Шанель. Головну роль грає Одрі Тоту.

6. «Залізна леді», 2011 рік

Ця кінокартина про Маргарет Тетчер — першу жінку прем‘єр-міністра Великої Британії. У фільмі розгортаються події зростання Тетчер (її зіграла актриса Меріл Стріп) як політикині а також її боротьба за владу напередодні Фолклендської війни. Стрічка вирізняється своєю прекрасною операторською роботою і тонким англійським гумором.

За роботу над цим фільмом Меріл Стріп отримала «Оскар» і ВАFTA в номінації "Найкраща жіноча роль" та "Золотий глобус" як найкраща актриса.

7. «Діана. Історія кохання», 2013 рік

Кінострічка про принцесу Діану — одну з найпопулярніших жінок свого часу. Її називали «принцесою людських сердець», своєю добротою вона підкорила мільйони, в коханні їй зізнавалися усі: від принца Уельського до мільярдерів. Але кого любила вона?

У фільмі режисери відкривають завісу невідомого роману принцеси. За сюжетом, Діана нарешті зустріла чоловіка і стала щасливою, однак втримати кохання було не так просто, адже вона повсякчас була під наглядом.

8. «Бути Астрід Ліндгрен», 2018 рік

Це зворушлива драма про юні роки шведської дитячої письменницю Астрід Ліндгрен.Щонеділі Астрід з батьками, братом та сестрами відвідують проповіді. Під час обіду в церковному братстві батько дізнається про вакансію помічника в місцевій газеті.

Дівчина приходить спробувати свої сили на зустріч до редактора газети — пана Блумберга. Він влаштовує Астрід до редакції, а згодом між ними спалахує пристрасть.
 

Читайте також:

Друге життя непотрібних речей або Куди подіти старий одяг: приймальні у Вінниці

Подкаст «Тут така тема»: говоримо про те, чому батьки обирають для дітей домашню освіту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Max Fireline

    Приголомшливий список, пані Діано!
    Треба буде якось і собі переглянути декілька фільмів із Вашого списку,
    І все ж таки жінкою треба вміти бути...
    Доречі, з наступаючим Вас святом, пані Діано!

    Diana Kolnohuzova reply Max Fireline

    Мерсі! І вас з прийдешнім святом)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up