«30% заповнених місць у залі». Коли і як відновлять роботу вінницькі кінотеатри

«30% заповнених місць у залі». Коли і як відновлять роботу вінницькі кінотеатри
Фото з «Хмарочос»
  • Попри чергове пом’якшення карантину та постанову Уряду про відновлення культурних заходів, вінницькі кінотеатри не мають дозволу на роботу. 
  • Коли вони сподіваються виходити з карантину та яких змін очікувати відвідувачам? 

З 10 червня в Вінниці, як у всій країні, розпочався черговий етап послаблення карантину. Зокрема, дозволяється проведення культурно-мистецьких заходів. Кінотеатри ж залишаються закритими. Ми зателефонували у вінницькі кінотеатри, щоб дізнатись, як і коли вони сподіваються виходити з карантину. 

У Кінотеатрі «Родина», що розташований на вулиці Оводова, всі сеанси скасовано з початку березня. Впродовж карантину в соцмережах кінотеатру складали підбірки фільми та запрошували на онлайн-кіномарафони. 

«Ми дуже сумуємо за всіма вами. За маленькими і дорослими глядачами. За тим, як ви неквапно збираєтесь у фойє перед сеансами і як незграбно запізнюєтесь», — пишуть на Facebook-сторінці «Родини». 

Відео дня

Працівники кінотеатру пояснюють, поки немає вказівки від міськради вони не можуть відкритися. Кажуть, як тільки їм дадуть добро, то вони одразу відновлять роботу. Вже готові приймати гостей, дотримуючись від санітарних норм. 

У кінотеатрі ім. М. Коцюбинського, що на Соборній, пояснили, що для відкриття кінотеатрів потрібен дозвіл Кабміну відповідно до плану етапів виходу з карантину. Загалом, кінотеатри планують відкрити у липні, тож вінницький кінотеатр теж сподівається відкрити свої двері вже наступного місяця. Проте, кажуть, розуміють, що ця інформація є попередня і неостаточна. 

Залишається закритим і  «Smart Cinema», що розташований на четвертому поверсі ТРЦ «SkyPark». Там також попереднє відкриття планують на липень, але поки вони не можуть назвати точну дату поновлення роботи кінотеатру.

Додамо, у коментарі hromadske виконувачка обов’язків міністра культури, молоді та спорту Світлана Фоменко розповіла, що у Кабінеті міністрів України розглядають можливість спочатку відкрити кінотеатри з обмеженням у 30% заповнених місць у залі. Натомість це може бути не вигідно об'єктам господарювання.

«Якщо говорити про етапи виходу з карантину, то і в кінотеатрах, і в інших концертних залах будь-якої форми власності, в першу чергу, мають бути дотримані ті вимоги, які затверджені МОЗ, і диктують своїми протоколами медики. Тобто на першому етапі це можливе заповнення на 30%», — каже вона. 

Водночас Фоменко уточнила, що має інформацію від представників галузі культури, що така заповненість не принесе бажаного прибутку. 

«Така кількість людей у залах кінотеатрів, скажімо, не покриває ті витрати, на які розраховує об’єкт господарювання», — продовжує вона. Фоменко також сказала, що Уряд планує дозволити працювати всій культурній сфері, включно з кінотеатрами та концертами, на останньому етапі зняття карантинних обмежень. Попередньою датою розглядають 1 липня, однак є нюанси.

Читайте також: 

Карантин послабили: які порушення знайшли у закладах області

До 25% врожаю втратять вінницькі аграрії. А закон про ринок землі хочуть змінити до 2024 року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • И.С.

    если это не прибыльно, то не открывайтесь. Я помню, что Родина и при 10% заполненности работала. Не очень прибыльно, но Родина за сверхприбылью не гналась.

    Rabbit123 reply И.С.

    Случались отдельньıе представления, где бьıло и 50-80%
    И в среднем вьıходило где-то 30-40%
    А теперь столько не получиться, т.к. 30-максимум
  • Andrij Kotok

    От не вірю я що будуть дотримуватися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up