«Коп», затриманий за хабар: «Гроші я не брав». Суд залишив його за гратами

«Коп», затриманий за хабар: «Гроші я не брав». Суд залишив його за гратами
Вінницький патрульний Сергій Жулкевич у міському суді Вінниці. Йому обирали запобіжний захід на час слідства
  • Вінницького патрульного Сергія Жулкевича звинувачують у хабарництві;

  • Сьогодні, 30 травня, у міському суді обирали запобіжний захід для затриманого «копа» — залишити його під вартою чи відпустити додому;

  • На суді Сергій не визнав провину та «перевів стрілки» на колегу

Патрульного Сергія Жулкевича привели до зали суду у кайданках у супроводі конвою. Суддя — Ігор Вишар. Сергій попросив суддю надати йому слово. Провину поліцейський не визнав.

— Хабар я не брав, а водія, на якого хотіли скласти протокол, я взагалі не знаю, — сказав Жулкевич. — У той день я здав зміну та вийшов з управління. Мій колега Ярослав Семенюк попросив у мене мобільний телефон. Подзвонив нашому спільному знайомому та повернув телефон мені. Коли віддавав, попросив передати знайомому, що йому скоро передзвонять. Я передав. На тому все закінчилося.

Адвокат затриманого приніс до суду характеристику патрульного з роботи та ще кілька десятків його дипломів та нагород. Таким чином хотів довести, що обвинувачуваний є «соціально-активною» людиною може під час слідства побути вдома з родиною.

Відео дня

Прокурори наголошували, що у слідства є всі докази провини Жулкевича і що патрульний, завдяки своєму службовому становищу, може тиснути на свідків. Тому, за словами прокурорів, патрульного краще залишити під вартою.

Сторона обвинувачення стверджує, що спільник Жулкевича «здав» поліцейського.

Суддя Ігор Вишар вирішив посадити «копа» за грати на час слідства. А саме на 60 діб з моменту затримання — від 27 травня. Проте він може вийти, якщо за нього внесуть заставу 116 тисяч гривень. Також Сергія Жулкевича відсторонили від роботи в управлінні патрульної поліції терміном на два місяці.

Нагадаємо, у Вінниці оголосили підозру лейтенанту патрульної поліції у тому, що він нібіто взяв 500 доларів хабаря за нескладання протоколу на водія за керування авто «під кайфом».

Читайте також: У Вінниці на хабарі у 500 доларів спіймали патрульного (ОНОВЛЕНО)

Патрульний Ярослав Семенюк нам відомий завдяки випадку, коли він, наче таксист возив машину нетверезого водія на арештмайданчик, а самого керманича доставив додому.

Читайте також: Поліцейський «з комфортом» доставив п’яного додому, а машину — на майданчик 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    5-ть скасованых материалов, как наказали лоха(5-раз)?

    наказали очень просто смотреть фото 1.
  • Mikołaj Danilov

    О, снова судья Вишар. Он наверное добрый только к пьяным водилам. Не исключена подстава
  • Sergii Rybak

    Не розумію вигоди для водія, штраф максимально біля 10000 тисяч, а на руки інспектору треба було віддати біля 13000, пахне насправді підставою, тим паче коли вже повезли на експертизу, а не на місці почали вирішувати таке питання, напевне як завжди правоохоронці роблять статистику на звичайних патрульних в той час як вищі чини хватають тисячами.

    Виктория Сторчак reply Sergii Rybak

    штраф + позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік
  • Vladimir Molotov

    опять пришли тухлые полицейские и наставили всем минусов. ой ой ой как же мы теперь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up