У Вінниці на хабарі у 500 доларів спіймали патрульного (ОНОВЛЕНО)

У Вінниці на хабарі у 500 доларів спіймали патрульного (ОНОВЛЕНО)
  • У Вінниці працівники прокуратури затримали патрульного поліцейського з першої роти;
  • Коп за винагороду мав «закрити очі» на порушення водія, якого спіймали за кермом «під кайфом»;
  • У поліції факт корупції підтвердили. І вже є перші подробиці

— Працівники прокуратури затримали одного з патрульних по факту отримання хабаря. Наразі тривають слідчі дії, — каже Тетяна Фіщук, прес-секретар вінницької патрульної поліції

Як стало відомо, патрульний отримав гроші через посередника. За ці гроші він мав «закрити очі» на те, що людина сіла за кермо у нетверезому стані (стаття 130 адмінкодексу — карається штрафом 10200 грн). 

Як кажуть у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України, лейтенант вирішив «збити грошей» з водія, якого запідозрили керуванні автомобілем під дією наркотиків. Для вирішення питання потрібно було передати патрульному 500 доларів. 

Відео дня

Читайте також: Затриманий у Вінниці патрульний: «Хабар я не брав, а водія того взагалі не знаю»

«На одній з вулиць Вінниці інспектори Управління патрульної поліції зупинили автомобіль «ВАЗ», водія якого запідозрили у стані сп’яніння. То ж чоловіка доставили до наркодиспансера для медичного обстеження. Однак вже там один з правоохоронців «змінив гнів на милість». За уникнення відповідальності за ст. 130  інспектор запропонував надати йому 500 доларів США. Домовились про не складання відповідного протоколу і про передачу коштів через посередника», — повідомляють у Нацполіції.

Проте про незаконний задум патрульного дізналися оперативники Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Наразі і патрульного і посередника затримано. Їм оголосили підозру. 
 

Координатор коаліції громадських організацій «НІКА» Станіслав Нижник-Оскольський у себе в Фейсбуці пише, що «на підході» ще п'ятеро патрульних. 
«Ми всі розуміли що такі ренегати з'являться, та й цього затримали за допомогою постійного моніторінгу роботи поліцейських, а ще 5 зрадників на черзі.... Але відь цього не стае менш гірко і боляче....«, — пише Станіслав Нижник-Оскольський. 

В Україні за отримання хабаря карають по 368 статті Кримінального кодексу. За це патрульний може отримати штраф, громадські роботи і навіть позбавлення волі на термін до чотирьох років. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Maria Donna

    А що з посередником?
  • Костя Шумейко

    Діяння, ..., предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, -

    карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



    PS. Неправомірною вигодою [...] в особливо великому розмірі - така[вигода], що у п’ятсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. 17грн Х 500 = 8500грн. Здесь идет речь о 13170грн выгоды.
  • Андрей Никуляк

    Якщо людині нема чого боятись то і зупинитись та представити документи на вимогу представника влади не важко .

    А як що  забулдига або  немає страховки і їздить без паска безпеки то нехай відповідають.
  • Саша Мельник

    Рот така х.  малята!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up