За три тисячі гривень хабару тюремщик отримав штраф. Як «нагрілася» країна?

За три тисячі гривень хабару тюремщик отримав штраф. Як «нагрілася» країна?
  • На Вінниччині корупціонера зловили на хабарі, за який він мав передати засудженому мобілки.
  • Хабарника судили, але статтю під час досудового розслідування перекваліфікували.
  • Як покарали, читайте далі.

У "Могилів-Подільській виправній колонії № 114" 17 серпня 2018 року затримали працівника після отримання трьох тисяч хабару за передання засудженому, що відбуває покарання в колонії заборонених предметів.

«Менше ніж за місяць завершено досудове розслідування у даному кримінальному провадженні та скеровано до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості щодо вчинення вказаною службовою особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України», повідомляють у прес-службі прокуратури Вінницької області.

Варто нагадати, що під час затримання тюремщику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту.
 

Відео дня

Суд визнав винним службовця виправної колонії у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України і призначив покарання у виді штрафу в розмірі 18 тис 700 гривень. Також конфісковано в дохід держави п’ять мобільних телефонів та три тисячі гривень.

Довідка: Стаття 368. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою

 

Чим відрізняється покарання та кваліфікація статті:

Частина 1. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища -

  • карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Частина 3. Діяння, передбачене частиною першою або другою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, -

  • карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:

"Взялися" за вінницького прокурора, який приховав нерухомість у Криму

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up