"Взялися" за вінницького прокурора, який приховав нерухомість у Криму

"Взялися" за вінницького прокурора, який приховав нерухомість у Криму

Військового прокурора Павла Лемешева звільнили з посади та відправили на військову службу. Він підозрюється у декларуванні недостовірної інформації.

Головне слідче управління Нацполіції України отримало тимчасовий доступ до документів прокурора військової прокуратури Вінницького гарнізону Павла Лемешева. Про це стало відомо з ухвали Печерського райсуду Києва від 20 серпня, повідомляє «Главком».

У клопотанні слідчого Нацполіції сказано, що Лемешев відобразив недостовірні відомості в електронних деклараціях за 2015-2016 роки. Зокрема, в е-декларації за 2015 та 2016 роки прокурор не вніс інформацію про дві квартири площею 28,8  та 42 квадратів, які є його власності і розташовані у Севастополі. Крім цього, він не вказав дані про квартири в Алушті (Крим) та у Вінниці, якими володіє його батько Олег Лемешев.

Слідчі Національної поліції України у квітні 2018 року відкрили кримінальне провадження за статтею 366-1 КК України («Декларування недостовірної інформації»).

Відео дня

Варто зазначити, минулого року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів наклала догану на прокурора військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України Лемешева Павла Олеговича.

Згодом прес-служба військової прокуратури Центрального регіону відреагувала на публікацію «Главкома» і підтвердила, що Лемешев більше не є військовим прокурором і направлений у розпорядження Міноборони для проходження військової служби. 

Читайте також:

Шість років дали офіцеру за привласнення 213 тисяч гривень бійців АТО

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • З.А.Глядач

    "Військового прокурора Павла Лемешева звільнили з посади та відправили на військову службу." А до того він не був на військовій службі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up