Юнак «видоїв» із дівчини Вконтакті 16 тисяч гривень і тепер мусить відробити

Юнак «видоїв» із дівчини Вконтакті 16 тисяч гривень і тепер мусить відробити
  • За шахрайство відповідав перед судом юнак, який видурював у подружки Вконтакті гроші.
  • Він писав їй слізні історії і випрошував на термінові потреби чималі суми.
  • В решті суд виніс шахраєві вирок, не пов'язаний із позбавленням волі.

Про те, чим завершилося розслідування обману через соціальну мережу та до якого вироку призвело судове розбирання, розповів прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вадим Шамалюк.

Раніше редакція 20minut.ua інформувала вінничан про те, що через Вконтакті тамтешні «друзі» виманюють значні суми коштів у довірливих дівчат. На початку року про шахрая, який «розкрутив» її на 16 тисяч гривень, заявила в поліцію мешканка Вінницької області. Розповіла, що на початку січня до неї в друзі додався незнайомий молодик і зав’язав переписку. Писав, що вподобав її на фото і хоче товаришувати.

- Під час спілкування він, зловживаючи довірою дівчини, розповідав їй видумані обставини, що нібито в нього виникли великі проблеми з навчанням, - розказує Вадим Шамалюк. - Під даним приводом запитав, чи немає в її знайомих грошей, щоб позичити для вирішення питань із навчанням. При цьому вказав, що поверне гроші найближчим часом. Довіряючи своєму співрозмовнику, дівчина через термінал «Приватбанку» перерахувала кошти в розмірі 6000 гривень на вказаний рахунок.

Відео дня

Спілкування тривало далі. За даними слідства юнак надалі розповідав дівчині видумані історії про проблеми із здоров’ям і термінову необхідність купити ліки на немалу суму.

- Він постійно просив перераховувати на його рахунок різні суми коштів. В продовж року потерпіла перерахувала на рахунок шахрая близько 10 тисяч гривень, - каже прокурор.  

А потім «друг» Вконтакті обіцяв-обіцяв, але не повертав гроші. І за зверненням ошуканої правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «шахрайство». Максимальна санкція за такий злочин – позбавлення волі з конфіскацією. Втім, у цьому випадку дії обманщика кваліфікували за найлегшою, першою частиною статті, й найбільше, що міг отримати звинувачуваний – обмеження волі.

Але й навіть «умовного» терміну відбування покарання хитрий «друг» не отримав. За словами Вадима Шамалюка, під час судового розгляду підсудний визнав свою провину, сказав, що розкаюється у скоєному. І, що саме головне, повернув кошти потерпілій, які отримав обманом. Через це, як вирішив суд, для виправлення цьому злодієві буде достатньо працювати на користь громади задарма.

- Вироком Вінницького міського суду шукача легких коштів визнали винним та призначили покарання у вигляді громадських робіт строком 150 годин, - говорить прокурор.


Читайте також:

За видуреними по телефону $10 000 прийшов «адвокат» з тюремним стажем (ВІДЕО)

Дурили вінничан, які шукали роботу водіїв. Поліція спіймала злочинну групу (ВІДЕО)

Шахрайства процвітають у Вінниці. Схеми найбільш поширених і нових обманів

Порахуй до десяти і не плати. Про схеми шахрайств, які не вмирають (ВІДЕО)

Заявляйте на шахраїв. Прокурор розповів, чому не треба соромитись обману

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Без Имени

    Да здравствует наш суд, самый гуманный суд в мире!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up