У Влада Сорда конфіскували орден Богдана Хмельницького і суд дав штраф

У Влада Сорда конфіскували орден Богдана Хмельницького і суд дав штраф
  • Вінницького письменника та засновника видавництва «Дім химер» Влада Сорда затримали після акції на підтримку Стерненка у Києві.
  • Потім поліція забрала орден Богдана Хмельницького і склала протокол про штраф.
  • У суді розповіли подробиці слухання.

У Вінницькому міському суді Вінницької області, вчора, 13 квітня,  відбувся розгляд про притягнення до адміністративної відповідальності вінничанина.

Мова йде про Влада Сорда, одного із учасників подій біля Офіса Президента України, який вчиняв хуліганські дії, та раніше був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Правоохоронці провели перевірку, під час якої отримали інформацію з Офісу Президента України про те, що вказаний громадянин державними нагородами не нагороджувався.

— Відповідно до матеріалів справи, вінничанин за місцем свого проживання незаконно зберігав державну нагороду, а саме орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеню, чим вчинив незаконні дії щодо державних нагород, — повідомили у пресслужбі Вінницького міського суду Вінницької області.  — За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши пояснення учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши зібрані у ході судового розгляду матеріали справи, суд визнав особу винним у вчиенніі адміністративного правопорушення.

Відео дня

До Влада Сорда застосували адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 75 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1275 гривень та конфіскували орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеню.

Довідка:


Стаття 186-1 КУпАП

  • Незаконні дії щодо державних нагород (купівля, продаж, обмін чи інша оплатна передача ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання, нагрудного знака лауреата державної премії, президентської відзнаки, орденської стрічки, стрічки медалей на планках або без таких, а так само їх привласнення або носіння особою, яка не має на те права, чи незаконне зберігання тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією відповідного ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання, нагрудного знака лауреата державної премії, президентської відзнаки, орденської стрічки, стрічки медалей на планках або без таких).

 

Нагадаємо, 30 березня, на сайті поліцейського главку з'явилося відео. Правоохоронці зафіксували вилучення незаконно отриманого ордену в учасника подій під Офісом Президента України. На нього склали адміністративний протокол за те, що він має державну нагороду, яку насправді не отримував.

Тоді Влад Сорд відмовився одразу давати пояснення про орден без поради адвоката. Сказав тільки, що йому самому цікаво, як так сталося, що нагороду нібито видали, а незаконно. 

 

У Києві, 20 березня, нагадаємо, біля будівлі Офісу президента була акція на підтримку Сергія Стерненка. Протестувальники розписали стіни будівлі ОП, вони скандували гасла проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, поліції, «Волю Стерненку», «Свободу політв'язням» і т.п. Також мітингарі розбили скло одних дверей Офісу президента. Після завершення акції, поліція затримала вінничанина Влада Сорда. 

Влад Сорд — дизайнер, письменник, ветеран та співзасновник видавництва «Дім химер». Детальніше про нього, акцію в Києві та затримання ми писали у цьому матеріалі

 

Читайте також:

«Кому дзвонити, коли вбиває поліція?» У Вінниці на набережній з'явився напис, до вечора його замалювали

ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID-19?

За добу госпіталізували майже три тисячі людей. Дані про COVID-19 на 12 квітня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (70)
  • Олена Поляниця

    Жах, що за гнилий народ тут пише коментарі. Сорд завзято захищав нашу землю, а деякі недо-чоловіки тепер його поливають брудом. Забули вже певно, як боялися, що прийде повістка.

    Александр Двирный reply Олена Поляниця

    Олена Поляниця так защищал шо нацепил награду которой его не награждали,рассказывал сказки про Иловайск,разбил окно в ОП и кукарекает шо это не он,а кто то на незо похожий,может и Дзидзьо)
  • Женя Корнійчук

    Клоун у камуфляжі. Позорнік
  • Наталия Маракулина

    Медаль под номером, хозяина хоть нашли??? Только он может объяснить судьбу медали, подарил, или продал....

    Александр Двирный reply Наталия Маракулина

    Наталия Маракулина нет награды с таким номером
  • Борис Беспощадный

    Ацкий дебил!!! Ещё бы корону себе на голову одел
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up