«Що за безпрєдєл?!» Самвела Московського арештували за чужий конфлікт в ресторані

«Що за безпрєдєл?!» Самвела Московського арештували за чужий конфлікт в ресторані
Самвел Манукян сидів на лаві підсудних не раз. Фото з архіву 20minut.ua
  • По-кіношному, серед білого дня, у центрі міста і з КОРДом затримали двох чоловіків. На поліцейському сайті потім написали, що взяли авторитетів.
  • Мова про відомого у Вінниці за прізвиськом Московський Самвела та його товариша Диню, що раніше не раз притягувалися до кримінальної відповідальності. Що їм «шиють» цього разу?       

«Що за безпрєдєл!?» — питав 56-річний чоловік, якого спецпризначенці вклали на землю в ресторані біля Башти, щоб надіти кайданки, вчора, 17 серпня. На затушовому поліцейському відео впізнаємо Самвела Манукяна (відомий, як Московський), який не раз фігурував в кримінальних історіях. Разом з ним «взяли» 39-річного товариша на прізвисько Диня.

Про підставу затримання, яке провели з залученням спецпідрозділу КОРД серед білого дня і в центрі міста — на літньому майданчику ресторану біля Башти — в той же день розповіли на сайті поліцейського главку: 

«Вночі 17 серпня ці особи вчинили вчинили бійку в ресторані, погрожували присутнім зброєю, потрощили меблі та здійснили опір поліцейським, які приїхали на виклик».

Відео дня

За словами начальника поліції області Івана Іщенка, двоє неодноразово судимих осіб, які мали певний вплив на оперативну обстановку в регіоні, спровокували конфлікт з адміністрацією закладу, нанесли тілесні ушкодження 22-річному охоронцю та погрожували присутнім зброєю.

Конфлікт, який став причиною затримання Самвела з «колегою» був у ресторані «Європа», що у Центральному парку. Туди напередодні викликали поліцію. Причина: масова бійка і наявність зброї в її учасників. На виклик приїхали одразу кілька патрулів. І, як розповідають редакції наші джерела, завершилося все в «Європі» — рукостисканням.

Ось що дізналася редакція з власних джерел. Конфлікт був у Дині спочатку з музикантами, а потім з охоронником через те, що дівчатам з його компанії не дозволили співати в караоке (не працює через карантин). Невдоволений цим клієнт викликав Самвела на допомогу, який фактично розборонив, а не був активним учасником штовханини. Зброя була тільки у охоронця, принаймні, лише він її демонстрував.

Тим не менше — наступного дня відкрили кримінальне провадження. Стаття «хуліганство» (частина третя). За цей злочин загрожує до п’яти років ув’язнення. І провели публічне затримання.

«Ребята обнялись, пожали друг другу руки и со своими семьями разошлись по домам. А днём на следующий день нам показали трейлер с кучей силовиков и спецназовцами по задержанию двоих, безоружных, не оказывающих сопротивления граждан )))», — сміються тепер вінничани у соцмережах.

Брали по команді з Києва

За попередніх керівників поліції, пригадується, уникали будь-як ідентифікувати фігурантів справи, а тут — навпаки акцентували на «авторитетному» становищі затриманих. То ж, може, не випадково звичайна ресторанна сутичка стала справою кримінальних авторитетів?

— З Києва дали команду взяти Самвела і Диню, коли дізналися про їх участь в нічному конфлікті, — каже наше джерело.

І тепер, як говорить голова «Ревізії влади», в порушеній справі з’явилася ще одна стаття відповідальності — 345, яка каже про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу. 

— По цій ситуації в «Європі» можна оцінити «об'єктивну» роботу поліції, — говорить Віталій Павловський. — По-перше під час конфлікту саме охоронник діставав зброю зі своєї кобури та погрожував здійснити постріли на ураження. По-друге, з відео, що я бачив, була класична штовханина, яка відбувається в кожному закладі кожного вечора, але чомусь поліція на місці не затримувала нікого з відпочиваючих. Про що це говорить? Що саме конфлікт був вирішений на місці та жодних претензій у сторін один до одного немає. Більш того, ані майно, ані фізично ніхто не постраждав, судячи з протоколу показів учасників. Тобто претензій сторони не мають! А тепер питання до керівника главку, що так пафосно затримував з КОРДом «бешкетників»: чи були підстави вчиняти такі дії щодо громадян і чи це не вибірковість?!

«Я законопослушний гражданін!» Так говорив Самвел Манукян якось на судовому засіданні, яке проводили в іншій справі. У такий ролі, солідчозазарештованого або ж підозрюваного, він був вже не раз. Його притягували до кримінальної відповідальності. І деякі справи до суду не доходили, бо потерпілі відмовлялися висувати звинувачення. Так, схоже, буде і цього разу. Не дарма ж з «Європи» усі розійшлися мирно, поліція на місці нікого не затримала, хоча було, кажуть, аж 10 екіпажів. Конфлікт був вичерпаний.

До речі, Самвел Манукян сьогодні судиться з міграційною службою — йому скасовують дозвіл на еміграцію, як людині кримінального світу. 

Кримінальні пригоди Самвела

Пригадаємо деякі справи Самвела на прізвисько Московський, про які ми писали раніше. Одна з найгучніших мала розв’язку в 2013-ці. Тоді завершився апеляційний розгляд справи злочинної групи із чотирьох чоловіків, які носили зброю і погрозами вибивали у багатих вінничан неіснуючі борги. Савела тут був головним звинувачуваним. Банду брало СБУ з міченими грішми, які вони ділили між собою в приватному маєтку під Вінницею.

На одному зі слухань в цій справі Самвел Манукян пояснював появу кримінального провадження проти нього проявом нелюбові слідчого до людей вірменської національності. Вини не визнавав. Говорив про себе, як про волонтера. Врешті він отримав строк з відстрочкою.

Той самий рік: бандитські розбірки місцевих кавказьких угрупувань в стилі 90-х з обстрілом «крутих» тачок у Якушинцях. Перестрілка закінчилася пораненням одного з учасників, який врешті відмовився від звинувачень.

Найсвіжіша історія — з аварією під Стрижавкою, після якої адвокат Самвела писав заяву про замах на життя свого клієнта. На початку 2018-го ми писали про події, які спершу нагадували гангстерські «розборки», але більше були схожі на операцію з затримання, бо людину після аварії затримали правоохоронці ще до приїзду швидкої.

Адвокат Білошкурський тоді нам розповів, що ДТП у Стрижавці могли організувати, щоб завадили Самвелу з’явитися на судове слухання та дати підставу для зміни йому запобіжного заходу із домашнього арешту на тримання під вартою. Його клієнт на той момент був підозрюваним в кримінальному провадженні про групове побиття в кафе ще одного «авторитетного» бізнесмена. Ту справу проти Самвела відкрили в середині листопада 2017 року.

Упереджене ставлення?

Редакція звернулася за коментарем до Олександра Білошкурського у справі вчорашнього затримання. Він розповів, що запобіжного заходу його клієнту не обрали, він в ІТТ, сьогодні буде знайомитися з підозрою.

— Ми зараз збираємо інформацію. Її приховують фактично правоохоронні органи. Але Самвел Манукян — не приймав участь в тому, про що пишуть поліцейські, —.говорить адвокат. — Він приїхав у ресторан одночасно з працівниками поліції. Ми збираємо докази цього, бо йому протиправно інкримінують, що був напідпитку, бешкетував, щось там побив і так далі. Він там не відпочивав. Так, там відпочивали його знайомі, до дій яких він не має ніякого стосунку. 

Про процесуальні порушення говорить сьогодні Олександр Білошкурський. Що не надали перекладача, як вимагає закон, і що затримали не одразу, а наступного дня. Ще адвокат пов'язує вчорашнє затримання з іншою справою Манукяна:

— Півроку в нас знаходиться справа в адміністративному суді, і півроку тому в Манукяна вилучили і знищили фактично посвідку на проживання. Він тут постійно, у нього тут сім'я, дружина, батько похований. Але знищили посвідку людини, яка має стійкі сімейні зв'язки. І нами було через суд відкрито два кримінальні провадження відносно співробітників правоохоронних органів по самоправству і перевищенню службових повноважень. Ми пов'язуємо упереджене таке ставлення і це нове провадження з намаганням перекрутити і відволікти на інше адвокатів Манукяна замість захисту його прав у адміністративному суді.


Читайте також:

В центрі оплати за комуналку йдуть обшуки СБУ. Вінничани шість років платили гроші не туди? 

Що таке «чорний ящик» та чому інтернет інколи — це зло? 8 порад з безпеки у кіберпросторі

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (49)
  • Sasha Shvez

    20 минут, превращается в бульвар Гордона, дальше только дно
  • Demov SereGa

  • Сергій

    Считаю что нужно с высокоподнятой головой -заезжать , как в дом родной...а не через лягавых пытаться отпетлять,,...иначе накабудке все это.Авторитет он везде авторитет , даже на строгом.
  • Сергій

    Ну можна и житомир
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up