Самвел і банда на свободі. Апеляція не змінила «умовного» вироку рекетирам

Самвел і банда на свободі. Апеляція не змінила «умовного» вироку рекетирам
Самвела Московського (на фото стоїть) та затриманих разом із ним рекетирів на суди возив конвой. Тепер ці люди вільні. Знімок із затушованими обличчями надала прес-служба прокуратури Вінницької області
  • Бандитів, спійманих співробітниками СБУ на вимаганні грошей, покарали «умовно».
  • Рішення суду першої інстанції, як занадто м’яке, оскаржувала прокуратура. 
  • Але апеляція не змінила вироку і залишила авторитета Самвела та його рекетирів на свободі.

Завершився апеляційний розгляд справи злочинної групи із чотирьох чоловіків, які носили зброю і погрозами вибивали у багатих вінничан неіснуючі борги. Йдеться про групу Савела на прізвисько Московський, затриману торік співробітниками спецслужби. Банду брали з міченими грішми, які вони ділили між собою в приватному маєтку під Вінницею.

Головного звинуваченого в прокуратурі називають кримінальним авторитетом, хоча він сам про себе каже, як про волонтера, а у місті його знають бізнесменом. На одному зі слухань Самвел пояснював появу кримінального провадження проти нього проявом нелюбові слідчого до людей вірменської національності. Вини не визнавав.

Разом з «авторитетом» судили ще трьох чоловіків. У справі вони – співучасники та виконавців злочинів. Названу четвірку звинувачували у цілому ряді злочинів – у вимаганнях, незаконному носінні вогнепальної зброї, примушування до виконання цивільно-правових обов’язків та в хуліганських діях.

Відео дня

Ось як коментували діяння банди в СБУ після її затримання у листопаді цього року:

«Зловмисники входили в угрупування кримінального авторитета Самвела Московського і спеціалізувалися на рекеті. Вони вимагали від члена родини одного з вінницьких комерсантів чотири тисячі доларів США. У разі відмови сплатити гроші чоловікові погрожували фізичною розправою над ним і його близькими, знищенням майна..».

Згодом на засіданнях у Вінницькому міському суду головний фігурант справи заперечував свою причетність у пред’явлених державним звинуваченням епізодах. Його та поплічників під час досудового слідства тримали під вартою, а засудили не настільки суворо, як розраховував прокурор.

Представник державного звинувачення на судових дебатах просив дати усім реальну міру покарання. Організатора вимагав посадити на 6 років до тюрми, а поплічникам – дати по 4 роки позбавлення волі.

У решті вирок, винесений Самвелу і його банді рекетирів, у прокуратурі назвали занадто м’яким і заявили: не допустять звільнення бандитів й подаватимуть апеляційну скаргу. Тоді підсудних звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном. Тобто дали «умовний» строк.

Це було у серпні цього року. І ось минулого тижня, 19 грудня, стало відомо про рішення апеляційного суду, яке зробило чинним перший вирок Самвелу і Ко. Й знову прес-служба прокуратури Вінницької області розповсюдила заяву: категорично не погоджується із вироком суду.

«Державний обвинувач надав судам, як першої, так і апеляційної інстанції, належним чином обґрунтовані докази вини кожного з учасників злочинної групи та орієнтував суд на ухвалення обвинувального вироку із призначенням покарання у виді позбавлення волі строком від 4 років з конфіскацією майна, оскільки виправлення вказаних осіб без відбування реальної міри покарання не можливе, – йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області. – Всупереч встановленим фактичним обставинам справи, які сторона обвинувачення вважає об’єктивними та, зокрема, вчинення злочину раніше судимою особою, із непогашеною судимістю, суд звільнив обвинувачених від відбування покарання на підставі статті 75 Кримінального кодексу України».

Тож вирок Самвелу і трійці спійманих разом із них на гарячому чоловіків розглядатиме Верховний суд України. Прокуратура готує касаційну скаргу.

Так виглядало затримання рекетирів в приватному маєтку під Вінницею. З оперативної зйомки СБУ

Ці бандити «вибивали» гроші у бізнесменів за допомогою психологічного тиску та з погрозами розправитися із самим підприємцями чи їх рідними. Таку інформацію про Самвела і його рекетирів дають в правоохоронних органах. 

В СБУ і в прокуратурі, крім епізодів вимагань, розповідають про участь звинувачуваних у збройному конфлікті в караоке-клубі та в майновій сутичці між двома аграрними підприємствами з приводу оренди земельних паїв. А про останній епізод розповіли наступне:

«Троє громадян України спільно із громадянином Вірменії вимагали у вінницького лікаря 5 тисяч доларів США, як боргове зобов'язання перед місцевою мешканкою, яка звернулася до зловмисників по «допомогу». При цьому слідство встановило, що вимагачі не мали наміру повертати жінці отриманні від лікаря гроші. Під час реалізації складеного прокурором, процесуальним керівником, документального сценарію викриття підозрюваних, потерпілий передав одному із пособників злочинців тисячу доларів США, як частину «боргу». Після витриманої «паузи», зловмисників, які зустрілися в одному з приміських сіл Вінниці, затримали. На момент затримання останні вже встигли поділити між собою заздалегідь ідентифіковані гроші. При одному із них виявили вогнепальну зброю, споряджену набоями».

 

Читайте також:

Бандитів кують в кайданки і ефектно, і по-тихому. Які злочинні групи спіймали?

Самвела Московського могли посадити на 6 років, але дали умовний строк

Справу Самвела і трьох рекетирів передали до суду, реанімувавши забутий епізод

Рекетирів з банди кримінального авторитета Самвела накрили у Вінниці (ФОТО)

Виходять з тюрем і вже дали про себе знати у Вінниці «герої» 90-х

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Daily

    лучше стучать чем перестукиваться.вопрос в другом как комунальщики вот с таких берут за газ свет и прочее.
  • Пупкин Вася

    Да здравствует самый гуманный суд в мире !
  • Жора

    Так бандиты при власти, сейчас бандиты на по всей стране будут грабить и убивать , и им ничего не будет. Суды и власть вместе с бандитами. Вывод один, защищаться каждому самому. Охотничий карабин Сайга ставит бандитов на место очень легко....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up