П'яний іллінецький «лісобарон» збив насмерть велосипедиста. Подробиці ДТП та історія персони

П'яний іллінецький «лісобарон» збив насмерть велосипедиста. Подробиці ДТП та історія персони
  • В Іллінцях ввечері 20 червня сталася смертельна аварія. Водій «Мерседес МL» був у стані алкогольного сп'яніння. Його вже не вперше затримують за водіння п'яним. 
  • Розповідаємо вам, чим раніше вже «відзначався» цей водій, та подробиці дорожньо-транспортної пригоди. 

Смертельна аварія трапилася вчора близько 20.00. За попередніми даними поліції, п'яний водій «Мерседес МL» в Іллінцях не впорався з керуванням та збив велосипедиста. Внаслідок аварії тяжкі травми отримав 58-річний чоловік, який помер в лікарні.

Наші журналісти перебували на місці події. Вони розповідають, що водій, який вчинив смертельну ДТП, не признавався, що він був за кермом. Каже, кермував його друг. 

«Це не ми в нього, це він в нас врізався», — говорив водій. Свідки ж кажуть протилежне, що з-за керма виходив саме він.

Відео дня

«Я сидів ззаду. Просто їде людина, переїжджає через дорогу і прямо в лобове. Це велосипедист нас збив», — чуємо, як на відео розповідає водій. 

За словами наших журналістів, водія довго не перевіряли на стан алкогольного сп'яніння.

«Спочатку чекали поки на місці інциденту, в Іллінцях, слідчий все оформив. Потім, поки довезли у Вінницю водія в наркодиспансер, то минуло вже сім годин», — пише у дописі головний редактор 20minut.ua Вадим Павлов, який був на місці подій. 

За словами очевидців, коли чекали його адвоката, він запевняв, що нічого не вживав. Те ж саме казав і лікарям в наркодиспансері.

Драгер він продував о четвертій ранку два рази. Перший раз показав 0.76, а другий — 0.77 проміле. 

Як розповідають наші журналісти, самі поліцейські говорили, якщо минуло сім годин після ДТП, то у водія було мінімум 2 проміле, а це пляшка горілки. 

«Варто взяти під варту і досить на довго! Бо це не перша 130 стаття, але ж наш «гуманний суд» закривав все по строках давності», — каже громадський активіст Віталій Павловський. 

Водій вже потрапляв у скандали

За кермом «Мерседес МL» був Юрій Пустенький. У 2016 році Пустенький вже потрапляв у скандал. Тоді його п'яного за кермом в Іллінцях зупинили поліцейські. В багажнику він перевозив двох підлітків. Наші журналісти тоді були на місці події. Детальніше можете дізнатися ТУТ. 

Тоді Пустенький взяв собі адвокатом колишнього голову того ж Іллінецького суду. Адвокат знайшов помилки у медичному висновку місцевої лікарні. Він казав, що освідування проходило не за інструкцією, а також у висновку допущені помилки. Одна з помилок: рік народження Пустенького — 2016. 

Проте у підсумку розвалити справу їм таки не вдалося. Суд все ж таки дав Пустенькому 10 200 гривень штрафу і забрав на рік водійське посвідчення. Як бачимо, попередні ситуації водія не зупинили. 

На відео наших журналістів він розповідає про цю ситуацію: «Ця справа вже потухла. Я не зловживав і тоді алкоголь за кермом, не захотів просто проходити перевірку», — каже Юрій. 

Хто такий Юрій Пустенький? Він бізнесмен, займається деревиною. Так казали місцеві. У Єдиному реєстрі підприємців та юридичних осіб значиться така людина. Там вказано, що він займається оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Це його основний вид діяльності. Крім того, вказана: допоміжна діяльність у рослинництві; лісопильне та стругальне виробництво; роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах.

На YouСontrol інформація підтверджується, і вказано, що Пустенький фігурує у 18 судових справах. Зокрема, як правопорушник за: дрібне хуліганство, непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, ухилення від повернення виручки в іноземній валюті. Крім того, є кілька справ, де він заявник, відповідач чи потерпілий. 

Наразі Юрій Пустенький буде в слідчому ізоляторі до вівторка, 22 червня.  

Що кажуть у поліції? 

На сайті Нацполіції вже опублікували офіційний коментар правоохоронців з цього приводу. Як дізнаємося з сайту поліції, повідомлення про ДТП в Іллінці надійшло до них о 20.20. Автомобіль «Мерседес МL» здійснив наїзд на велосипедиста, який отримав смертельні травми.

«На місці події слідчо-оперативна група поліції провела першочергові слідчі дії. За попередньою інформацією слідства, водій автомобіля «Мерседес ML» не впорався з керуванням та допустив наїзд на велосипедиста, який рухався по проїзній частині дороги», — коментують у Нацполіції. 

У повідомленні поліції підтверджують, що внаслідок аварії загинув чоловік, а водій був у нетверезому стані. Читаємо й те, що освідування на стан сп'яніння затриманого показало 0, 77 проміле алкоголю в організмі. Водія «Мерседес МL» затримали в процесуальному порядку згідно статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

«За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за частини 3 статті 286-1 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого)», — йдеться на сайті поліції. 

Такий злочин карається ув’язненням терміном до десяти років. Триває слідство. 

 

Читайте також:

У загиблої залишився 7-річний син. Подробиці смертельної ДТП, яку скоїв п'яний поліцейський

Попереду ще три операції. Як почувається після ДТП Андрійко, якого збила п'яна водійка?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up