Поліція ловить, а суди відпускають: чому злочинців оголосили у розшук?

Поліція ловить, а суди відпускають: чому злочинців оголосили у розшук?

Прокуратура Вінницької області просить притягнути суддів до дисциплінарної відповідальності. Справа у тім, що один суддя відпустив з-під варти особливо небезпечного бандита, який зараз вже у розшуку. Інший суддя відпустив одразу трьох посадовців, яких підозрюють у хабарництві.

Прокуратурою Вінницької області до Вищої ради правосуддя подано 2 скарги щодо дисциплінарних проступків суддів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За інформацією прокуратури Вінницької області, суддями порушено засади рівності всіх учасників судового процесу, змагальності сторін, допущено безпідставні затягування розгляду справ, а також грубо порушено вимоги закону, що призвело до істотних негативних наслідків.

— В одному випадку колегія суддів одного з районних судів області, допустивши низку порушень, змінила обвинуваченому у вчиненні 25 злочинів, з яких 16 – особливо тяжкі, запобіжний захід з тримання під вартою на більш м’який. Вже наступного дня обвинувачений порушив покладені на нього обов’язки та не з’явився в судове засідання, а через місяць залишив місце проживання та зник. За клопотанням прокурора оголошено його розшук, — розказують у прес-службі.

Відео дня

В іншому випадку суддя місцевого суду змінив запобіжні заходи відразу трьом особам, які обвинувачуються у наданні та отриманні неправомірної вигоди та займають керівні посади в державних органах.

— Після прийняття такого рішення одна з обвинувачених не з’явилась в наступні судові засідання без поважних, на думку прокурора, причин. Крім того, два засідання у цьому провадженні судом відкладені з невідомих прокурору причин, а за 8 місяців розгляду справи судові засідання відбулись лише двічі, — зазначають у прокуратурі Вінницької області.

Читайте також:

Без браслета та з паспортом: суд відмовив прокурору у справі Продана

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Прокуратурою Вінницької області до Вищої ради правосуддя МАЮТЬ  подаватись десятки скарг щодо дисциплінарних проступків суддів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up