Нарко-рецепт? Навіщо в квартирі на Зодчих мочили коноплю в 200-літровій бочці

Нарко-рецепт? Навіщо в квартирі на Зодчих мочили коноплю в 200-літровій бочці
  • Це не була спецоперація, хоча все виглядало масштабно. 
  • «Копи» дісталися по пожежній драбині в квартиру на шостому поверсі, де двоє чоловіків сушили плантацію коноплі.
  • Очевидці фільмували процес і писали про нього в Фейсбуку, як про затримання року.
  • Насправді спецслужби заходили через балкон не для затримання злочинців.
  • Їх викликали до будинку на Зодчих через сморід газу.

Про наркотики, зброю і загрозу вибуху писали минулої суботи, 19 серпня, в соціальних мережах мешканці вулиці Зодчих та перехожі, які стали очевидцями роботи спецслужб у будинку №20. Тут були рятувальники, газовики і поліція. Всі з’їхалися на запах газу. Але двері квартири, звідки тхнуло, ніхто не відчиняв.

– Сусіди набрали оператора «101», бо на сходинковій клітинці було дуже чітко чути запах газу, а їхня чергова частина зобов’язана інформувати оператору «102», – розповідає заступник начальник управління патрульної поліції Вінниці Євгеній Дмитрієнко. – Прихали туди хлопці, поміряли – дійсно є витік газу. Там у 20 разів показник перевищував норму. Намагалися достукатися, додзвонитися, але  ніхто не відчиняв. У вікні горіло світло, тому думали, може, є отруєння газом. Прийняли рішення по пожежній драбині дістатися наверх. Піднялися – там двоє чоловіків, які, слава богу, не чинили супротиву.

Не пручалися 35-річний мешканець квартири та його 40-річний гість не тому, що надихалися газом. Вони, як розповіли в поліції, мали ознаки наркотичного сп’яніння. А те, що застали в квартирі «копи», змусило їх викликати слідчо-оперативну групу Нацполіції.    

Відео дня

– Кущі марихуани були розвішені по всій квартирі, для сушіння. В тому числі на вазонах, – розказує Євгеній Дмитрієнко. – Крім того, нарковмісними рослинами була заповнена 200-літрова бочка…

 

У Фейсбуку цю бочку вінничани назвали наркотичним варивом. В коментарях жартівники просили очевидців, поки вони на місці подій, з’ясувати, що це за рецепт такий – конопля у бочці. Чи не маринують її, бува, тепер, замість курити сушену?

Поліцейські з відділу протидії наркозлочинам говорять, що квартирант на Зодчих затовк рослину в бочку та залляв водою тільки для того, щоб хоч якось сховати від людей, які стукалися у двері. Крім того, нарковмісна рослина має специфічний запах, тож вода його дещо гасила.

То чим пахло на Поділлі в той вечір? Коноплею чи все ж таки газом? Патрульні поліцейські говорять, що витік газу дійсно був. Під будинком надзвичайники ставили таблички «Небезпечно. Газ». Його запах, виходить і «спалив» конопляну квартиру, тобто ненароком незакрита конфорка дала змогу спецслужбам виявити заборонений законом промисел її мешканців.

За фактом вилучення наркотичної сировини відкрили кримінальне провадження. І хоча затримані чоловіки запевняли правоохоронців, що сушили конабіс для себе, начальник відділу протидії наркозлочинам Нацпоілції Ігор Пайлик говорить: будуть доводити підозрюваним зберігання і виготовлення наркотику з метою збуту.

– Як тільки експерт дасть висновок, включимо ряд оперативно-розшукових заходів для відпрацювання даної інформації, – говорить Ігор Пайлик. – Пояснення дають одинакові люди такої категорії, стандартні: ми для власного вживання, не знали і так далі. Будемо документувати і доводити їм зберігання з метою збуту, якщо експерт підтвердить, що вилучене – нарковмісна речовина. Є ж іще конопля технічна. Наприклад, в Гордківці сіють 150 га коноплі, яка взагалі не нарковмісна, використовується в промисловості. Однакова структура такого виду рослин, тому чекаємо експертного вердикту.

Також Ігор Пайлик сказав, що його відділ мав оперативну інформацію по цій квартирі, звідки винесли на дослідження два десятки кущів та наповнену рослинами 200-літрову бочку на очах у натовпу вінничан. Тим не менше вийшло, що підтвердила оперативні дані випадковість, а не робота розшуківців.

На місце викриття наркоділків приїздили практично всі екстрені служби міста та  відповідальні керівники з різних підрозділів поліцій. Історія набрала розголосу, бо сталася на очах багатьох випадкових спостерігачів. Тільки один пост у Фейсбуку з фотографіями з місця події набрав за дві доби близько 200 перепостів і майже сотню коментарів.

 

Люди писали, що варто пильно стежити за квартирантами, які можуть заробити кримінальних справ у вашій квартирі. І що фігурантів відкритого за фактом провадження випустили з поліції після кількох годин у відділку, мовляв, страшнувати жити по-сусідству із ним. Але стаття відповідальності за наркотики, яку інкримінуватимуть порушникам після висновків експертизи, й не передбачає арешту. Та й хіба тільки вони сушять коноплю вдома?

«Зодчих вже не вперше подібним інцидентом вирізняється, нічого надзвичайного», – був такий коментар.

А ось ще один: «Вишенька: в кожному домі варять». Авторка цього коментаря і ще кілька вінничан додавали під репортажем з-під будинку Зодчих, 20 свої фотографії зі шприцами, кинутими просто під тротуарами. Вказували, що ці фото вони робили нещодавно біля своїх будинків і пересилали на сайт міськради – результату не дочекалися ніякого.   

 

Читайте також:

Журналісти знайшли наркотик біля криміналістичного центру. Що робить поліція?

Усі наркозлочини області - в руках 14 полісменів. Хто ними керує? Інтерв'ю
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Задунайский Торонтуй

    Невразумительный набор слов.
  • Юра

    запах газу і вони дзвонили?
  • Olvol

    Последним временем считаю: нужно срочно вернуть все назад: заборы только из ежевики или деревянные, всех селюков назад в колхоз со строжайшей охраной, раз в год визит участкового, за три колоска в тюрьму. И любить, уважать нашу украинскую землю. И только приумножать народные богатства. А то эта свобода вот к чему приводит

    serg a reply Olvol

    Кндр твоя мечта

    Olvol reply serg a

    А что не так? бабла в Корее и Китае много! Вы готовы жить в нищете и думать как бы хватило на ячку, читать каждый день по три новости про убийства и наркотики - и это все за теоретическое право высказаться, которым вы никогда или раз за жизнь воспользуетесь? Я не прошу какую-то политическую иделлогию или партию. Только вернуть порядок и богатство.
  • Olvol

    Я вас умоляю, зачем эти фото?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up