«Любов не вбиває!» На Європейській площі проведуть акцію через дні проти насильства

«Любов не вбиває!» На Європейській площі проведуть акцію через дні проти насильства
  • В понеділок, 25 листопада, у світі почалися «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства».
  • Кожна третя жінка — жертва насилля, — написала в Інстаграмі дружина Президента й закликала не ігнорувати страшну статистику.
  • У Вінниці завтра, 28 листопада, збирають людей на Європейській площі, щоб про домашніх кривдників не мовчали.

Увечері 28 листопада, з 17-ї до 18-ї години, у Вінниці триватиме акція «Любов не вбиває. Не мовчи, зупини домашнє насильство!». На Європейській площі поліцейські та працівники соцзахисту проведуть просвітницький захід для вінничан.

— Захід проходитиме в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка стартувала 25 листопада, — пояснили у відділі комунікацій поліцейського главку.

Відео дня

Про статистику гендерно зумовленого насильства бачимо пост дружини Президента в Інстаграмі. Олена Зеленська написала:

«За даними дослідження Фонду народонаселення ООН, проведеного торік, кожна третя жінка у світі — жертва насилля. Цифри щодо нашої країни просто лякають: щороку понад 1,8 мільйонів українок потерпають від фізичної та сексуальної агресії. Колега, з якою кавуєш перед початком робочого дня... Однокурсниця, з котрою випадково перетнулися на вулиці... Двоюрідна тітка, якій телефонуєш лише, щоб привітати з днем народження чи іменинами... Мама... Твоя донька... Чи ти сама?.. Хочу нагадати, що домашнє насильство в Україні — злочин, а не «прояв кохання»! Бережи себе! Не терпи і не мовчи!».

Авторка посту повідомила своїх підписників про те, що відкрили національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації. Вона почала працювати за номером 0-800-500-335 або 116-123 з мобільного.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сьогодні у світі офіційно стартує акція «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства». Страшна статистика. За даними дослідження Фонду народонаселення ООН, проведеного торік, кожна третя жінка у світі – жертва насилля. Цифри щодо нашої країни просто лякають: щороку понад 1,8 млн українок потерпають від фізичної та сексуальної агресії. Колега, з якою кавуєш перед початком робочого дня... Однокурсниця, з котрою випадково перетнулися на вулиці... Двоюрідна тітка, якій телефонуєш лише, щоб привітати з днем народження чи іменинами... Мама... Твоя донька... Чи ти сама?.. Хочу нагадати, що домашнє насильство в Україні – злочин, а не «прояв кохання»! Бережи себе! Не терпи і не мовчи! Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації – 0 800 500 335 або 116 123 з мобільного. «Поліна» (поліція проти насильства) – спеціальні мобільні групи поліції з реагування на випадки домашнього насильства – працюють в усіх обласних центрах країни, а також у Білій Церкві, Бердянську, Краматорську.

Публикация от Olena Zelenska (@olenazelenska_official) 25 Ноя 2019 в 5:13 PST


Нагадаємо, що у Вінниці рік тому запрацювала поліція проти насильства. На виклики до сімейних кривдників і кривдниць (15% жертв домашнього насилля — це чоловіки) виїжджають спеціальні мобільні групи під назвою «Поліна». Їх сформували зі спеціально підготовлених співробітників, навчених діяти за окремими інструкціями та виносити приписи порушникам спокою своїх домочадців.

Про результати роботи екіпажів «Поліни» розповіли в Управлінні комунікації Національної поліції України ось такими даними:

— У цьому році відкрили 1,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами домашнього насильства. Склали 90 тисяч адміністративних протоколів. На обліку перебуває 68 тисяч кривдників.  Із травня цього року — відколи поліцейські почали застосовувати припис — було винесено майже 9 тисяч термінових заборонних приписів відносно кривдників.

А за словами Вікторії Бомк з сектору превентивної діяльності поліції Вінницької області, у цьому році на 18,5% збільшилась кількість заяв та повідомлень про вчинення правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством:

— Це свідчіть про те, що люди перестали замовчувати про свою проблему та потребують підтримки, як з боку поліції, так і соціальних служб. Так, з понад 9 тисяч заяв, що надійшли до поліцейських підрозділів, розпочали 53 кримінальних провадження, на 5 тисяч 34 домашніх кривдників склали адміністративні протоколи. 

На початку цього року, з 11-го січня, набув чинності закон, який посилює відповідальність за домашнє насильство і злочини на сексуальному ґрунті. Про це 20minut.ua розповідав у статтях:

Пригадаймо, зміни цього року
про домашнє насилля і зґвалтування

У редакції Кримінального кодексу України, яка набула чинності 11 січня 2019 року, з’явилася нова стаття про домашніх кривдників. Також законотворці прописали обтяжуючі обставини для сімейних насильників і до злочину «зґвалтування» підійшли по-європейському. Що це значить?




Читайте також:

Розповідь скривдженої жінки: «Нікому вибити ті зуби, що мене покусали»

«У мене немає чоловіка». Як затримана з хабарем адвокатка просила зменшити суму застави

Прикрилася пакетиком і працює. Спіймали жінку, яка крала мобільні в покупців магазину

Хотіла насолити поганому сусіду. Пенсіонерка поцупила мобільний — і отримала вирок
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Вера Головенько

    Класні знижки в JUSK!!!
  • Тетяна Клименко

    Ні
  • Анатолій Слободянюк

    Приманка.
  • Владимир Пронин

    Даже не подумаю
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up