Командир батальйону „Вінниця” готує хлопців на війну і просить допомогти їм матеріально

Командир батальйону „Вінниця” готує хлопців на війну і просить допомогти їм матеріально
В командири нового міліцейського підрозділу особливого призначення „Вінниця” Руслана Мороза висунула обласна самооборона. Він ще не готовий сказати, чи буде із відібраних хлопців толк, але вже просить допомогти батальйону матеріально. В бійців немає спецзасобів.

Завтра, 16 травня, приймає присягу другий взвод батальйону „Вінниця”. А сьогодні начальник обласної міліції познайомив журналістів з командиром нового підрозділу майором Русланом Морозом.
Раніше повідомлялося, що Руслан Мороз працював у податковій міліції. Зараз він сам про себе розповів. Сказав, що він - колишній спецпризначенець. Сім років служив в органах внутрішніх справ, в тому числі, в у підрозділі спеціального призначення „Титан” Державної служби охорони. Потім – перейшов у податкову міліцію й там теж працював у спецпідрозділі.
- Я звільнився з посади заступника начальник управління податкової міліції і після цього приймав активну громадянську участь в подіях, які відбувалися в державі. І будучи бійцем самооборони, був висунутий громадською організацією Вінницька обласна самооборона на цю посаду, - сказав командир батальйону „Вінниця”.
Руслан Мороз говорить, що підрозділ формується не просто з добровольців, які мають військовий досвід. А з бійців, що зможуть воювати і зброєю в руках в будь-яких точках країни. Він хоче бачити серед своїх підлеглих десантників чи інших силовиків.
- Перевага надається людям, які неодноразово брали участь в активних тренуваннях, чи ще краще – у військових діях, - говорить.
Нагадаємо, що перший взвод батальйону після п’ятиденної підготовки в навчальному центрі міліції поїхав тренуватися на полігон. За ним вирушає другий, далі тертій, і так, поки не наберуть 200 чоловіків. Але в міліції сказали, що штат можуть й збільшити.
- Зараз в державі великий дефіцит людей, які справді хочуть служити. Однозначно, держава піде на зустріч таким військовим формуванням, які формуються в МВС та в Збройних Силах України. І назву речі своїми іменами: зараз це не просто служити, це воювати, - каже Руслан Мороз.
За його словами, кілька новобранців вже передумали йти на таку службу і написали рапорти про звільнення. Причини різні. Але посилалися всі на сімені проблеми.
- Я вважаю, хай він краще зараз піде, ніж тоді, коли стоятиме задача, її потрібно буде не вагаючись виконувати, - каже командир.
На питання, чи задоволений він підібраними управлінням кадрів міліції чоловіками, Руслан Мороз сказав ось як:
- Про їх перспективність ще важкого казати. А чи задоволений... Я задоволений, що вони взагалі прийшли. Якщо судити по зовнішнім якостям, то є ряд питань. Але може бути як: характер бійцівський, а зовні поступається міцним хлопцям. Головне, щоб він чітко знав, що робить, і був патріотом своєї держави. Час покаже й дасть можливість переконатися, наскільки вони готові і чи в повному обсязі усвідомили, куди насправді вони потрапили.
- Зараз ми намагаємося оточити цей підрозділ турботою, щоб дати можливість нормально пройти навчання, - каже начальник обласної міліції Олег Школьний. – Хочемо максимально дати все необхідне. Забезпечити нормальні побутові умови і та умови бойової підготовки. Є в нас підприємці, небайдужі люди, які допомагають форменим одягом, взуттям і навіть постільною білизною. В суботу передамо першу частину цього майна підрозділу.
- Ці хлопці, які будуть залучатися до охорони життя громадян і цілісності нашої держави, ще не отримали спецзасобів та інших необхідних для виконання задач приладів, - говорить командир „Вінниці”. - Є потреба в бронежилетах, шоломах. У першу чергу - в засобах індивідуального захисту.  
І управління міліції звернулося до вінничан і бізнесових структур з проханням допомогти „Вінниці” матеріально.
Реквізити рахунку для фінансової підтримки спецбатальйону «Вінниця».
Одержувач: УМВС України у Вінницькій області
МФО банка: 802015 ГУДКСУ у Вінницькій області
Код ЄДРОУП: 08592106
Р/р: 31251301101946
Призначення платежу: Благодійна допомога на покращення матеріально-технічного забезпечення батальйону ПСМОП «Вінниця».

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
  • Anonymous

    Він хоче бачити серед своїх підлеглих десантників чи інших силовиків. Во долбень. Да любой мотострелок образца СССР в разы тренированее наших "спецпризначенців", которые оружие и на присяге в руках не держали
  • Anonymous

    Але тоді вже може бути пізно...
  • Anonymous

    Нехай цей "командир" краще перевірить,куди йдуть податки,які ми платимо.
  • Anonymous

    Командирів не "висувають",а призначають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up