«Дев'ятка» на смерть збила водія мопеда, а суд навіть не забрав права

«Дев'ятка» на смерть збила водія мопеда, а суд навіть не забрав права
Вирок місцевого суду потерпіла сім'я вважає незаконним, і збирається його оскаржувати в касаційній інстанції. Навіть прокурор каже, що аварія із загибеллю людини передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі…

Минулого тижня Вінницький обласний апеляційний суд залишив у силі вирок вінницького міського суду – за смерть водія мопеда, якого збила «дев'ятка», у винуватця аварії судді навіть не забрали права.

Помер Василь Вакулич, отримавши черепно-мозкову травму, подвійний перелом нижньої щелепи, садна верхньої кінцівки та лівого колінного суглобу.

Ця трагедія сталася у грудні 2011 року. «Дев'ятка», якою керував Володимир Павлюченко, виїхала на швидкості з двору на вулицю Київську і збила водія мопеда Василя Вакулича.

Відео дня
> Наприкінці минулого року вінницький міський суд дав водію «дев'ятки» Володимиру Павлюченку… три роки умовно. За цим вироком суду, він має відшкодувати моральні та матеріальні збитки сімї загиблого у розмірі 40 тисяч гривень. Права керувати автомобілем у Володимира Павлюченка не забрали, так як, за висновком суду, неофіційним таксуванням він заробляє на життя та утримує родину…

Родина загиблого не погодилася з вироком міського суду, і минулого тижня, 18 квітня, цю справу слухав апеляційний суд.

Прокурор просив чотири роки

На слуханні апеляції прокурор вимагав для Володимира Павлюченка чотири роки реального позбавлення волі та три роки позбавлення права керування автомобілем.

У вироку суду написано, що 10 грудня 2011 року о 14 годині Володимир Палюченко виїжджав на дорогу з прилеглої до будинку №185, території на технічно справному автомобілі «ВАЗ-2109» по вулиці Київській. В момент зміни напрямку руху ліворуч він, не переконавшись у безпечності своїх дій, зіткнувся з технічно справним мопедом «Мото» під керуванням Василя Вакулича, який рухався по Київській в напрямку Тарногродського.

На суді Павлюченко пояснив, що автомобіль, який стояв на тролейбусній зупинці, закрив йому огляд, тому він не міг вчасно зреагувати та уникнути аварії. І все одно суд визнав його винним у скоєнні наїзду.

Володимир Павлюченко сказав, що щиро кається і вину визнає повністю. Просив суворо його не карати і не позбавляти права керувати автомобілем, так як заробляє цим на життя (щоправда, нелегально).

Свідок розповів, що Павлюченко і за ліками ходив, і на похорони їздив. Купляв, мовляв, ліки за свої кошти, а на кладовищі дав 4000 гривень. Єдина заковика – не брав у потерпілої розписок.

А суд вказує на пом’якшуючі обставини…

Попри доведеність вини підсудного Павлюченка, суд вказав на пом’якшуючі обставини. Ними виявилися – щире розкаяння, несудимість, добровільне відшкодування матеріальної шкоди, малолітня дитина і дружина-інвалід третьої групи з дитинства.

Суд врахував «складні матеріальні та сімейні обставини підсудного, а саме те, що Володимир Павлюченко являється єдиним годувальником сім’ї», і тільки «працюючи, він зможе погасити шкоду потерпілій та забезпечити свою сім’ю».

Адвокат Василя Павлюченка Микола Мосін наполягав на тому, що у винуватця аварії мала дитина, дружина-інвалід та обмежені доходи. А чоловік заробляє неофіційним таксуванням. Тому забирати водійське посвідчення у нього не можна.

- 65 стаття Кримінального кодексу говорить про те, що покарання має бути індивідуальним. З першого дня Василь Павлюченко надавав гроші на лікування. На сьогоднішній день загальна сума складає 22 тисячі, - стверджує Микола Мосін. - Хочу підкреслити, що жінка в нього – інвалід дитинства, вона в декретній відпустці. Твердження про те, що він не працює, не відповідає дійсності. Офіційно у нас півдержави не працює! Бо влаштуватися на офіційну роботу і заробляти 1000-1200 гривень – не альтернатива. Володимир має золоті руки: коваль, зварювальник, слюсар, і тесля. З цих неофіційних заробітків відшкодовує шкоду. Немає в його колі спілкування банкірів і крутих бізнесменів. Працює на пару зі своїм товаришем. Тут питання помсти і амбіцій…

Вирок – незаконний?

Адвокат Галини Скакун Дмитро Болтак заявив RIA про те, що подаватиме скаргу до касаційного суду, бо вирок - незаконний.

- Аварія призвела до смерті, - каже Дмитро Болтак. - Встановлено факт, що злочин стався внаслідок порушення правил дорожнього руху. І сьогодні знову залишається в силі можливість винуватця перебування за кермом. Павлюченко не тим людям дає гроші. Не адвокату і судді нехай дає, а відшкодує потерпілій. Обов’язково подаватимемо на касацію. Бо цей вирок є незаконним.

Дмитро Болтак продовжує обурюватися:

- Хтось пива випив – його позбавляють прав на три роки, а тут іде вбивство – цього не роблять. Це нонсенс! - каже адвокат.

Чи підтримає потерпілу сторону Касаційний суд – побачимо. А поки що «майстер на всі руки» їздить вулицями міста, неофіційним таксуванням відробляючи 40 тисяч гривень, у які судді оцінили життя людини.

“Я тюрми не боюся”                                        

- Я відшкодую все до останньої копійки, - сказав Володимир Павлюченко, - Знаю, що за законом «світить» реальний строк, і тюрми не боюся. Але тоді без підтримки залишиться моя дружина – інвалід третьої групи і півторарічна дитина. Я щиро хотів і хочу допомогти постраждалій, але домовитися з нею безпосередньо не міг. Тому й найняв адвоката. Допомагав по мірі можливостей - і коли чоловік лежав у лікарні, і на похорон давав кошти. Всього – 14 тисяч. Про це є навіть розписка, яку Галина Скакун не визнає. І ще вісім тисяч виплатив за рішенням суду. Буквально сьогодні ще тисячу перерахую. Просто не потрібно робити з мене нелюда.

Може світити від трьох до восьми років  

Старший прокурор відділу прокуратури Вінницької області Дмитро Миколайчук потерпілу сторону підтримав, але коментарів не надав, бо не почув мотивувальної частини вироку.

- Як уже було зазначено, санкція покарання передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі. Даний злочин, як ми розуміємо, тягне за собою відповідні наслідки і відповідне покарання, - прокоментував прокурор. - Стосовно рішення суду я зможу прокоментувати, коли почую мотивування. На сьогодні зачитали лише обвинувачення, - каже прокурор.

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Anonymous

    Yeah that's what I'm talnkig about baby--nice work!
  • Anonymous

    Угу. Права полтора года у следователя, а парень на камеру журналистам рассказывает, как на пару с другом занимается развозками - ссылка http://www.myvin.com.ua/ru/news/stuff/19915.html Он бы уже определился с адвокатом врать в унисон :))) А то адвокатишка - одно, водила-убийца - другое...
  • Anonymous

    права Володимира вже півтора роки у слідчого, машина на штрафмайданчику, а таксуванням він ніколи не займався. Просто "дружина" потерпілого захотіла собі заробити грошей.

    Anonymous reply Anonymous

    На счет "дружини потерпілого" - рот закрой! Если 40 тыщ гривен - деньги, которые могут компенсировать утрату близкого человека.... вообщем, желаю тебе таким образом стать миллионером
  • Anonymous

    Мне так нравиться когда по одной статье, написанной я уверен по словам других лиц, создают все картину очевидности!!! Вы там были?? своими глазами видели? Если нет, то нема чего из себя Шерлоков Холмсов строить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up