Від Лісопарку до Вишенського озера. Що тут буде до кінця 2017 року

Від Лісопарку до Вишенського озера. Що тут буде до кінця 2017 року
Повне оновлення проспекту коштуватиме більше 80 мільйонів гривень. Проте, більшість коштів, а саме 66,6 мільйона гривень надійшли з Держфонду регіонального розвитку.
  • Два роки тому розпочалася масштабна реконструкція проспекту Космонавтів
  • Третю чергу ремонтів мають завершити до грудня 2017 року, що об'єднає дві відпочинкові зони – парк Дружби народів і Лісопарк.
  • Останні цього року також зміняться

Лісопарк-2. Минулого року, в серпні, облаштували невелику зону відпочинку в Лісопарку. Тоді зробили тротуари, велодоріжки, альтанки та лавки. А ще облаштували великий дитячий майданчик.

Цього року цю паркову зону вирішили збільшити. На суміжній ділянці прокладають нові доріжки. Будівництвом займаються робітники з товариства «Агропродсоюз», що є субпідрядниками по цьому об’єкту.

— Доріжки будуть прилягати до існуючих шляхів на першій черзі Лісопарку. Облаштовуємо й велодоріжки. Головне, щоб дощів не було. Бо тоді техніка в ліс не заїде, — розказав робітник з товариства «Агропродсоюз» Іван Муржак.

Відео дня

Очільник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко сказав, що друга черга Лісопарку буде виглядати, так само, як й існуюча зона відпочинку — ті ж самі ліхтарі, урни, лавки. Ще одного дитячого майданчика не буде.

— На цьому об’єкті з’являться туалети сучасної конструкції, експериментального зразка. Будемо тягнути водогін та електрику для їх облаштування, — розповів Ніценко.

Скільки це коштує? Генеральним підрядником є товариство «Альфаметрикс», що виконає роботи за 2 мільйони 394 тисячі гривень.

Орієнтовно, другу чергу Лісопарку зроблять на початку цієї осені.

Коротка версія матеріалу на мапі:

Площа Могилка.Реконструкція площі «з літаком», що нині носить ім’я льотчика, Героя АТО Костянтина Могилка, триває майже рік. Хоча обіцяли закінчити до кінця 2016 року.

Згодом виявилося, що літак МіГ-15 стоїть на аварійному постаменті. Вирішили — постамент зруйнувати, а винищувач відправити на ремонт.

У середині листопада минулого року обрали проект нового постаменту під назвою «Слід». Його автором став архітектор Денис Камінський. Винищувач прикріплять до шести опор, що символізуватимуть реактивні струмені. Повернути МіГ-15 на площу обіцяли до цьогорічного Дня міста.

Проте нещодавно архітектор Валентин Дубовий опублікував нову візуалізацію проекту, яку в соцмережах сприйняли як новий проект.

— Це лише візуалізація проекту Дениса Камінського, який не змінився. Деталі для постаменту виготовляють на заводі «Сармат». Через складність конструкції виникли певні затримки. Тому постамент із літаком будуть на площі до Нового року, — розказав головний архітектор міста Олександр Рекута.

Скільки це коштує? Реконструкцією площі займалося товариство «Олеріт», що за всю роботу отримало 7 мільйонів 78 тисяч гривень. А на завершення ремонтів те ж товариство може отримати ще 9 мільйонів 391 тисячу гривень.

 

Космонавтів-3. У червні розпочалася третя черга реконструкції проспекту Космонавтів. Тут запланували облаштувати дитячий майданчик, зони відпочинку, велодоріжки, тротуари та декоративну арку з підсвіткою. Алею освітлюватимуть 82 ліхтарі, буде Wi-Fi зона та система відеонагляду.

У мерії відзначають, що за останні три місяці вже облаштували нові бордюри з боку зеленої зони, зроблено основу під велодоріжку довжиною 450 метрів ( загалом буде — 600 метрів), влаштовано конструкцію «Хвиля» на пішохідному переході.

На місце вирубаних кленів посадять нові. У планах - їх буде 80 штук, що підтвердив заступник директора «Вінницязеленбуду» Микола Залецький.

— Плануємо розпочати їх висадку восени, приблизно в жовтні. Не можу сказати, якого розміру та віку будуть дерева, бо їх у нас ще немає. Зараз готуємо документацію на тендер, — сказав Залецький.

Проте, на стенді, який презентував очільник департаменту капітального будівництва Ігор Кравець, вказано — канадськіх кленів висадять 80 штук за ціною 2200 гривень за одиницю.

Скільки коштує? Генпідрядником є товариство «Олеріт», що виконає реконструкцію третьої черги за 41 мільйон 636 тисяч гривень. За планом, вони мають все завершити в грудні 2017 року.

 

Парк Дружби народів. Вишенський парк вдвічі більший за паркову зону, що в центрі Вінниці. Тут і чудовий ліс, і озеро, і тінисті алеї, проте його стан на сьогодні бажає кращого. Гарна зона для відпочинку з дітьми, прогулянок, ранкових пробіжок, та просто проведення дозвілля.

Вхід у парк непримітний та слугує паркінгом для автомобілів. Поряд декілька лавок з сувенірами та продуктами. Ще у парку є невеличке кафе. Дитячий майданчик лише один, чого замало для відпочинку жителів з прилеглих мікрорайонів. А от розваг тут набагато менше, ніж в Центральному парку імені Горького: тенісні корти, мотузковий парк, атракціони з басейном, машинки та пляж біля озера.

У мерії є деякі плани на цю зону відпочинку, але їх тримають ще в секреті

— Там будуть нові пішохідні та велодоріжки, прогулянкова зона біля Вишенського озера та зробимо нову вхідну групу. План розвитку ще в розробці, але можу сказати, що вхід у парк Дружби народів буде «інтерактивним»: деякі елементи конструкції можна буде обертати, міняти місцями, — розказав головний архітектор міста Олександр Рекута.

Скільки витратять грошей та коли розпочнуть ремонти парку? Ще невідомо. Із наявної інформації — виділення коштів місцевому муніципальному центру містобудування та архітектури на розробку проекту реконструкції входу в парк. За роботу їм заплатили 199 тисяч 708 гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up