«Тростянецький спиртзавод більше не виливатиме жодної краплі барди», — Скальський

«Тростянецький спиртзавод більше не виливатиме жодної краплі барди», — Скальський
  • У Тростянці назрів скандал навколо місцевого спиртзаводу.
  • Люди скаржаться на нестерпний сморід.

Днями у Тростянці на Вінниччині були організовані громадські слухання. З 2017 року, коли фактично на території району державного підприємства «Тростянецький спиртовий завод» відновили виробництво біоетанолу, сольвентів та інших хімічних продуктів, барда потрапляла на бардополя у місті.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський під час щотижневої апаратної наради з керівниками структурних підрозділів ОДА.

— Враховуючи зміни у технологічному циклі та пришвидшення хімічних процесів під час виробництва, барда отримала нові негативні якості. Фактично два роки жителі Тростянця, особливо влітку, страждали від нестерпного смороду. Минулого тижня проведено низку зустрічей, зокрема, із керівництвом Фонду державного майна України, а також з керівництвом концерну «УКРСПИРТ», —  зазначає Скальський.

Відео дня

Як запевняє у Вінницькій ОДА, під час проведення громадських слухань люди та посадовці дійшли згоди.

— Державне підприємство «Тростянецький спиртовий завод» більше жодної краплі барди не виливатиме на бардополя, — пообіцяв губернатор Вінниччини.

За результатами громадських слухань складуть протокол, де сторони конфлікту зафіксують конкретні домовленості.     

— Відтепер 100% мелясної барди буде відвантажуватися на переробку до Юзефо-Миколаївської біогазової установки в Козятинському районі. Наразі підприємці напрацьовують пропозиції щодо вирішення питання з обсягом тієї барди, яка є на бардополях Тростянця, — зауважив Владислав Скальський.

Тростянецький спиртзавод відновив роботу— про це кореспондентам Суспільного розповів місцевий житель Сергій Кришталь. Чоловік зробив фото на телефон, де видно густий дим, який іде з труби підприємства, і надіслав його у редакцію.

Чи справді завод почав працювати і навіщо місцеві позносили шини до райдержадміністрації, дивіться у відео:

Читайте також:

«Дайте виїхати!» Спиртозавод у Тростянці зупинили, але протест триває. Чому?

«Вінницяоблводоканал»  та фірма «Келі»: кого з вінницьких бізнесменів перевірять у грудні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up