Субсидію даватимуть грошима. Що думають про це вінничани? (ВІДЕО)

Субсидію даватимуть грошима. Що думають про це вінничани? (ВІДЕО)
Джерело фото: архів "20хвилин"
  • З вересня цього року має бути монетизація субсидії
  • Її проводитимуть в два етапи. Спочатку виплачуватимуть грошима виробникам енергії. А потім — людям, що отримують субсидії
  • Чи стане краще та як гроші з субсидій витрачатимуть вінничани?

З минулого року в Уряді обговорюють запровадження монетизації субсидій. Тобто, замість «віртуальних» коштів на комуналку будуть давати реальні гроші. А залишок після опалювального сезону вінничани можуть залишити собі.

Вимогу платити субсидію реальними грошима поставив Міжнародний валютний фонд в новому меморандумі. І це підтвердив Уряд:

«До кінця серпня 2017 роки нами буде затверджено постанову Кабінету міністрів про монетизацію допомоги в рамках субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні надають їх компаній», — йдеться в тексті документа.

Відео дня

Портал «Сегодня» пише, що цього року буде перший етап монетизації субсидій. Спочатку живі гроші від держави на комуналку отримуватимуть постачальники послуг — облгази, міськсвітло, водоканали тощо. До цього більшість коштів з виробники послуг отримували в якості «взаємозаліків».

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає можливим провести монетизацію житлових субсидій для споживачів через кілька років.

— Перший етап ми можемо провести в цьому році, тобто ввести серед виробників енергії кошти, а не просто клірингові розрахунки. Наступний етап може зайняти кілька років —  і переведе систему монетизації на конкретного споживача, – сказав Гройсман.

А що думають про нову систему субсидій вінничани? Та на що вони б витратили гроші з субсидій?

Вінничанка Раїса вагається, що така схема буде кращою.

— Навіть якщо на руки почнуть давати ці гроші з субсидій, ми все одно доплачуємо. Не вистачає того, що є. Тому буде краще чи ні [монетизація] — важко сказати, — каже вінничанка.

А вінничанка Тетяна упевнена, що монетизація субсидій — це добра ідея.

— Я б змогла реально заощаджувати та отримати гроші на утеплення. Замінила би котел, можливо. А так, я всю субсидію не використала і в кінці опалювального сезону, вона просто згоріла, — каже Тетяна.

Інша вінничанка Тетяна запевняє, що треба зробити жорсткий контроль за цими грошима.

— Якщо вводити монетизацію субсидій, тоді потрібно, щоб люди витрачали ці гроші тільки на комуналку. Бо їх будуть витрачати, а платити за світло, газ та тепло ніхто не буде, — розповідає Тетяна.

Опитування

Чи треба давати субсидію грошима?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up