Нова система субсидій: скоротили норми газу та опалення (ІНФОГРАФІКА)

Нова система субсидій: скоротили норми газу та опалення (ІНФОГРАФІКА)
Джерело фото: архів "20хвилин"
  • З 1 травня діє оновлена система субсидій
  • Кабмін скоротив норми газу та тривалість опалювального сезону, що покриває субсидія
  • Є й хороші новини: непрацездатним збільшили максимальну площу житла, що покриває субсидія на опалення.

Уряд змінив постанову № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій». Нові правила в нарахуванні субсидій починають діяти вже з 1 травня цього року. А ще запровадили монетизацію субсидій: частину зекономлених коштів можна отримати «живими» грошима.

Що нового?

Змінилася схема призначення субсидій: якщо раніше враховували сукупний дохід сім’ї за попередній рік, то тепер за останні чотири квартали.

Відео дня

— Тобто, якщо подаватимуть заяву на субсидію зараз, то сукупний дохід буде враховуватися з 1 квітня 2016 року по 31 березня 2017 року. Так ми отримаємо актуальні дані про доходи громадян, які звертаються за субсидією, — роз’яснює директорка міського департаменту соцполітики Наталя Паламарчук . — Тим людям, що отримували субсидії протягом опалювального періоду, то їм здійснять автоматичний перерахунок.

Не буде автоматичного перерахунку для домогосподарств, якщо:

  • отримують субсидії на тверде паливо
  • орендують житло та отримують субсидії

  • відбулася зміна в складі сім’ї

Стало більше й причин, чому можуть скасувати субсидію. Якщо раніше була одна причина, через яку могли скасувати держдопомогу на комуналку: купівля або продаж на суму від 50 тисяч гривень за раз. То тепер субсидію можуть призупинити та навіть скасувати, якщо є борги за комуналку.

— Раніше ми не враховували чи є заборгованність в домогосподарстві, але відтепер автоматичний перерахунок субсидій не буде тим субсидентам, що мають борг по комунальним послугам за попередні місяці (до 1 травня — авт.). Щоб цього не сталося, людям треба сплатити за комунальні послуги протягом двох місяців та надати квитанції про сплату боргу до міського департаменту соцполітики. — пояснює Наталія Паламарчук.

Читайте також про монетизацію субсидій, що буде вже цієї осені:

Монетизація субсидій. Як це працює та скільки можна отримати?

Скоротили соцнорми

Кабмін прийняв нові норми на опалення. Субсидія покриватиме лише п’ять кубів газу на квадратний метр житла. Наприклад, у квартирі площею 70 квадратів минулої зими сім’я спалювала 385 кубів газу, що покривала субсидія. Наступної зими, при тому ж споживанні, субсидія покриватиме вже 350 кубів. За 35 кубів газу треба заплатити 240 гривень.

У квартирі з центральним опаленням субсидія покриватиме замість 3,8 гігакалорії вже три гігакалорії тепла. При тому ж споживанні, сім’я має сплатити за 0,8 гігакалорії зі свого бюджету. Зараз це коштує за тарифами “Вінницяміськтеплоенерго” приблизно 900 гривень.

Кабмін переглянув тривалість опалювального сезону. Тим, хто має індивідуальне опалення, опалювальний сезон скоротили на один місяць. «Знижку» нараховуватимуть з 15 жовтня по 15 квітня.

Є і хороша новина. Субсидія на опалення призначається на певну площу. Раніше нараховували субсидію лише на 49 квадратних метрів, а за решту платили. Відтепер для непрацездатних осіб максимальну площу житла, що покриває субсидія, збільшили до 75 квадратних метрів на людину.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up