Історії успіху під час війни: у Вінницю релокувалися 244 бізнес-підприємства

Історії успіху під час війни: у Вінницю релокувалися 244 бізнес-підприємства
  • Станом на початок грудня у Вінниці зареєструвались 244 підприємства, які переїхали з прифронтових та окупованих територій України. 
  • До Вінницької громади приєдналися вже 72 ФОПи та юридичні особи. Вони стали на облік у Державну податкову службу у Вінницькій області, як платники податків і зборів, протягом листопада.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний повідомив, що наразі загальна кількість працевлаштованих людей на релокованих підприємствах від початку повномасштабного вторгнення — 1176.

135 нових робочих місць

«Таким чином маємо ще 135 нових робочих місць за листопад, в той час як загальне число працевлаштованих людей на релокованих підприємствах від початку повномасштабного вторгнення — 1176, — сказав він. — Не лише люди вимушені стати переселенцями внаслідок військової агресії росії проти України. Виїжджати з зони активних бойових дій змушений і бізнес — той, що прагне працювати. На даний момент вже 75% релокованих підприємств розпочали свою діяльність і, впевнений, це не межа».

До слова, з березня, коли почала діяти програма переміщення бізнесів, таких вже 236 і вони, загалом, створили 1114 нових робочих місць у нашому місті.

Відео дня

Програми релокації

Він також додав, що власникам виробництв, які релокують свої підприємства фахівці з департаменту економіки і інвестицій ВМР пропонують актуальні приміщення для розміщення своїх виробничих потужностей. Так само допомагають й в питаннях розселення персоналу та пошуку нових працівників.

В рамках програми релокації міська влада готова консультувати бізнес, допомогти в пошуку вільних для оренди площ та навіть посприяти в тому, щоб налагодити співпрацю з вінницькими підприємствами.

Історії успіху

А які підприємства з інших областей наразі працюють у Вінниці? Ось декілька історій.

STALEKS. Відомий виробник професійних інструментів для манікюру та педикюру. Крім харків’ян, станом на початок вересня на підприємстві працювали 92 вінничан. STALEKS ще потребує працівників.

— Головне від кандидатів на посаду — це бажання і руки з правильного місця. А як працювати, ми навчимо. Зарплату пропонуємо ринкову, — говорив журналісту заступник директора STALEKS Тимур Тодуа.

УКпостач. Підприємство випускає у Вінниці холодильне обладнання. У кінці вересня тут працювали 134 мешканців Вінницької громади. Тоді на підприємстві нам розповідали, що штат укомплектований, але у планах було запустити ще одну лінію складання продукцію.

Контакти для довідок: (050)320-79-66.

Anabel ArtoЦе швейний цех, який у Вінниці виготовляє жіночу білизну. На початок жовтня тут працювали 15 вінничанок, а загалом потужності підприємства розраховані на те, щоб дати роботу 50 швачкам.

— Ми поки що не готові брати людей без досвіду, щоб навчати у себе. Але безперечно, трохи згодом відкриємо навчальний центр при виробництві й будемо розширяти цех у Вінниці, — говорили засновники бренду Анастасія та Андрій Дуліни.

Дізнатися, чи є ще вакансії, можна за цим номером телефону: 066-014-91-87, Олена Володимирівна.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали історію херсонців, які з нуля перезапустили своє кафе-кондитерську в центрі Вінниці.

 

Читайте також:

На Вінниччині «продають» стаж для призначення пенсії. Все офіційно та законно

Вантажник за 36 тисяч гривень. виклали ТОП-10 високооплачуваних вакансій Вінниччини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Яна Шевчук

    Непогано
  • Вера Панчук

    Ця інформація має бути засикреченна і неважко що виготовляють ці підприємства головне що ви інформуєте ворога . Усвідомте вже Новини Вінниці .

keyboard_arrow_up