«Для нас це другий переїзд». Бізнес, родом з Луганська, дає роботу вінницьким швачкам

«Для нас це другий переїзд». Бізнес, родом з Луганська, дає роботу вінницьким швачкам
На підприємстві планують створити до 50 робочих місць. Роботу поки пропонуватимуть тільки досвідченим швачкам, а на перспективу відкриють свій навчальний центр
  • Через військову агресію росії бренд одягу Anabel Arto двічі міняв місто роботи.
  • Запускались в Луганську. Після 2014 року переїхали до Харкова, звідки навесні цього року перевезли виробництво на Львівщину.
  • Нещодавно відкрили швейний цех у Вінниці. Скільки тут працюють вінничанок? Що відшивають? Та чи є вакансії?

— Сподіваюсь, що через війну ми не будемо більше переїжджати, — каже Андрій Дулін. 

Він разом з дружиною Анастасією, ще у 2008 році започаткували бренд Anabel Arto. Першим містом виробництва став Луганськ, звідки вони родом і звідки вони виїхали у 2014 році до Харкова.

Але, знову через російську агресію, їм довелося покинути й Харків. Частково перемістились до Червонограда, що на Львівщині та до Вінниці. 

Відео дня

Харківський цех працює в укритті

— Поки інші сподівались, що усе швидко закінчиться, ми почали планувати переїзд. Уже на наступний день, після 24 лютого, відбулися перші наради, розмови з працівниками, підготовка техніки для перевезення, пошук місць, — згадує Андрій.

Перевозили свої агрегати мікроавтобусами. Андрій Дулін говорить, що швейні машинки — це не багатотонні преси, тому їхнє транспортування було відносно нескладним: розібрали, склали в машину і поїхали.

Відтак в перші місяці після початку повномасштабної війни виробництво бренду запустили в Червонограді, що на Львівщині. Кілька днів тому почали працювати у Вінниці.

— У Харкові ми також продовжуємо працювати, наскільки це дозволяють умови. З перших днів допомагали нашим захисникам — відшивали для них білизну, комплекти військової форми, бо тоді була зима і хлопцям терміново потрібен був теплий одяг, — каже Анастасія Дуліна.

Як запускали бізнес у Вінниці

У Вінниці швейний цех запустили 5 жовтня. Цьому передував місяць підготовки та пошуку приміщень. Анастасія згадує, що посадовці Вінницької міськради їх не тільки консультували, а й фактично «за руку водили» і показували вільні для оренди приміщення.

Поки на підприємстві є 20 робітниць. Тут працюють, переважно, вінничанки.

— Нам вдалося залучити до роботи персонал з Харкова, які діляться своїм досвідом й допомагають налагодити робочі процеси, — говорить Андрій Дулін. — Щоб кожна швачка знала, як і що вона має у нас робити.

— Зараз маємо 15 людей з Вінниці. У першій черзі виробництва запланували створити 30 робочих місць. А загалом наші потужності у Вінниці розраховані на 50 швей, — додає Анастасія.

Питаю, а чому власне обрали Вінницю, а не переїхали повністю на Львівщину? 

— Бо Вінниця — це «золота середина». У міста чудове географічне розташування та тут багато професійних закладів, які готують кваліфікованих швачок. До того ж до західної частини України переїхало багато підприємств і там вже тіснувато та занадто висока кон’юктура на ринку праці, — пояснює Андрій Дулін.

Чи беруть ще людей на роботу?

На перспективу вінницький цех відшиватиме 15 тисяч комплектів жіночої білизни на місяць. Її продаватимуть в майже сотні бутиків в Україні, з яких шість знаходяться у Вінниці. Також є замовлення з-за кордону, серед яких Болгарія та Польща.

— Ми маємо сподівання, що нам вдасться швидко налагодити виробництво і набрати персонал, — говорить Анастасія Дуліна. — Бо, наприклад, в Червонограді на 100-відсотокову потужність виробництва нам вдалося вийти за три місяці. І це швидше, ніж ми очікували.

— А в росію продаєте свою продукцію? — питає журналіст.

— Ні. Припинили зв’язки з цією країною після 2014 року, — відповів Андрій Дулін.

Чи є ще вакансії у вінницькому цеху? Засновники бренду Anabel Arto Андрій та Анастасія Дуліни кажуть, що робота знайдеться для досвічених швачок.

— Ми поки що не готові брати людей без досвіду, щоб навчати у себе. Але безперечно, трохи згодом відкриємо навчальний центр при виробництві й будемо розширяти цех у Вінниці, — сказали підприємці.

Звертатись з питань щодо роботи на Anabel Arto, можна за цим номером телефону:

  • 066-014-91-87, Олена Володимирівна.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли, що понад 900 робочих місць у Вінниці створили підприємства, які через війну переїхали з інших областей України.

 

Читайте також:

Як евакуювати свій бізнес до нової громади. Інфографіка та приклади

«Завод вивозили під обстрілами». Як підприємство з Харкова перезапустили у Вінниці

Перевезли 100 сімей і тонни агрегатів. Staleks запустив виробництво у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up