Понад 900 робочих місць у Вінниці створили бізнес-переселенці

Понад 900 робочих місць у Вінниці створили бізнес-переселенці
  • З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, підприємства почали переїжджати з постраждалих областей до більш спокійних регіонів.
  • Зокрема, Вінниця прийняла 138 підприємств, з яких 96 — вже відновили свою роботу на нових майданчиках.
  • Відтак ці бізнеси відкрили у місті понад 900 робочих місць.

Про це на своїй facebook-сторінці повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

«Ми продовжуємо приймати бізнес, який вимушений перевозити свої потужності із зони бойових дій. На релокованих (переміщених - авт.) підприємствах створили вже понад 900 робочих місць, — написав Очеретний.

Також посадовець наводить позитивну динаміку в створенні нових робочих місць.

Відео дня

«Якщо в липні новостворених робочих місць було лише 475, то на початку жовтня їх 941 - впевнений, що це не межа! — зауважив заступник міського голови. — Зараз відновлення роботи підприємств та організацій — від кав'ярень до заводів — надзвичайно важливе і необхідне. Це можливість втримати економіку на плаву та посилювати обороноздатність країни».

А де вакансії? Раніше ми розповідали про два харківських заводи, які через війну переїхали до Вінниці.

STALEKS. Відомий виробник професійних інструментів для манікюру та педикюру. Крім харків’ян, станом на початок вересня на підприємстві працювали 92 вінничан. STALEKS ще потребує працівників.

— Головне від кандидатів на посаду — це бажання і руки з правильного місця. А як працювати, ми навчимо. Зарплату пропонуємо ринкову, — говорив журналісту заступник директора STALEKS Тимур Тодуа.

УКпостач. Підприємство випускає у Вінниці холодильне обладнання. Сюди вже набрали 134 мешканців Вінницької громади. Наразі штат укомплектований, але в середині жовтня на заводі планують запустити ще одну лінію.

— Невдовзі ми відкриємо ще один добір працівників. Нам потрібно буде орієнтовно 30-40 людей. У планах запустити виробництво ще однієї моделі холодильного обладнання, якого не було не в Дергачах (місто на Харківщині - авт.), — говорив керівник філії заводу «УКпостач» Антон Каленюк.

Раніше, нагадаємо, працівники релокованих підприємств отримали право купувати квартири по програмі «Муніципальне житло» у Вінниці.

 

Читайте також:

Як евакуювати свій бізнес до нової громади. Інфографіка та приклади

Пішли космічні гроші на переїзд. Історія підприємства, яке перемістилося на Вінниччину

У Вінниці стартує конкурс «Народний бренд 2022»: як долучитися підприємцям?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • София Смирнова

    Хороша новина
  • Читач50

    Ага а 2.000 робочих місць на Єлектрисних системах звільнили...

keyboard_arrow_up