На 600-річчя зводять муніципальний будинок. Яка вартість квадратного метра?

На 600-річчя зводять муніципальний будинок. Яка вартість квадратного метра?
Триває зведення каркасного будинку. Опалення, підігрів води, пічки — усе в цій багатоповерхівці буде на електриці / Фото з facebook-сторінки Андрія Очеретного
  • На Вишеньці триває будівництво каркасної десятиповерхівки, об’єкту програми «Муніципальне житло».
  • Особливість дому в тому, що квартири тут продають по квотах, які розподіляють на працівників бюджетних установ, військовослужбовців, на молоді сім’ї та інші категорії.
  • Хто забудовник житла, якою є ціна, і скільки наших захисників зможуть придбати квартир в цьому будинку?

У Вінниці триває будівництво ще одного будинку по програмі «Муніципальне житло». Десятиповерхівку зводять на вулиці 600-річчя, про що повідомив на своїй facebook-сторінці заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Це буде каркасний будинок з підземним паркінгом. Замість звичного природного газу тут все розраховано на електрику — опалення, нагрів води та можливість приготування їжі, — пише Очеретний. — Електроенергію Україна виробляє самостійно, тож відмова від газоспоживання — це незалежність від різних факторів та обставин, а також суттєва економія під час опалювального періоду».

Хто забудовник і яка ціна житла

Посадовець розповів журналісту, що забудовником багатоповерхівки є вінницька фірма «ВМбуд», замовником будівництва є комунальне підприємство «Вінницький фонд муніципальних інвестицій».

Відео дня

— Цю компанію обрали з-поміж чотирьох, що подалися на конкурс з відбору підрядника цього об’єкта будівництва, — зауважив Очеретний.

На будівельному майданчику

Вартість нерухомості в «Муніципальному житлі» на 600-річчя визначили: вона складає 22 тисячі 900 гривень за квадратний метр. Це нижче, за середню вартість житла у Вінниці, яка складає 29 тисяч 429 гривень за «квадрат», йдеться на порталі dom.ria.com.

Скільки квартир отримають військові

За умовами міської програми «Муніципальне житло», власників майбутніх квартир в таких багатоповерхівках відбирають на жеребкуванні, бо зазвичай покупців більше, аніж буде квартир у наявності.

Крім того, квартири розподіляють між людьми за квотами: певну частку надають освітянам, медикам, переселенцям, людям з інвалідністю, військовослужбовцям.

Жеребкування проводили в сховищі / Фото: vmr.gov.ua

— У липні вже провели жеребкування і квартири в будинку на 600-річчя розподілені на 100%, — сказав заступник міського голови Андрій Очеретний. — Цього року збільшили квоту для захисників (в їхній категорії розподілили 28 з 89 квартир - авт.). Також ми додали нову категорію — «працівники релокованих підприємств».

Останніх додали, за словами Очеретного, аби відбулася повна адаптація людей, що через війну переїхали до Вінниці, разом з підприємствами, де працюють. На початку вересня таких бізнесів у нашому місті було 135, які створили 750 робочих місць.

— Ми маємо забезпечити повну адаптацію працівників, що переїхали з постраждалих від війни областей. Щоб у цих людей було постійне місце проживання і щоб вони не поїхали з Вінниці, після того, як війна завершиться, — розказав заступник міського голови.

З повним переліком квот в муніципальному будинку на 600-річчя, можете ознайомитись в рішенні виконкому міськради від 7 липня 2022 року №1350.

Вже побудували 11 муніципальних будинків

Раніше, нагадаємо, у Вінниці завершили будувати муніципальне житло на Поділлі. Багатоповерхівка на 105 квартир має підземний паркінг, утеплений фасад і дах, газові індивідуальні котли та енергоощадні вікна у кожному помешканні.

Будинок на вулиці Бортняка / Фото: vmr.gov.ua

Всього, за 13 років існування програми муніципального житлового будівництва, у Вінниці звели 11 багатоповерхівок, мешканцями яких стали 910 родин.

 

Читайте також:

«Завод вивозили під обстрілами». Як підприємство з Харкова перезапустили у Вінниці

«Заявку на 243 тисячі погодили». Як підприємець у Вінниці отримав грант від держави

Субсидії під час воєнної зими: які зміни чекають на вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • valentin vilchynskyy

    Муніципальні гроші це державні ,

    рішення виконкому не справедливе - потрібно віддати 2 / 3 житла інвалідам війни і захисникам - військовим . Діванне рішення перегляглянути в сторну реальної справедливості даного часу .
  • Читач77

    Дешеве, то значить, херове. Шо безплатно вариться, один хер відвалиться))
  • Елена Леночка

    Муніципальне має бути дешевим і не доЯ своїх жеребкування. Не вірю.
  • Людмила Именовская

    Це вони для себе щоб більше податків платили.Все вся Вінниця в одних домах в центрах!😂

keyboard_arrow_up