Індексація пенсій з 1 березня: розмір виплати не може бути нижче 2200 гривень

Індексація пенсій з 1 березня: розмір виплати не може бути нижче 2200 гривень
  • Пенсії перерахують із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11.

З 1 березня Пенсійний фонд України у Вінницькій області провів індексацію пенсій. Перерахунок проводиться автоматично за матеріалами пенсійних справ і не потребує додаткових звернень громадян до Пенсійного фонду Вінниччини.

Загалом перерахували пенсійні виплати для  397,2 тисяч пенсіонерів Вінниччини. 311,9 тисяч людей отримали підвищення пенсій.

Завтра, 4 березня, розпочнуть фінансування проіндексованих пенсійних виплат. Виплата пенсій проводиться згідно графіка шляхом зарахування на рахунки в банках або через АТ «Укрпошта».

Відео дня

 

Формула перерахунку враховує стаж (роки сплати соціальних внесків), рівень заробітної плати, яку отримував пенсіонер і рівень середньої заробітної плати по країні — спеціальний показник для розрахунку пенсійних виплат, який збільшується щороку.

«На 68 мільйонів гривень збільшиться щомісячна потреба на виплати пенсіонерам Вінниччини», — зазначає голова ОДА Сергій Борзов.

За інформацією начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олени Корчаки, показник середньої заробітної плати збільшується на 50% зростання середньої заробітної плати по країні за минулий рік та 50% зростання споживчих цін (інфляції).

Пенсії перерахують із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11.

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягає 100 гривень, встановлюється доплата у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Крім того, в одержувачів пенсій, призначених згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які мають повний страховий стаж (35 років для чоловіків, 30 років для жінок), розмір пенсійної виплати не може бути нижче 2200 гривень.

 

Читайте також:

У Вінниці в тролейбусі впав дідусь та зламав стегно. Родичі шукають свідків

Три простих кроки: як вінничанам змінити постачальника газу (Інструкція)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентина Бузуверя

    Соромно читати-2100,Щоб їхні батьки отримали цю пенсію, а вони і копійки не допомгали
  • Светлана Зеленская

    Чи буде перерахована пенсія працюючим пенсіонерам?
  • Александр Шмырев

    Ольга Бобрусь обьясните кто из пенсионеров имеет право на индексацию пенсий и хватит печатать зауеченные фразы Вот меня интересует вопрос пенсионеры которые вышли на пенсию в 2019 году имеют право на индексацию до сих пор не могу получить внятный ответ от ПФ Винницкой области
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up