Долар встановив антирекорд. Який курс прогнозують експерти в жовтні?

Долар встановив антирекорд. Який курс прогнозують експерти в жовтні?
  • Днями український валютний ринок встановив антирекорд за два роки — долар виріс до 28,28 гривень.
  • Не відстає від нього і євро, курс якого сьогодні збільшився на 9 копійок — Нацбанк встановив його на рівні 33,13 гривень.

Про те, чому знецінюється гривня, чи варто очікувати ще більшої її девальвації, що буде з курсом долара і євро в жовтні, а також про те, які фактори можуть на це вплинути, розбиралися журналісти сайту «Курс».

Що відбувається з гривнею

Плавну девальвацію гривні українці спостерігають ще з середини серпня. Керуючий партнер компанії «Атлант Фінанс» Юрій Нетесаний називає дві причини, які вплинули на антирекорд:

COVID-19 і зміна на тлі цього інвестиційної стратегії міжнародних компаній. Раніше такі компанії купували значні обсяги українських ОВДП, номінованих в українській гривні, і для цього продавали валюту на міжбанку. Як тільки ситуація в світі змінилася, нерезиденти переглянули свою інвестиційну стратегію і зараз в основному продають українські ОВДП і конвертують гривню в долар, купуючи його на міжбанку;

Відео дня

Сезонний фактор. Йдеться про те, що на початку осені країна готується до зими і попит на енергоресурси стає вище. Оскільки велика частина цих ресурсів імпортується, то компанії-імпортери збільшують попит на валюту на міжбанку для здійснення оплати своїх зовнішніх контрактів на поставку.

— Нацбанк не дотримується політики фіксованого курсу, тому він коливається в залежності від монетарних умов і настроїв споживачів, — зазначає член ради регулятора Віталій Шапран.

Прогноз курсу долара і євро на жовтень-2020

«Ми очікуємо, що в жовтні долар буде в діапазоні 28-29 гривень, перебуваючи більшу частину часу в діапазоні 28,2-28,8 гривень за один американський долар. У той же час євро варто очікувати в діапазоні 33,7- 34,3 гривень, але більшу частину часу котирування євро будуть перебувати в діапазоні 33-34 гривень», —  зазначає Юрій Нетесаний, Партнер «Атлант-Фінанс».

А ось Шапран відзначає, що якщо не буде другої хвилі COVID-19, що супроводжується карантином, то після виборів активність на валютному ринку знизиться до мінімуму, а разом з нею зникне і «зграя глашатаїв, що пророкують апокаліпсис системи державних фінансів».

— Система «пережує» частину надлишкової ліквідності, а ті психологічні подразники ринку, які є зараз, зникнуть, — резюмував він.

А ось за скільки сьогодні продають валюту в Вінниці: 

 

Читайте також:

Новий антирекорд по СOVID: в Україні +4 027 за добу. Скільки на Вінниччині?

Хабарі за інвалідність у МСЕК. Піднімають справи, які можуть бути «липовими»

У Вінниці в лікарнях колапс через ковід. На 200 койках оформили 211 пацієнтів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Мира Токар

    АНТИРЕКОРД /Википедия словарь/самый низкий показатель.
  • Ольга Давиденко

    Ещё не вечер!Пока как могут,удерживают курс до выборов!А вот после::::!🤔

    Ольга Давиденко reply Ольга Давиденко

    В Италии уже прошли!Я в Италии работала,сейчас уже получаю ит пенсию,мой дом,дети в Украине!Живу ещё пока в Италии,но это не значит что то,что происходит в Украине,меня не касается!Будьте здоровы!

    Александр Двирный reply Ольга Давиденко

    а когда в Италии выборы?
  • Іван Косин

    Наші рекорди ше попереду.
  • Олег Каськов

    Як вам подобається слово антирекорд.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up