Майстер-клас від бібліотекарів. Як зробити різдвяний свічник вдома?

Майстер-клас від бібліотекарів. Як зробити різдвяний свічник вдома?
В Бібліотеці - філії №8 юних відвідувачів вчили робити різдвяні свічники з скляної банки, кольорового паперу та сілі. Звичайні бібліотекарі, а не митці проводили для дітей майстер-клас.

Завідуюча бібліотекою Світлана Поплавська разом з колегами показувала дітям, як зі звичайної півлітрової банки, кольорового папіру та солі можна зробити різдвяний свічник. А якщо в ємність поставити свічку та виключити світло, то буде дуже ефектно.

- Майстерня Діда Мороза проходить в нас з 19 грудня, - розповідає пані Світлана. - Ось, до сьогодні, ми три дні робили різдвяні листівки, які поїхали нашим бійцям в зону АТО. Діти приходять до нас охоче. Загалом це дітки дошкільного віку, але є й учні початкової школи.

Діти вирізають деталі, бібліотекарка допомагає склеювати все гарячим клейовим пістолетом, щоб малеча не по пеклась. Але якщо в юних відвідувачів щось не вийшло, то “загін бібліотекарів”, які кружляють над дітьми в будь-яку секунду готові допомогти.

Відео дня

Previous Next

У “Майстерню Діда Мороза” можна потрапити щодня, з 15 до 17 години. Завтра в Бібліотеці-філії №8 будуть робити різдвяний подарунок. Як само, не сказали, але всім хто прийде потрібно взяти великий горіх.

Що потрібно, щоб зробити гарний свічник своїми руками?

- банка або стакан (не більше півлітра);

- кольоровий папір;

- клей ПВА;

- гарячий клей;

- стрічка з тканини та прикраси

- сіль

Етап 1. Робимо трафарет на кольоровому папері, вирізаємо по контуру. Для маленьких дірочок потрібні манікюрні ножиці. Заготовку приклеїти до банки та дати просохнути 5-10 хвилин.

Етап 2. Нанесіть на вільну від паперу поверхню банки клей та почніть “обертати” скляну поверхню в солі. Знову дайте просохнути 5-10 хвилин.

Етап 3. Прикрашаємо стрічкою. Навколо горлечка банки обертаємо стрічку з тканини. По бажанню можна додати буси, паєтки, бісер та інші прикраси.

Етап 4. Поставити всередину банки свічку, запалити і вимкнути світло. Насолоджуйтесь своєю працею.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up