Три ситуації, коли водій, який ударив машину ззаду, не винен

Три ситуації, коли водій, який ударив машину ззаду, не винен
  • ​​​​​У містах незначні ДТП, коли автомобілі отримують дрібні пошкодження, — поширене явище.
  • Часто авто, яке їде ззаду, врізається в бампер машини, що рухається перед ним.
  • Водії звикли: той, хто ззаду — винен за замовчуванням. Але в таких аваріях є нюанси і не завжди це так.

Здавалося б найочевидніше ДТП: водій автомобіля, який їхав позаду, не дотримувався дистанції і в'їхав в задню частину авто, яке рухалося попереду. Але не завжди причиною є недотримання дистанції, тому не завжди «задній» виявляється винним при таких аваріях.

За всіма правилами, водій зобов'язаний тримати дистанцію між своїм авто і переднім. У ПДР не зазначено конкретного метражу — безпечну відстань автолюбитель обирає на свій розсуд. У автошколі переважно вчать, що потрібно бачити колеса машини, яка попереду. Врізався – значить, надто наблизився до сусіднього автомобіля.

Але бувають винятки:

Відео дня

Трапився «учитель» на дорозі

Уяви, спокійно їдеш і при перелаштуванні ти нібито завадив водієві сусіднього автомобіля (так вважає цей водій). І він вирішив покарати тебе, виїхавши перед тобою і різко загальмувавши — аварія.

У цій ситуації винуватцем можуть визнати автолюбителя, який спровокував ДТП, а не того, який рухався позаду.

Для цього буде достатньо запису з відеореєстратора, який доводить, що ти просто не мав змоги загальмувати через агресивне водіння іншого водія.

Три ситуації, коли водій, який ударив машину ззаду, не винен - фото 455941

 

Хтось різко виїхав з двору

Ті самовпевнені водії, які полюбляють різко вилітати з прилеглої території, також часто ловлять удар у задній бампер свого авто від тих, хто їхав головною дорогою і не встиг зреагувати.

Екстрене гальмування у таких ситуаціях рідко допомагає. А ось відеореєстратор може врятувати від покарання. Адже автолюбитель, який виїжджав з двору, порушив вимоги Правил дорожнього руху, згідно з якими при виїзді з прилеглої території потрібно пропустити всі машини.

Три ситуації, коли водій, який ударив машину ззаду, не винен - фото 455944

Ланцюгова реакція

Зіткнення відразу декількох авто під час ДТП — далеко не рідкість. Це може статися я на трасі, так і у місті та світлофорі. Коли ти вдарив машину попереду через ланцюгову реакцію, то винним призначать того, хто конкретно не впорався з керуванням і його дії призвели до масового зіткнення.

Три ситуації, коли водій, який ударив машину ззаду, не винен - фото 455942

 

Читайте  також:

«Смотрящього» за колонією підозрюють у... наповненні «злодійського общака»

У вінницькому Лісопарку блогери зловили «педофіла» з руками в... кетчупі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Daily

    їздити нашим містом це унікальна можливість насолоджуватись плодами нашого мрео та випускниками  автошкіл
  • Daily

    це все корисно але  у нас в місті  основна маса неадекватів .перешкода права це  для 90 відсотков  водіїїв новина.

    Daily reply Daily

    перешкода праворуч пардон.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up