«Смотрящього» за колонією підозрюють у... наповненні «злодійського общака»

«Смотрящього» за колонією підозрюють у... наповненні «злодійського общака»
  • На Вінниччині в колонії провели обшук. 
  • Оголосили про підозру «смотрящему».
  • Повідомляють, що він збирав та розподіляв «злодійський общак».

​​​​​​Вчора, 14 квітня, ув’язненому однієї з виправних колоній Вінниччини повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу. Про це розповідають у відділі комунікації поліції області.


 

Відомо, що 30-річний чоловік, засуджений за розбій та незаконне заволодіння автотранспортом, тривалий час відбуває покарання в одній із виправних колоній на Вінниччині.

Відео дня

 

 

За словами начальника поліції Вінницької області Івана Іщенка, що ув’язнений неодноразово порушував режим утримання, правила поведінки в установі, натомість підтримував кримінальні традиції, чим  здобув авторитет серед інших засуджених та отримав статус, так званого, «смотрящого» за установою. 

— Він організував постачання заборонених предметів на закриту територію, вирішував конфлікти між засудженими, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Іщенко зазначає, що «смотрящий» встановив на території виправної колонії правила поведінки серед засуджених та вимагав безумовного їх дотримання.

— За порушення встановлених правил він та інші наближені до нього засуджені карали ув’язнених  шляхом застосування фізичного та психологічного насильства, — додає керівник поліції.

Також, як повідомляють правоохоронці, «смотрящий» збирав, розподіляв та наповнював так званий «злодійський общак», при цьому, частина зібраних грошей передавалась за межі установи для підтримання функціонування криміналітету, а інша частина йшла на фінансування витрат з поширення свого злочинного впливу та авторитету на території установи.

 

Фігуранту повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі відбування покарань відповідно до статті 2551 Кримінального кодексу України.


Такий злочин карається ув’язненням терміном до  п’ятнадцяти років.

— Крім того, ув’язненому повідомлено про підозру у вчиненні нападу на працівника адміністрації установи в кінці лютого цього року. Зловмисник наніс працівнику колонії тілесні ушкодження. Такі дії кваліфіковані за ст. 392 КК України та караються ув’язненням терміном до 10 років, — зазначають слідчі.

В межах відкритих кримінальних проваджень в приміщеннях колонії проведені три санкціоновані обшуки. Слідчими вилучені мобільні телефони, сім карти та чорнові записи.

Процесуальне керівництво розслідування здійснює  прокуратура Вінницької області.

 

Читайте  також:

ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID?

За добу госпіталізували майже три тисячі людей. Дані про COVID на 12 квітня

На Вінниччині посилюють карантин та вводять додаткові обмеження. Що заборонено?

Коли вінничанам виплатять грошову допомогу, яку щорічно дають до 5 травня?

У вінницькому Лісопарку блогери зловили «педофіла» з руками в... кетчупі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Олександр Худинець

    Нечіпайте те що вам не належить там теж люди сидять.

    Ольга Петренко-Кравчук reply Олександр Худинець

    Олександр Худинець А цікаво-кому "ТЕ" мало б належати??? напевно тим в кого ті "люди" його відняли,скалічивши їх долі....
  • Олюша Пономарь

    Эта 39 сплошной беспредел!!! Там сами же менты покрывают таких " смотрячих",во главе начальства, а обычных  заключённых избивают....Позор! Не показывайте ваши исполнения  на смех....Необходимо обратить особое внимание на "особый "режим колонии
  • Слава Недбайлов

    Нетам шукають у депутатив шукайте
  • Коровецький Володимир

    Самі йому продалися а тепер пиздять. Це начальника треба притягнути.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up