Судять таксиста, який наїхав на бабцю. На «зебрі» переламав їй обидві ноги

Судять таксиста, який наїхав на бабцю. На «зебрі» переламав їй обидві ноги
  • Жінка похилого віку мало не загинула прямо на пішохідному переході.
  • Автомобіль наїхав на неї, коли та вже майже перейшла «зебру».
  • За це таксист, який був за кермом, може отримати 8 років в’язниці.

До суду направили обвинувальний акт у справі минулорічного ДТП, яке сталося вранці 17 листопада 2016 року. Близько шостої години 57-річний водій служби таксі наїхав на бабцю-пішохода.

Потерпіла, як сказав прокурор Вінницької місцевої прокуратури Володимир Новак, в результаті аварії отримала тяжкі травми - множинні перелами обох ніг.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗАЗ у Вінниці на Automoto.ua.

— Чоловік, який працює в службі таксі Вінниці, повертався на службовому автомобілі додому, — розказує прокурор. — Під’їжджаючи до пішохідного переходу, він не помітив жінку похилого віку, яка вже майже його перейшла. Гальмувати таксист почав вже після наїзду. В результаті пригоди жінка зазнала тяжких тілесних ушкоджень.

Відео дня

Обставини цієї аварії вже почав досліджувати Вінницький міський суд. В прокуратурі сказали, що таксист наїхав на жінку тому, що був неуважний за кермом. Йому тепер загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

— Людина, що сідає за кермо, покладаєте на себе відповідальність за життя інших, — говорить Володимир Новак. — Неуважна і необережна поведінка під час керування транспортом може призвести до лиха. Щоб цього не трапилось, будьте особливо обережні при переїзді пішохідних переходів, біля зупинок громадського транспорту, поблизу навчальних закладів та при наближенні до груп людей, особливо дітей, що знаходяться поблизу проїжджої частини. Зменште швидкість, до безпечної у будь-якій ситуації.

Які пішохідні переходи Вінниці вважаються найбільш небезпечними? Дорожні експерти називають аварійними ті «зебри», які погано освітлюються у темну пору доби. Докладніше про такі переходи читайте в матеріалі «Небезпечні «зебри» Вінниці або Чому в темну пору доби водій завжди правий».

 

Читайте також:

Смертельна ДТП в Якушинцях: пішохід загинув на місці. Водія шукає поліція

На Вінниччині в результаті ДТП швидка забрала двох людей

На Вінниччині в результаті ДТП шестеро людей травмувались (ФОТО з місця)

П'яний вінничанин хотів перейти дорогу та потрапив під колеса авто

Водії не бачать пішоходів. У Вінниці підсвічують «зебри» лише там, де ремонт
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Сергій Кулик

    За водіїв теж скажу: шановні пішоходи перестаньте бігати на червоне світло на пішохідному переході по вул. Малиновського... повертаю з вулиці Пирогова на Малиновського на своє зелено світло й обов'язково якась мавпа або стоїть на проїзній частині (не терпиться йому, мабуть, енурез), або ще гірше повертаю й перед самим капотом мама дитину за ручку тягне на червоне світло, бо ж якщо на 30 секунд пізніше перейде дорогу... все кінець світ буде. І ще шановні пішоходи з дітьми : - Не показуйте дурний приклад своїм дітям, адже потім Ваші ж діти калічаться або гинуть під колесами, бо ж переходять дорогу так як мама чи тато показали.

    Olvol reply Сергій Кулик

    Коли автобус курсує з інтервалом 80 хвилин, альтернатива година пішки від тролейбуса, хотілось би побачити вас, чк ви будете планувати свій днь і бігати через дорогу.

    І пенсію вам дати 1,5 тисячі, при якій ви сядете в маршрутку тільки якщо це буде питання життя і смерті.

    Сергій Кулик reply Olvol

    Так бігайте на здоров'я, але потім не плачте в лікарні, що немає на що лікуватись. Я теж багато куди не встигаю, але пролітати на "розовий" чи перебігати дорогу де і як мені заманеться СОБІ не дозволяю і нікому не рекомендую, бо в кращому випадку постраждає лише метал і гаманець, а в гіршому... кому як пощастить.
  • Daily

    аварийные не зебры а незнание ПДД тех кто за рулём. И верните знак-табличку СТОП под светофор тот что на Урожае пешеходный переход который выходит к магазину "лайфа". Нетерпеливые водители начинают движение не дождавшись когда пешеход закончит переход.Ежедневно людям становится опасно переходить дорогу,люди постоянно жалуются что не успевают дойти до бордюра как машины резко стартуют.

    Кими Райкин reply Daily

    Ок. Пешехода выслушали, теперь я скажу за водителей). Ежедневно, несмотря на то, что практически везде поставили индикацию обратного отсчета наблюдаю одну и ту же картину:  дорога в 4 полосы, остается 2с гореть зеленому пешеходу и тут вылазит "бабушка"/бычишка/синяк/онажемать и начинает ковылять махая палкой/тыкая факи/не обращая внимания ни на что. Тут не то что резко стартовать не получается, тут из 30-40с(примерно) своего зеленого 10 ждешь пока "это" доползет. Раздражает.

    Olvol reply Кими Райкин

    Ну і шо? Якщо він не може іти швидше, він має право забрати не тільки 30 секунд, а навіть весь ваш час для проїзду перехрестя. В правилах чітко написано: дати звільнити перехрестя попереднім учасникам руху. А знаєте буває прихватить навіть не стару людину, а просто з важкою ношею і 5 хвилин віддихуєшся. а старим взагалі важео спланувати час. Раптово починає шось боліти, а встигнути треба все одно

    Кими Райкин reply Olvol

    И пусть весь мир подождет (с) В том числе: ОТ, перевозящий сотни винничан, скорые/пожарные/милиция,  десятки личных авто - иди, бабушка, Олвол дорый, он разрешил ходить на красный.

    Daily reply Кими Райкин

    если вы наблюдаете на том переходе ковыляещего   пешехода с факами и палками значит вы тоже решили проскочить на зеленый на последних секундах.

    Daily reply Кими Райкин

    соблюдайте правила и всё будет ок я тоже водитель с 1988 года за рулём ничего терплю не раздражаюсь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець Від читача 19:25 Допоможіть зібрати резервні підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України. 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up