Почали діяти нові правила зупинки, стоянки та паркування автомобілів

Почали діяти нові правила зупинки, стоянки та паркування автомобілів

Нововведення вступили в силу від сьогодні, 27 вересня. Вони мають на меті ліквідувати стихійну парковку.

Варто відзначити, що відтепер штрафи за неправильну парковну та стоянку виписуватимуть правоохоронці та муніципальні служби без участі порушника.

Вони на лобовому склі авто будуть розміщувати копію постанови та робити фото чи відеофіксацію правопорушення.

До того ж, автівку вони можуть евакуювати. Зробити це вони зможуть у разі якщо авто:

Відео дня
  • поставлено на проїзній частині у два і більше рядів;
  • розташовано у заборонених Правилами дорожнього руху місцях зупинки або стоянки, зокрема:
  • на залізничних переїздах;
  • на трамвайних коліях;
  • на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, у тунелях;
  • на пішохідних переходах і ближче 10 метрів до них з обох боків, крім випадків зупинки для надання переваги в русі;
  • своїм розташуванням робить неможливим рух інших транспортних засобів або створює перешкоду для руху пішоходів, у тому числі осіб з інвалідністю на спеціальних засобах пересування та пішоходів із дитячими колясками;
  • розташовано на виділеній смузі для руху громадського маршрутного транспорту;
  • розташовано на позначеній відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою велодоріжці;
  • перешкоджає руху або роботі снігоприбирального та іншого технологічного комунального транспорту у разі запровадження надзвичайного стану або у разі оголошення окремої місцевості зоною надзвичайної екологічної ситуації;
  • порушує схему паркування транспортних засобів таким чином, що він блокує проїзд по двох або більше смугах руху.

Про евакуацію  власника автомобіля мають повідомити по телефону чи листом на електронну пошту.

— Повернення затриманого транспортного засобу відбуватиметься невідкладно після сплати штрафу та вартості послуги із його транспортування та зберігання. Передбачено також запровадження обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб‘єкта господарювання, що надає послуги із транспортування та зберігання транспортних засобів, на випадок заподіяння шкоди при здійсненні цих операцій, — пише у фейсбук Олексій Білошицький.

Читайте також:

Заборона на рух Соборною для приватних авто повертається. Як діятимуть обмеження?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Коловрат Евпатий

    А наказать без присутствия водителя блях?
  • роман

    А можно ссылку на документ который все это внедрил в жизнь. Изменений в КУПАПе на сайте ВР я не вижу.
  • Anonymous

    Уявляю, який смачний кусок "бізнесу"  тепер у руках пана Моргунова та  шановних  наших депутатів.
    Організація штраф-майданчиків, бізнес на евакуаторах, та шалена праця "муніципальної поліції". Буде цікаво як влада розділить цей бізнес.
    Чекаємо як слуги народу кинуться виконувати цю "роботу" , це напевне буде зоряний час муніципальної поліції.  Чекаю від наших ЗМІ матеріалів про кількість виписаних штрафів, преміях , та шалений успіх такої  "цінної" для міста муніципальної поліції. Тепер напевне пенсіонери зможуть трошки передихнути, їх перестануть гнати за продаж відра картоплі та декількох пляшок молока.
    Нас чекає цікаве "ШОУ" під назвою  "справедливий" тендер, та розподіл коштів громадян за евакуацію , та зберігання транспорту на арешт-майданчику.
    Впевнений що цей бізнес пан Моргунов, передасть  у надійні руки своїх колег.
    Дивно, що це не розуміє пересічний українець. Це є черговою спробою влади залізти у кишеню кожного водія.

    Алина reply Anonymous

    то ви паркуйтесь правильно :)

    Kazimir reply Алина

    Та ми не проти. Але де? По місту парковки тільки біля торгових центрів, та ще де-неде. Все інше заборонена зона, або таке як на Кориатовичів.
  • Daily

    единственная наука это эвакуатор а всьо остальное до одного места те ваши квитанции выкинул в урну и поехали дальше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up