«По-доброму заздрю»: відомий блогер зробив огляд вінницьких трамваїв

«По-доброму заздрю»: відомий блогер зробив огляд вінницьких трамваїв
  • Тревел-блогер Олег Васильєв веде проект «Залізні магістралі». У ньому він розповідає про залізничний та рейковий транспорт України. У січні Васильєв побував у Вінниці та зробив огляд наших трамваїв. Ми відібрали найцікавіше.

Не дивлячись на те, що відео знято взимку, ми все одно вирішили поділитися роликом з вами. Інформація, що в ньому розповідається буде цікавою у будь-яку пору року.

Ролик триває трішки менше десяти хвилин, але за цей час можна добре познайомитися з усіма представниками рейкового транспорту нашого міста.

Автор розповідає, що найпопулярнішим є маршрут №4 – «Залізничний вокзал – Барське шосе».

Щоденно на лінії виходить 70 вагонів. Більшість з них швейцарські Mirage. Доповнюють систему «швейцарці» «Карпфен» та вінницькі WinWay.

Останніх у місті вже десять. Дев’ять з них мають майданчики з низькою підлогою для зручності людей з обмеженими фізичними можливостями.

Крім того блогер провів невеличку екскурсію трамвайним депо. Показав, де ремонтують та миють вагони, а також музейну експозицію зі справжніх «рогатих», що обслуговували місто у різні роки.

Васильєв розповідає, що у перспективі влада міста розглядає прокладання маршруту вулицею Київською у бік підшипникового заводу та повернення лінії на проспект Коцюбинського, де трамвай курсував до 1977 року (читати докладніше).

Не оминули увагою і Замостянську, що її реконструюють другий рік поспіль. Тут автор розповідає про заміну колій та облаштування зупинок за європейськими стандартами (читати докладніше).

Відео закінчується тим, що Васильєв розповідає про електронний квиток, що він має з’явитися у Вінниці вже цього року (читати докладніше).

Сюди ж можна додати, що у 2021 році до Вінниці ймовірно прибуде нова партія швейцарських трамваїв Tram 2000. Вони 1976 року випуску (читати докладніше).

Tram 2000

Також днями у Вінниці презентували перший тролейбус власного виробництва. Електротранспорт ще не отримав назву, але деякі його переваги розробники вже повідомили.

Відомо, що він на 30% економніший від своїх більш ранніх «колег», має 32 місця для сидіння і можливість пересуватися без допомоги струмоприймачів. До кінця року на вінницьких вулицях з’явиться чотири такі тролейбуси (читати докладніше).

Перший вінницький тролейбус

Читайте також:

Соборну закриють на ремонт. За літо там поміняють трамвайні колії

Коментарі під відео:

«По-доброму заздрю вінничанам!»

«Винница – единственный город, который не закупает новую технику, а с умом распоряжается тем, что есть. У меня чувство тошноты каждый раз, как я узнаю, что в мой Киев закупают новые троллейбусы или автобусы».

«Вот почему в Виннице трамвай развивают, а в Киеве создали петицию по закрытию трамваев? Где мозг у чиновников?»

«Спасибо Вам за интересный рассказ о трамвайной сети Винницы! :) Как всё- таки душевно выглядят переданные из Швейцарии вагоны и очень радует, что трамвайную сеть хотят развивать дальше»

«Новые ВинВэи очень неудобные, их сильно трясёт и мало сидячих мест. До комфорта швейцарских трамваев им далеко. Но когда приезжаю в Киев и вижу их обшарпанные трамваи, понимаю, что грех жаловаться»

«Хотела поехать в Швейцарию, но посмотрела на Винницу и решила не ехать. Что там смотреть, если там как в Виннице?»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Yury Korotkovsky

    Ничего привлечь людей модернизировать исправить ошибки зато наш родной
  • Вячеслав Резник

    За 4 грн, а в Киеве на лайни ездим за 8 грн
  • Мисс Винница

    WinWay - какашка в золотой обертке. Если в 50-ти летних швейцарских трамваях все тихо и комфортно (даже не смотря на то, что их у нас молотками ремонтируют, судя по всему), то в "новеньком" трамвае винницкого производства гул стоит как в электричке, а при езде складывается впечатление, что едешь не по рельсам, а по камням. Навряд ли Win-тролейбусы будут лучшего качества.
  • Татьяна Адамова

    у Вінниці - найкращий транспорт
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up