Які трамваї зі Швейцарії можуть передати у Вінницю в 2021 році

Які трамваї зі Швейцарії можуть передати у Вінницю в 2021 році
На фото — швейцарській вагон Tram 2000. Джерело: Wikimedia Commons
  • Із Цюріху до Вінниці можуть передати ще синіх трамваїв.

  • Блогер допускає, що нам передадуть вживані вагони Tram 2000, які почнуть знімати з ліній із 2018 року.

  • Але це тільки усні домовленності. У «Вінницькій транспортній компанії» кажуть, що ще немає договору із швейцарцями.

Вінницьких чиновників запросили міжнародні партнери GIZ та SECO у Цюріх, Швейцарію. За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, метою візиту було «обговорення спільного майбутнього проекту».

Його суть — передача ще однієї партії вживаних швейцарських трамваїв, які тут списуватимуть із 2018 року. У Вінницю їх почнуть перевозити з 2021 року.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Aro в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

У своєму «Живому журналі» блогер під ніком «benya_raiderman» розмірковує якими можуть бути вагони, що віддадуть Вінниці. Передаємо основні тези його матеріалу. Повну публікацію можна прочитати за цим посиланням.

Відео дня

Це будуть моделі Tram 2000. Вони були збудовані у 1976 році.

Вагон без «низької підлоги»: 21,4 метра довжина, 2,2 метра ширина, 50 сидячих і 54 стоячих місць

Вагон із «низькою підлогою»: 28 метрів довжина,  2,2 метра ширина, 68 сидячих та 75 стоячих місць

 

На цих вагонах простіше керування: немає важеля ручного гальма в кабіні водія.

Кермо управління має більше позицій ходу і гальмування, що значно впливає на плавність керування та економію електроенергії.

Водій матиме кращу видимість через збільшене скло.

Салон якісно зроблений, має приємний зовнішній вигляд. Сидячих місць багато, вони обшиті м’якою оббивкою.

Дверний простір збільшений, вагони мають менший «кліренс» аніж «Міражі» і будуть добре підходити під наші умови.

 

До речі, швейцарські вагони передавали у Вінницю у 2007 році. Тоді ми отримали «Карпфени».

А рік потому, в 2008-му, прибули «Міражі»: вони працюють на всіх маршрутах міста.

 

Передача вагонів з 2021 року — поки що наміри, а не угода

Михайло Луценко, гендиректор КП «Вінницька транспортна компанія»

— Передача партії вагонів із Швейцарії — це поки що наміри. Які нам будуть давати трамваї, скільки їх буде - ще невідомо. Коли матимемо інформацію, то розпочнемо підготовку контактної електромережі, щоб пустити додаткові вагони на колії; змінювати транспортну стратегію міста, над чим працюємо. Але буде про що говорити, коли буде оформлений Меморандум про передачу вагонів між урядами України і Швейцарії.

— Усе ж з 2021 року на колії вийдуть ці трамваї. Можливо таке, що «Вінницька транспортна компанія» перестане робити VinWay?

— Ні, Вінвеї продовжимо робити. Тому що не всі швейцарські вагони є із низькою підлогою. А це є нашим завданням — зробити більше вагонів, що пристосовані до потреб людей із інвалідністю.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Александр Сенкевич

    Якщо  вони пишуть що перероблюють чешскі вагони а ради низької підлоги, до чому частина вінвеів з зороткою базою без вставки?

    Отмив бабла і все. Краще колії безшумні будували та розширяли мережу на інші райони.
  • Самсон

    я от що скажу про  швейцарців - це ще дуже добротні трамваї, вони ходять дуже тихо і м"яко, в них тепло взимку і дуже правильне провітрювання в літній порі. а вінницькі вінвеї хоча і дизайн красивий, мені до вподоби, але нашим конструкторам не вистачає розуму зробити їх  тихими і на м"якій підвісці, коли вони особливо пересікають другорядні колії тоді весь їх комфорт втрачає свій сенс . так і хочеться крикнути на весь трамвай - це "відро з болтами або віз на бруківці"
  • Вадим Данилов

    І чому тільки один- негатив? Потрібно безмежно дякувати людям, що вони хоч щось дарують. Поїдьте в інші міста Україна І подивіться які там трамваї їздять - в кращому випадку це старі чехословацькі реставровані.
  • Вадим Данилов

    Краще старенький Німецький - ніж новий китайський!А нашим керівникам потрібно вже думати, над збільшенням трамвайних колій!Вже давно пора, пустити трамвай на тяжилів!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up