VinWay-6 зберуть до кінця червня. Чи потрібні ці трамваї взагалі?

VinWay-6 зберуть до кінця червня. Чи потрібні ці трамваї взагалі?
Зараз транспортники прокладають проводку в новому VinWay
  • У Вінницькій транспортній компанії кажуть, що цього року буде чотири VinWay
  • Перший вже працює на лінії, а другий — транспортники збирають у депо
  • Чи потрібні місту такі вагони або краще купувати нові?

У транспортній компанії розповіли, що цього року буде випущено на маршрути ще чотири VinWay. до кінця 2017 року у нашому місті вже буде вісім трамваїв власного виробництва. Каркас для трамваїв беруть зі старих чеських трамваїв, що списали. А «начинку» — обшивку, обладнання, сидіння — купують нову.

VinWay-5, під номером 130 та довжиною 16 метрів у квітні випустили на лінію. А зараз транспортники роблять ще один такий односекційний вагон. Як розповідають в адміністрації підприємства, VinWay-6 вийде у місто вже в червні цього року. Після нього будуть робити 31-метровий вагон. Останній в цьому році «ВінВей»-8 буде односекційним із низькопідлоговою вставкою, — сказав Луценко.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Вінниці на Automoto.ua.

Відео дня

Журналіст поспілкувався з директором підприємства Михайлом Луценко, щоб дізнатися — навіщо Вінниці модернізовані трамваї, якщо є безліч швейцарських вагонів.

— У Вінниці є понад 100 швейцарських вагонів. Ходять розмови, що ще буде поставка вагонів зі Швейцарії. Навіщо тоді потрібно робити VinWay?

— VinWay ми робимо ці вагони для пасажирів з інвалідністю — з низькопідлоговою вставкою. Таких швейцарських вагонів ми не маємо. У нас є 151 вагонів. Їх вистачає, але дуже малий резерв. І його ми збільшуємо за рахунок відновлених VinWay. Робимо їх на базі тих вагонів, що стоять біля Муніципального ринку.

— Може краще придбати нові трамваї?

— Вартість виробництва таких трамваїв близько 10 мільйонів гривень за одиницю. Тоді як покупка нового трамваю, наприклад, у Львові — від 30 мільйонів гривень. Щодо ще однієї поставки швейцарських трамваїв, то поки що не було таких розмов.

— Чи виправдали себе вагони довжиною 30 метрів?

— Такі VinWay вигідні в час-пік, коли потрібно перевезти велику кількість людей. І потрібно зробити це з комфортом для пасажирів. Малий вагон візьме 100 пасажирів на двох зупинках, а на третій — вже забитий. Тоді як великий трамвай може перевезти приблизно 300 людей. Усі VinWay пристосовані до перевезення людей з обмеженими можливостями. Четвертий маршрут вже обладнаний графіком, де вказаний час, коли буде трамвай з низькопідлоговою вставкою. І ми зараз працюємо над тим, щоб обладнати схожим графіком маршрут №2.

— Чи можна робити VinWay на експорт?

— Ті, що ми робимо зараз, ні. Оскільки, вони підходять під вузьку колію. Вузькоколійка є в Житомирі, де трамваїв вдосталь. У Львові — власне виробництво, їм не треба наші трамваї. Як варіант, робити на продаж трамваї для широкої колії. Зараз ми це питання досліджуємо, обговорюємо з іншими транспортними компаніями по містам України.

Нагадаємо, що у тролейбусному депо роблять обшивку зі склопластику для міського автобусу. Як вважають транспортники, цей матеріал краще металу, бо не ржавіє, легший та гарніший.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Порошок

    Самопалы, но по больше бы 30 метровых трамваев. Они выглядят симпотней, чем обрезанные карлики на 2 маршруте. Одобряю, чем длинней, тем лучше
  • Задунайский Торонтуй

    Чем брать с европейских помоек, лучше строить свои.

    Одобряю.
  • Олексій

    Тепер прочитайте як у Львові, якщо ви ще не їздили львівськими трамваями: бардак з оплатою — немає кондукторів, треба ходити платити за проїзд до водія крізь товпу, контролерів — як мух на гівні — на одному перегоні тричі проходили,  трамваї пошарпані, графік руху не витримується, зупинки оголошуються так, що це не чути в тихо-скриплячих динаміках, та схема руху, що висить у вагоні — недійсна (!), бо у них тимчасово рух був змінений і вони навіть не потурбувались це оголошувати! Заїхав не в ту сторону, спитав водія на розвороті, як все ж таки на вокзал потрапити — почала йойкати та хамити (зате, слава богу, що у вишиванці). Вирішив сфотографувати цей вагон на пам'ять на зворотньому турі, на пам'ять, про свою трамваюну пригоду — коли хамовита водійка побачила, що її фоткають, вона тупо проїхала мимо зупинки, не зупинивши вагон на подив десятка пасажирів. Їздив у їхньому трамваї ввімкнувши GPS, інакше не можливо. Про свої пригоди написав на сайт їхньої мерії, — відзвонився начальник одного з депо, сказав, що це не порозуміння вибачався, серед методів роботи з водіями, сказав, що вони їх у церкву водять і що Вінниця для них взірець.  Короче, люблю Вінницьку ВТК, успіхів вам і процвітання...
  • Олексій

    Допоможіть їм, обирайте трамвай, як транспорт, люди роблять корисну справу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up