Соборну закриють на ремонт. За літо там поміняють трамвайні колії

Соборну закриють на ремонт. За літо там поміняють трамвайні колії
Соборною проходять 22 з 69 маршрутів. На час реконструкції центральну вулицю перекриють для транспорту
  • У 2019-му візьмуться за реконструкцію колій на Соборній.
  • Міняти рейки запланували на двох ділянках — від школи №2 до Театральної і від вулиці Кропивницького до Центрального мосту.
  • У мерії зазначили, що для цього доведеться перекрити рух на центральній вулиці. На все літо

На презентації першого тролейбусу «Вінниця» гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко розказав деякі подробиці реконструкції колій на Соборній. Зокрема про те, що роботи розпочнуться з червня, а щоб їх виконати швидко — потрібно перекрити рух для транспорту.

— Була дискусія — зупиняти рух або ні. І все-таки прийнято рішення зупинити рух та розпочати реконструкцію колій, орієнтовно у червні. Чому літом? Бо зменшується пасажиропотік: студенти і школярі на канікулах, вінничани їдуть у відпустки.

А без зупинки руху підрядник буде робити ці роботи значно довше. Адже це великий обсяг роботи: багато техніки потрібно буде залучати, яку потрібно буде десь ставити, складати будівельні матеріали.

Відео дня

Поки трамваї не будуть їздити містом, в плані є ще й реконструкція колій на Замостянській (від Стеценка до палацу «Зоря» - авт.) та заміна трамвайних рейок на Батозькій (колишня Кірова - авт.). Попередньо, вирішили так, — сказав Луценко.

Раніше він казав, що точна дата зупинки руху буде відома після перемовин з компанією, яка зробить реконструкцію колій.

Нагадаємо, «оксамитову» колію на Соборній робили у 2007 році. Тоді нові шляхи поклали на відрізку вулиці від торговельно-економічного інституту до католицького костелу. Зробити все не зуміли, адже не вистачило бюджетних грошей.

Відремонтувати повністю збираються цього року. На початку квітня у ProZorro опублікували тендер на виконання реконструкції колій, що на Соборній. За ним майбутній підрядник має замінити рейки на двох ділянках: від школи №2 до Театральної і від вулиці Кропивницького до Центрального мосту.

Там мають зробити «оксамитову» колію; кошторисна вартість проекту — 46 мільйонів 812 тисяч гривень. Підрядника визначать після проведення аукціону, 23 квітня.

Читайте також:

Фото: «20хвилин», ілюстрації з книги «Вінницький трамвай. 100 років»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (76)
  • Slava Slava

    Если меняются колии,ремонт под них,итд,куда будет зарыта куча денег,ради старых вёдер,- списанных развитой страной,- то,как-то ни хрена этот хлам бесплатный не выходит для города,как п*издели,и гордились)) раньше. А очень даже наоборот))
  • Наталья

    Тільки но будь ласка!! На час ремонту додайте тролейбусів на 15 маршрут, інакше  без трамваїв на Воєнгородку (околиці Зорі-30 школи) буде "Адъ и Израиль".
  • Вадим Ммм

    Лучше мост пускай сделают с тяжилова до рынка муницыпального.
  • Вадим Ммм

    Блин на соборной меняют наждые 8-10лет.  Заебали уже...
    Кроме "колий" нет чё делать? Долбоебы ебаные

    Наталья reply Вадим Ммм

    Меняют разные кусочки. Конечно лучше было нанять сразу несколько бригад и одновременно, но... Бедность, не имеет город денег сразу на все
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up