«Обоє живі, обоє в свідомості». Нова інформація про аварію з мотоциклом на Стрілецькій

«Обоє живі, обоє в свідомості». Нова інформація про аварію з мотоциклом на Стрілецькій
Постраждалі в аварії на Стрілецькій брати Бойки зараз у свідомості
  • Для двох братів — Івана та Богдана Бойків — зібрали необхідну кількість донорської крові. Юнаки потрапили вчора, 6 травня, у аварію на вулиці Стрілецькій.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися нові подробиці про ДТП та про стан хлопців від близьких друзів, поліції та лікарів.

«Наші колеги Іван та Богдан Бойко потрапили в ДТП, обидва у важкому стані. Потрібна наша допомога у вигляді донорської крові. Велике прохання по можливості здати кров у Вінницькому центрі переливання крові, який знаходить біля лікарні Пирогова. Необхідно знайти 20 донорів», — таке повідомлення протягом останньої доби ширилося в соцмережах вінничан.

Нагадаємо, що 6 травня близько 11 години на перехресті вулиць Стрілецької та Винниченка легковик протаранив мотоцикл. Унаслідок аварії водій мотоцикла (19-річний Богдан) та його пасажир (26-річний брат Іван) з численними травмами потрапили в лікарню. Ми писали про цю аварію:

Відео дня

Товариш двох братів, які потрапили в аварію, Микола, розповів, що наразі кров уже не потрібна.

— Багато людей відгукнулися на прохання здати кров, навіть більше, ніж було заявлено. На даний момент все, що потрібно було, ми зібрали, — каже він. —  Я знаю, що Іван притомний, а Богдан — ні, молодшому дісталося більше. Ваня просто вилетів і впав, вдарився головою.

Ось відео з камер спостереження Ситуаційного центру, які зафіксували момент аварії:

Підвозив брата на роботу

Микола також розповів, що батьки хлопців, як і дружина старшого брата Івана, відмовляються говорити на цю тему. Вся родина й досі в шоковому стані від того, що сталося.

Микола також зазначив, що чоловік дівчини, яка була за кермом, допомагає родині Бойків.

— Наскільки мені відомо, ще вчора чоловік був у лікарні, шукав донорів крові. Вони не відмовляються і допомагають родині, — говорить Микола.  

Журналістам Микола розповів, що 19-річний Богдан підробляв на службі доставки «Ракета». Того дня він наче підвозив старшого брата на роботу.

— Подробиць ніхто не знає. Сталося, те що сталося і треба виходити з цієї ситуації. Я знайомий з ними вже близько двох років. Ваня займається автомобілями, перевозив автівки з Європи, — каже чоловік. — Вони прості нормальні хлопці. Приїхали з села в місто, не цуралися роботи.

Що кажуть у поліції?

Заступник начальника відділу комунікації Вінницької обласної поліції Вадим Кобзар розповів, що всіх учасників ДТП освідували — ознак алкогольного сп’яніння не було. 25-річна вінничанка, яка була за кермом «Форду», в аварії не постраждала.  

— Попередньо встановлено, що кермувальниця «Форду» виїжджала з другорядної дороги на головну і не надала перевагу в русі мотоциклісту. На відео видно, як після зіткнення водій мотоцикла та пасажир отримали тілесні ушкодження. Обох направили в лікарню, в нейрохірургічне відділення. Попередньо визначили, що там струс головного мозку, тупі травми різних частин тіла, забої різного ступеня важкості, — розповів Вадим Кобзар. — У водія стан важчий, бо під час зіткнення він вдарився передньою частиною тулуба об руль, а пасажир травмувався не лише через удар автомобіля, а й під час падіння на тротуар.

У поліції також додають, що через це ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

— За таке правопорушення передбачене покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк, — говорять в поліції.

Останні новини з лікарні

Журналістам «20 хвилин» також вдалося поспілкуватися з керівником лікарні швидкої допомоги, де зараз перебувають брати Іван та Богдан Бойки. Олександр Фомін сказав, що хлопці живі і обидва уже в свідомості.  

А от в службі доставки «Ракета», де працює Богдан, поклали слухавку, як тільки почули, з якого приводу телефонують.
 

Читайте також:

Хотіли скоротити маршрути 16А і 10А до меж Вінниці, а тепер — ні. Що це було?

Опинилася в пастці. В пожежі на Бевза загинула 21-річна Анастасія Ріщук

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vladimir Shinkarenko

    Нда,водійка начудила добряче,але ж і водіям двохколісних треба шанувати свою безпеку. Світло не було ввімкнене, гальмівного шляху теж не помітно,там лежачих поліцейських декілька....
    Здоров'я усім! Будьте на дорозі помірковані.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up