На Вишеньку перестануть їздити трамваї. Буде ремонт колій на Келецькій

На Вишеньку перестануть їздити трамваї. Буде ремонт колій на Келецькій
На час ремонтів рух по трьом перехрестям на Келецькій дозволять тільки спецтранспорту та перехожим. А на Вишеньку спрямують більше тролейбусів, автобусів та маршруток
  • Реконструкція колії буде на двох перехрестях з Келецькою — на 600-річчя та Юності
  • Заміна колії та плит із новою зливовою каналізацією коштуватиме 9,8 мільйона гривень
  • Роботи виконає «Вінницька транспортна компанія». Коли почнуть та як зміниться рух транспорту?

Тендер на реконструкцію двох трамвайних переїздів на вулиці Келецькій отримає комунальне підприємство «Вінницька транспортна компанія». За реконструкцію колії довжиною 388 погонних метрів вони отримають 9 мільйонів 798 тисяч гривень.

Крім того, буде реконструкція переїзду й на проспекті Космонавтів-3, яке вже входить у вартість реконструкції третьої черги.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Aro в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Читайте також:

Відео дня

За 41 мільйон зроблять ремонт Космонавтів-3. Що буде нового?

У тендерній документації розписано, що ремонтні роботи треба буде виконати за технологією «широко-площинних плит та блокової безшиєчної рейки».

— Плити під колією будуть схожі на ті, що лежать на Соборній. А перед ними буде ще один ряд плит, які будуть знімати навантаження на трамвайний переїзд. Тобто, щоб автомобілі «не билися» в основні плити, а плавно наїжджали. Так уникнемо швидкого зносу плит під трамвайні колії. Цю технологію ми ще не використовували у Вінниці, та впроваджуємо в рамках експерименту, — сказав директор транспортної компанії Михайло Луценко.

Змінять рух транспорту

Як вказано в документації, рух трамваїв на час реконструкції припиняється. Так само як і проїзд машин через перехрестя Келецької – 600-річчя, Келецької-Юності та Келецької-Космонавтів. Залишиться проїзд для спецтранспорту та вільно ходитимуть перехожі.

По Келецькій прямують трамваї за маршрутами №2, №3, №6. А ще їздять маршрутки 12А, 13А, 17Б, 23А та автобус №7.

— На місяць припинять на рух трамваїв на Вишеньку. На заміну цьому ми додамо тролейбуси та автобуси. А маршрутки, що прямують на вулицю Первозванного (колишня Стахурського — авт.) будуть їздити через вулицю Миколи Ващука (колишня Квятека — авт.). Інформація про це з'явиться на сайтах міської ради та на нашому ресурсі вже незабаром.

Коли почнеться ремонт?

Луценко розказав, що роботи орієнтовно розпочнуться в кінці липня — на початку серпня.

— Усе залежить від поставок будматеріалів. І коли вже всі матеріали будуть, то розпочнемо реконструкцію переїздів. Часу дуже мало, бо до 1 вересня повинні все закінчити.

Нагадаємо, що раніше Луценко розказував, що цього року буде плановий ремонт колій на Стрілецькій (колишня Червноармійська — авт.) та Янгеля (колишня Фрунзе — авт.). Деталі про це в матеріалі: Про нові маршрути та ціни на проїзд. Інтерв’ю з головним транспортником Михайлом Луценком

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Порошок

    Вулицю Кірова декомунізували, а дорогу ні. Дорожнє полотно іще клали при гомосовєтікусах, як їхати на мій Рошен колеса у фур відвалюются

    Пупкин Вася reply Порошок

    Ты сам гомосоветикус , чмо !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up