Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №6

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №6

Чи продовжать пільги на розмитнення, які вживані авто були найпопулярнішими в січні, чому гібриди не розмитнюють як гібриди, оновлений VW Passat і як за допомогою німців KIA бореться за європейського покупця.

Розмитнення зі зниженим акцизом пропонують продовжити ще на 3 місяці

Всього 12 днів залишається до закінчення терміну дії зниженого наполовину акцизу на імпорт легкових автомобілів. А зараз, як свідчить статистика, розмитнення тільки набрало необхідні темпи, однак з усієї кількості «євроблях» українські номери отримали трохи більше 80 тисяч. Тобто, ще сотні тисяч могли б «легалізуватися», однак повні ставки акцизу навряд чи будуть стимулювати їхніх власників займати чергу на розмитнення.

Щоб створити умови для тих власників авто на іноземній реєстрації, що «трішки спізнюються», був зареєстрований законопроект, мета якого продовжити термін дії зниженого акцизу ще на 3 місяці – до 24 травня.

Відео дня

Крім цієї ініціативи, з'явилася ще одна, яка в теорії створює «солодкі умови» тим же «євробляхам» і встановлює розмір розмитнення в 10%. Але детально вивчивши документи, ми з'ясували, що шансів у цієї ініціативи стати законом вкрай мало.

Читати більше...

Імпортні авто з пробігом «з'їли» 91% українського ринку. Що купували в січні?

Строки, встановлені для «легалізації» авто на іноземній реєстрації і тимчасово знижені ставки акцизу на вживані автомобілі, призвели до більш ніж помітної активізації первинних реєстрацій вживаних легкових авто. Їхня частка на ринку в січні склала 91%. Серед моделей, які були найбільш популярними, VW Passat, VW Golf, Skoda Octavia.

Читати більше...

Чому гібридне авто можуть розмитнити як «просто бензинове»

Розмір акцизу для гібридних автомобілів встановлюється у вигляді фіксованої ставки 100 євро, повідомили законодавці після прийняття відповідних документів. Але автомобілістам, які скористалися цією інформацією, довелося сплачувати податки за гібридні авто як за звичайні бензинові.

Ми звернулися за роз'ясненнями до ДФС, і в результаті отримали відповідь: те, що виробники називають «гібридами», згідно з діючими в Україні нормами митниці відносять до звичайних авто з двигуном внутрішнього згоряння. А з акцизом в 100 євро, фактично, можна розмитнити лише одну модель, і ту зняту з виробництва – BMW i3 Rex. Не гібрид на думку виробника, але «електромобілі-інші» згідно з товарним класифікатором.

Читати більше...

Оновлений Passat став «розумніший» і екологічніший

Відрізнити побіжним поглядом рестайлінгову версію «Пасату» від попередньої буде непросто: візуальна різниця ледь помітна. Головні зміни відбулися всередині автомобіля. Нова «віртуальна» панель приладів і мультимедійний комплекс, круїз-контроль з функціями «автопілота», пакувальний асистент і буксирувальний помічник. Також виробник оприлюднив список доступних двигунів: покупці зможуть вибирати з трьох бензинових і чотирьох дизельних версій, плюс один варіант з гібридною силовою установкою. А ще ця генерація «Пасату» стане останньою «істинно-німецькою». З 2023 року збірку моделі перенесуть в Чехію.

Читати більше...

Автомобіль тижня: KIA Proceed

У Європі вже почалися продажі цього універсалу, зі стартовою ціною від 27 690 євро. Це приблизно на 5 тисяч більше, ніж просять у салонах KIA за Ceed з кузовом хетчбек, з аналогічним 140-сильним мотором. Чим же намагаються зацікавити європейських покупців автомобіля з чималим цінником корейські автовиробники?

Для вирішення цього завдання вони залучили німців: дизайнера, який раніше малював для «Фольксвагена» та «Ауді», й інженера, котрий 30 років налаштовував підвіски автомобілів BMW, в тому числі й на спортивному підрозділі BMW M. Що ж, залишається почекати кілька місяців, щоб побачити статистику продажів, наскільки вдалим було рішення KIA створити Proceed, який вже встиг отримати народну назву «Panamera для бідних».

Читати більше...

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up