Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №11

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №11
  • Дорожні камери увімкнено, чи подешевшає пальне на АЗС, що слід знати автомобілістам про карантин, топ авто з ГБО та чим цікавий новий Nissan Juke, тест-драйв якого ми провели.

Зберігайте спокій! В Україні вводяться спеціальні заходи для запобігання поширення коронавірусу

На наступні три тижні (варто сподіватись, що не більше) оголошено карантин, тобто припинено навчання у всіх освітніх закладах, заборонені масові заходи де беруть участь понад 200 осіб, а також в Кабміні повідомили про те, що з 219 прикордонних пропускних пунктів на час карантину повністю закриють 170. Звісно, в це число потрапляють і автомобільні КПП.

І хоча наприкінці минулого тижня жоден з пунктів пропуску закритий не був, принаймні з українського боку, проте почали з’являтись повідомлення від сусідніх держав про запровадження обмежень на переміщення транспорту та громадян через їхні кордони. Ми у реальному часі відстежуємо всі важливі повідомлення, та негайно інформуватимемо користувачів AUTO.RIA про всі зміни, що можуть стосуватись автомобілістів.

Відео дня

Оперативне інформування насамперед відбуватиметься за допомогою нашого Telegram-каналу, на який радимо підписатись. А поки ситуація з пандемією коронавірусу у світі залишається напруженою, є сенс відкласти усі заплановані закордонні подорожі.

Читати більше…

 

Чекайте листів! Система автофіксації запрацює 1 травня

Схоже, цього разу (за майже 10 років «підготовчих робіт») дорожні радари таки запрацювали. І навіть більше: названа точна дата, коли після «обкатки» системи будуть надіслані перші заочно внесені постанови порушникам: це станеться 1 травня.

Наразі камери, підключені до центру обробки даних, є лише у столиці. Проте триває розбудова системи, яка до кінця року налічуватиме понад 200 стаціонарних пунктів автоматичної фіксації порушень ПДР, розташованих по всій Україні. 

Читати більше…

 

Експерти прогнозують зниження цін на заправках

Вартість нафти на світових ринках суттєво знизилась: поточна ставка за барель, яким прийнято вимірювати обсяги цього продукту, становить 37 американських доларів. Це рекордне зниження з 1991 року. Для порівняння, пікова вартість сягала $146 у 2008.

Тож якщо сировина дешевшає, то і кінцевий продукт, бензин чи дизпальне, теж мали б дешевшати. Що, на думку експертів галузі, невдовзі має відбутись – проте не на третину, синхронно з останнім зниженням ціни на барель, а дещо менше – відсотків на 10…15. Проте поки не варто звільняти каністри щоб закупитись дешевим пальним: щоденне подорожчання того ж долара може «з’їсти» всю «знижку».

Читати більше…

 

Менше ГБО – більше «газу»? На які авто встановлювали «автогаз» у лютому

У січні офіційно зареєстрованих переобладнань після встановлення ГБО було 1,4 тисячі, у лютому трохи більше – 2,5 тис., проте це доволі далеко до 10 тис., які були того ж місяця торік. Подорожчання реєстрації (точніше – запровадження сертифікації як єдиного доступного шляху отримати законні «папери» на ГБО) вплинуло на сегмент: «газу» стали реєструвати менше.

Щодо найпопулярніших авто, які були переобладнані – картина майже не змінилась. Принаймні, «Топ» лютого не перенасичений люксовими автівками з багатолітровими моторами, власники яких, теоретично, могли б не зважати на сотню-другу зайвих доларів, сплачених за сертифікацію авто. А ще цікаво те, що обсяги проданої на АЗС пропан-бутанової суміші постійно зростають…

Читати більше…

 

Тест-драйв Nissan Juke: Скромність прикрашає?

Минуло всього 10 років, як я знову отримав дозвіл написати щось про Nissan Juke. Річ у тому, що перша ж стаття мого авторства про цей кросовер (першої генерації) була хоч і добряче дотепна, та цілком забракована. Резюме було наступне: «посміялись ми від душі, але публікувати цього не будемо. І більше ніколи не пиши про «Джука» - дотепності, особливо такої, що стосується вигляду авто, тут забагато, настільки, що вистачить на кілька машин». А по-іншому чомусь не вдавалось…

І от, вже в 2020 ми знову зустрілись на електронних сторінках AUTO.RIA, і, уявіть, гнобити Juke-II я не буду. Бо нема за що! Машина виглядає сучасно, стильно, і доволі гармонійно. Принаймні, вживаючи вираз «самобутній дизайн» зараз це не означатиме «хтось переплутав фари місцями», та нема підстав сказати «щоб машина почала виглядати правильно, її треба перевернути».

Зрештою, переконайтесь у цьому самі – у нас є багато фотографій, та ще більше вражень після проведеного тест-драйву цього кросовера, який обіцяє бути найдоступнішим у модельній гаммі Nissan!

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up