Чи зроблять платний проїзд для пенсіонерів? Мерія відповіла на петицію

Чи зроблять платний проїзд для пенсіонерів? Мерія відповіла на петицію
  • На початку місяця з'явилась петиція, у якій вінничанин просив на час карантину обмежити безкоштовний проїзд для пенсіонерів. На думку автора, літні люди просто катаються або «їдуть поштовхатись на базарі».
  • Під нашою новиною про це зібралося майже 500 коментарів. Більшість читачів не підтримала автора звернення. Але за петицію все ж проголосували 354 людини з 350 необхідних.
  • Сьогодні, 28 вересня, мерія дала відповідь на звернення. Що вирішили?

Вінничанин Руслан Довбенко просив зробити платний проїзд до 10.00 для пенсіонерів. Цитуємо його петицію:

«В період карантину дуже важко дістатись на роботу, так, як транспорт бере тільки сидячі місця, а вони зайняті пенсіонерами, які їдуть поштовхатись на базарі. Можливо впровадження платного проїзду в ранковий час відіб'є їх бажання покататись в громадському транспорті».

Ми писали про це 9 вересня. Наша новина зібрала майже 24 тисячі переглядів та майже 500 коментарів. Переглянути її можна за посиланням:

Відео дня

Міська рада розглянула дану петицію, адже вона зібрала достатню кількість голосів. Свою відповідь мерія надала о 14 годині 28 вересня.

Зазначається, що для обмеження часу безкоштовного проїзду у громадському транспорті пільговим категоріям громадян у Вінницькій міській об’єднаній територіальній громаді немає підстав.

Додаємо дослівно відповідь:

«Відповідно до пунктів 1, 6 частини першої статті 92 Конституції України виключно законами України визначаються права і свободи людини і громадянина, гарантії цих прав і свобод; основи соціального захисту населення. Пільги надаються на підставі посвідчення, що підтверджує відповідний статус громадян та дає право користуватися пільгами відповідно до чинного законодавства.

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 року № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» та від 16.08.1994 року № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354», які є чинними на сьогоднішній день, пенсіонери за віком та особи з інвалідністю мають право на безплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах на підставі посвідчення, яке підтверджує відповідний статус та в якому зазначено групу інвалідності.

Таким чином, враховуючи вищезазначені нормативні документи для обмеження часу безкоштовного проїзду у громадському транспорті пільговим категоріям громадян у Вінницькій міській об’єднаній територіальній громаді немає підстав».

 

Читайте також:

Вінницю підтопила злива. На Вишеньці «плавають» машини

На новому маршруті 10А вінничан буде обслуговувати тролейбус з автономним ходом

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Валентина Бігас

    А якщо зробл,ять платний проїзд, для пенсіонерів, то в транспорті  з'являться вільні місця?Заплатять і будуть їздити,як вам не соромно,вас що аїст приніс,а не мама родила
  • Наталія Швачій

    Чомусь тільки бідні та нещасні пенсіонери, які проживають в містах. А ви запитайте сільських пенсіонерів, чи є для них хоть якісь пільги. Чи ви думаєте, що містяни більше на них заслужили? Пенсіонери, які проживають в селах не катаються безкоштовно, оплачують проїзд будь-яким транспортом. Щоб і в місті платили, то я не думаю, щоб хотіли їхати з ж/д вокзалу на Вишеньку тільки тому, що вона знає магазин, де дуже смачні булочки продають. Донька вагітна могла більше години стояти на зупинці, щоб добратися в лікарню і всежтаки брати таксі, бо їхати міським транспортом не можливо, немає місць, їдуть пенсіонери.
  • Ольга Шишкарева

    Потрібно більше транспорту і такого, щоб не на 10 чоловік.
  • Галина Давыденкова

    А у нас в ЖмеринцI були пiльговI автобуси на маршрутах, з початку карантину iх вiдмiнили, так I Iздимо, при потребi, платно... I НIХТО не кричить, - жах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up