На новому маршруті 10А вінничан буде обслуговувати тролейбус з автономним ходом

На новому маршруті 10А вінничан буде обслуговувати тролейбус з автономним ходом
  • У Вінниці почали тестувати тролейбус «VinLine» з автономним ходом на 20 кілометрів. 
  • Використовувати його будуть на новому тестовому маршруті 10А «Вишенька - Немирівське шосе».
  • Це тролейбусний маршрут 10 з продовженням його по неелектрофікованій частині маршруту від вулиці Чехова до автосалону Mitsubishi.

Тролейбус VinLine #046, який вийшов на новий маршрут, оснащений аккумуляторними батареями, яких вистачає на 20 кілометрів автономного ходу. 

«Зарядка проводиться під час експлуатації на лінії. Коли закінчується лінія, він опускає штанги в автоматичному режимі, тобто для цього водієві не потрібно виходити. Для того, щоб підняти штанги, є спеціальне обладнання, яке встановлене перед зупинкою на Чехова», — розповів директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.

Маршрут 10А «Вишенька - Немирівське шосе» обрали не просто так. На початку вересня вінничани писали звернення з проханням продовжити маршрут тролейбусів. 

Відео дня

«Шановні мешканці міста, прошу підтримати петицію про продовження тролейбусів, які їдуть до супермаркету «Грош» (по вул. Чехова), до ЖК «Сімейний Комфорт» по Немирівському шосе. Дуже багато людей проживають далі від місця знаходження супермаркету і не мають змоги вчасно доїхати до роботи і навпаки через нестачу транспорту», — йшлося у петиції. 

Проте важливим є те, що наразі тролейбус їздитиме в тестовому режимі. Для того, щоб перевірити, як при повному завантаженні буде витрачатись заряд, яку відстань потрібно проїхати з контактною мережею, щоб зарядитися тощо. 

Як читаємо на транспортному сайті Вінниці, Сергій Моргунов говорить, що такими тролейбусами можна продовжувати маршрути без необхідності будувати контактну мережу та додаткові тягові підстанції, які вимагають серйозних фінансових вкладень. У подальшій перспективі це можливість покращити сполучення з районом аграрного університету, Вінницькими Хуторами та іншими приєднаними громадами.

Цей тролейбус, додамо, запустили на маршрут ще наприкінці травня. Тоді одночасно на маршрути 11 та 14 запустили тролейбуси з бортовими номерами «045» та «046», який відтепер і їздить на маршруті 10А. 

Усього Вінниця, нагадаємо, має шість VinLine. Усі вони мають автономний хід. Ми питали в керівника «Вінницької транспортної компанії» Михайла Луценка, чи пустять їх всіх на новостворений маршрут?

— Ні, адже автономний хід у попередніх машин (тролейбуси 041-045) розрахований тільки на 500 метрів. Він є технологічним, — відповів Луценко.

Тобто, такого ходу вистачить, щоб об'їхати місце аварії чи зробити заїзд або виїзд з території тролейбусного депо, і не перемикати струмоприймачі на різні ділянки контактної мережі.

Наш журналіст, додамо, був свідком, як застосовували автономний хід VinLine №045. Це відбулось, коли наприкінці серпня сталася аварія ДТП біля перехрестя Київської-Янгеля. Тоді фура перекрила проїзд громадському транспорту. І поки усі тролейбуси очікували, коли вантажівка від'їде з місця аварії, водій VinLine від'єднав струмоприймачі та поїхав до депо на власному заряді тролейбусу.

Також наші журналісти оглядали нові тролейбуси у травні, коли вони тільки вийшли на маршрут, описуючи мінуси й плюси «новинки». 

 

Читайте також:

Транспорт у Вінниці. Як возити всіх під час карантину

У Вінниці пропонують зробити шкільні рейси транспорту. Петиція


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Андрей Остапчук

    А зачем?
  • Олег Малякин

    В нас у Хмельницькому вже рік курсують такі тролейбуси отлічно зарекомендували себе в роботи
  • AK

    Для підзарядки можна лише фрагмент лінії взагалі побудувати десь на розворотах кінцевих, де вони і без того стоять, в т.ч. елімінуючи витрати енергії на розгін.
  • Людмила Чубатая

    Чому не піклуєтесь про Київську
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up