Через Вінницю прокладуть автобан Go Highway. Чи буде платним проїзд?

Через Вінницю прокладуть автобан Go Highway. Чи буде платним проїзд?
Фото: Служба автомобільних доріг у Вінницькій області
  • Через Вінницьку область буде пролягати міжнародний автомобільний маршрут Go Highway;
  • Він починатиметься від Гданську, що у Польші, а закінчуватиметься в українській Одесі.
  • Чи буде проїзд платним?

Учора, 27 лютого, народні депутати проголосували за законопроект №6766, який передбачає будівництво платних автобанів. Залишилося тільки дочекатися, поки закон набуде чинності, і тоді приватні компанії зможуть будувати дороги та брати кошти за проїзд. Скільки вартуватиме разовий проїзд концесійними дорогами визначатиме Кабінет міністрів України.

У минулому році розпочався ремонт траси М-12 «Стрий-Тернопіль-Вінниця-Кропивницький-Знам’янка», що буде частиною міжнародного проекту Go Highway.

Чи буде на Вінниччині платний автобан?

Облаштування Go Highway прокоментувала прес-секретарка Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ніка Чернега. Якщо коротко: Go Highway не буде платним. А автобани у нас з’являться ще не скоро.

Відео дня

— Go Highway — це маршрут Гданськ - Одеса - Миколаїв, — каже Ніка. — Через Вінниччину цей маршрут пролягає від Черкаської до Хмельницької областей по трасі М-12, протяжністю понад 180 кілометрів.

Чернега розповідає, що концесійна дорога — це платний автобан, який має проходити паралельно з безкоштовною дорогою, щоб у водія був вибір: заплатити гроші та їхати з великою швидкістю чи не витрачати кошти, але заїжджати на шляху у населені пункти, де, відповідно, швидкість руху буде меншою. Концесійну дорогу не можуть будувати на базі вже існуючої. Тобто за проїзд по Go Highway не будуть брати гроші, бо це буде просто відремонтована дорога М-12.

— Служба автомобільних доріг у Вінницькій області відремонтувала понад 30 кілометрів дороги М-12 у минулому році, а до кінця 2018-го відремонтуємо ще близько 50 кілометрів. Можливо, вийде і більше, якщо буде відповідне фінансування. На цей рік нам виділили більше мільярда гривень. Усього протяжність цієї траси — 185 кілометрів, — каже Чернега. — А концесійні дороги якщо розпочнуть будувати, то це буде не раніше 2019-го року. Наразі у Вінницькій області не планується платних доріг.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Александр Балаганов

    ЭТО ВСЕ БЛЕФ ДЛЯ НИЩЕГО НАСЕЛЕНИЯ,ПУСТЬ ПРИВЕДУТ В ПОРЯДОК СУЩЕСТВУЮЩИЕ ДОРОГИ,ПОСТРОЕННЫЕ ПРИ "ПРОКЛЯТЫХ КОММУНИСТАХ".И УЧТУТ ЧТО ДЕНЬГИ НА ДОРОГИ-ЭТО ОТЧИСЛЕНИЯ ОТ ПОКУПАЕМЫХ НАМИ ГСМ.В ТОМ ЧИСЛЕ ГСМ НА СЕЛЬХОЗРАБОТЫ,ГДЕ В ПОЛЯХ ДОРОГ НЕТ.НАШИ ЧИНОВНИКИ СЧИТАЮТ,ЧТО НАСЕЛЕНИЕ НАСТОЛЬКО ОТУПЕЛО,ЧТО ЕМУ МОЖНО ВЕШАТЬ ЛАПШУ НА ГОЛОВУ.

    Anonymous reply Александр Балаганов

    Прежде чем кричать что все пропало хоть подробностями поинтересуйся. Этот автобан будет строиться за деньги Евросоюза, как в свое времья в Польше.
  • З.А.Глядач

    "народні депутати проголосували за законопроект №6766, який передбачає будівництво платних автобанів."

    А для депутатів,як звчайно,проїзд буде безкоштовним?
  • Виталий Завадский

    Часто буваю у поїзках. Дійсно траса від  Вінниці до Хмельницького потребує ремонту та облаштування. Але ж якість дорожного покриття  залежить і від того, коли його прокладають, а в нас кошти  на рахунки для ремонту надходять  восени, або перед Новим Роком. Тому й дорожне покриття ремонтують  часто восени коли йдуть дощі, або під сніг.  Адже кошти пів року в банках відсотки для КОГОСЬ заробляють!!!
  • Next

    За любих обставин, якщо буде навіть платна дорога, мусить бути і альтернативна, а вирішувати по якій дорозі краще їхати - має водій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up