Вінниця остаточно прощається з комуністичною символікою

Вінниця остаточно прощається з комуністичною символікою
У Вінниці планують демонтувати 20 пам`ятників та пам’ятних знаків, що пов’язані з комунізмом та тоталітаризмом. Остаточна відмова від усіх символів – вже менш ніж за місяць

Відповідне рішення було прийнято міськвиконкомом 30 грудня. Посилаючись на закони «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» та «Про місцеве самоврядування в Україні», чиновники дали розпорядження власникам будівель та ділянок прибрати ці об`єкти та передати у краєзнавчий музей. Це повинно відбутися до 1 лютого. Департамент архітектури вже направив рішення виконавцям.

Тож зовсім скоро у Вінниці ви не побачите меморіальних дощок на честь встановлення радянської влади, підпільних комітетів та партійних центрів компартії, Щорса та Примакова. Демонтують також п’ять інформаційних дощок: на честь Володарського, Островського, Лібкнехта, Ленінського комсомолу та 100-річчя Леніна. На площі Жовтневій повинні знести пам’ятник на честь Жовтневого повстання, а біля центрального входу в Парк Дружби Народів знімуть пам’ятний знак на честь 50-річчя утворення СРСР.

Візьмуться й за усі зображення серпа і молота в місті. Відтепер вони зникнуть з інтер’єру муздрамтеатра, «Тімірязєвки», з будівель райради, військової казарми, Універмагу, обласної організації сприяння обороні та з житлового будинку на Соборній, 43. А на Європейській площі демонтують мозаїку «Будь достоин эпохи, ровесник!» та замінять 1941-й на 1939-й на Меморіалі Слави.

Відео дня

Раніше ми дізнавалися, що кажуть про серп і молот працівники театру імені Садовського.

Із повним текстом рішення Вінницької міської ради можна ознайомитись тут.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    а чого це так багато совєтскіх патріотів повилазило?

    подобається серп, молот,Лєнін та Сталін- зробіть собі тату на лобі!

    Давно вже треба позбутися імперських символів.
  • Дід

    Слава Богу,що ще не зносять те що було побудоване при Радянській владі. Але до цьго вже йде.
  • Sasha Korpanyuk

    Инфляция в Украине в 2015 году выросла до 43,3% и достигла максимального значения за последние 20 лет, сообщается на сайте Госслужбы статистики.

    zerro reply Sasha Korpanyuk

    а при "злочинній владі" була 0,5%

    Але МиЗдобули !!!

    zerro reply zerro

    Полностью по Госстату:



    • Инфляция в Украине в 2015 году составила 43,3%, тем самым побив все антирекорды предыдущих 20 лет. К сравнению, по итогам 2014 года инфляция составила 24,9%. А вот при «злочинной владе» в 2013 году инфляция составила всего 0,5%.



    Кстати, среди стран Европы и бывшего СССР украинский показатель инфляции лидирует;



    • Задолженность по выплате заработной платы в Украине с начала 2015 года возросла на 52,3%, и составила 2,011 миллиарда гривен. Не лишним будет вспомнить про обещание Яценюка погасить задолженности по зарплате бюджетникам в сентябре 2015 года. Уже 2016 на дворе, а воз и ныне там. Тем временем львовские шахтёры уже бастуют по полной программе, и правильно делают;



    • ВВП Украины в третьем квартале 2015 года уменьшился на 7,2% по сравнению с аналогичным периодом 2014 года. И только Кабмин в паре с Верховной Радой искренне верят в то, что ВВП Украины в 2016 году с какого-то перепугу вырастет на 2%;



    • Вылов рыбы в Украине в 2015 году упал на 12,4% по сравнению с 2014 годом. Вы скажете: «Это Путин виноват», но ведь сравнение идёт не с 2013 годом (когда Крым был в составе Украины), так что Путин здесь ни при чём;



    • За год численность населения Украины сократилась на 0,4%. Так, численность населения Украины по итогам 2015 года составила 42,751 млн человек против 42,929 млн по итогам 2014 года.



    Согласно прогнозу ООН, при сохранении динамики сокращения населения к 2030 году количество украинцев уменьшится до 39 млн. Как отмечалось в демографическом отчете ООН, в Украине самый низкий в мире естественный прирост населения.



    Помимо Госстата Украины весьма интересные данные опубликовал недавно американский Институт общественного мнения «Gallup». Доля украинцев, удовлетворенных своим уровнем жизни, сократился с 27% до 17% за 2015 год, говорят в «Gallup». В это же время процент украинцев, которые рассматривают экономическую ситуацию в стране как "бедную" взлетел с 62% в 2014 году до 79% в 2015 году.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up