Конкурс "Кращий рецепт паски": паска традиційна від Олени Довгої

Конкурс "Кращий рецепт паски": паска традиційна від Олени Довгої
-"Паска традиційна" за рецептом моєї мами, - написала Олена Довга у листі і докладно описала рецепт.

Вам знадобиться:

1 кг борошна

500 мл молока

Відео дня

1 пакетик (11 г) сухих дріжджів або 60 г свіжих пресованих

5 яєць

280-300 г + 1 ст. ложка цукрового піску

300 г вершкового масла

150-200 г родзинок без кісточок

цедра 1 лимона

1/3 ч. ложки солі

Для глазурі:

1 яєчний білок

4-5 ст. ложок з гіркою цукрової пудри

1 ст. ложка лимонного соку

Спосіб приготування:

Просійте борошно і додайте дріжджі.

Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.

Додайте 280-300 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С.

Вилийте молоко з маслом в борошно.

Примітка: Якщо ви використовуєте свіжі пресовані дріжджі, розкришіть їх трохи і залийте тепленьким молоком (30°С), щоб покрило. Почекайте трохи, поки дріжджі не розчиняться повністю і потім додайте до борошна разом з маслом, цукром і молоком, що залишилося.

На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 15 хвилин).

Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.

Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.

Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.

Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.

Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.

Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо!: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.

Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.

Нагрійте духовку до 180°С.

Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.

Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його, наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.

Кладемо тісто у форми

Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.

Для глазурі просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком. Відкладіть 1 ст. ложку пудри для підсипання.

Готуємо глазур

Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш. Глазур повинна бути досить густою. Якщо вона рідкувата, додайте ще цукрової пудри.

Додаємо білки до глазурі

Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне декілька годин, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.

3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг

Час приготування: 6 год.  

 

Нагадаємо, 20minut.ua та ТМ "Гостинна оселя" розпочали конкурс "Кращий рецепт паски". 10 учасників, які першими надішлють свої рецепти - гарантовано отримають подарунок від ТМ "Гостинна оселя". А автору найкращого рецепту власник ТМ "Гостинна оселя" Тетяна Василівна Бойко надасть кошик з продукцією торгової марки.

Коментарі (1)
  • Anonymous
    я їв паску за цим рецептом то мені сподобалась!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:24 Як упорядкувати паркування в місті? У Вінниці стартувало опитування мешканців 09:42 Оперативна інформація для вінничан: де і чому не буде світла та води 10 жовтня 09:12 Росіяни вдарили по енергетиці: ніч на Вінниччині минула під звуки сирен 08:15 10 жовтня — День працівників стандартизації та метрології. Історія, заборони та прикмети Від читача 12:23 Фейкові виплати по 9600 гривень: українців попереджають про нову схему шахрайства 07:45 Вінницькі футболісти реваншувалися у «Самбір-Ниви-2»: третя поспіль перемога 21:30 «Дякую, що витримав і повернувся». Як мама дочекалася сина військового, якій був у полоні 3.5 роки play_circle_filled photo_camera 21:00 Йшов десять кілометрів із простреленими грудьми: як медики «Червоної Калини» рятують життя бійців на передовій 19:52 У Палаці мистецтв провели «Незламний ВІННИЦіЯнський кінофестиваль» play_circle_filled 19:04 Гучні викриття та ледь помітні суддівські рішення: як працює тіньовий ринок тютюну на Вінниччині 18:40 Три роки в полоні: на Вінниччині зустріли Максима Доброго та Ігора Росінського play_circle_filled 18:13 Менше юнаків, більше студентів 25+: хто тепер складає НМТ на Вінниччині? 17:23 Судитимуть керівника злочинної групи, яка заробила понад шість мільйонів на фальшивих документах 16:16 П’ять великих перетворень Вінниці: як місто змінилося за десятиліття реконструкцій photo_camera 16:05 На водоймі в Луці-Мелешківській врятували лебедя, який потрапив у браконьєрську пастку 15:50 Де у Вінниці пройти повний медичний чек-ап без черги і стресу (партнерський проєкт) 15:18 У Дашеві попрощалися з 15-річною Софією Чернишовою, яку згвалтував і вбив 26-річний чоловік photo_camera 14:06 За вбивство собаки на очах дитини вінничанин отримав п’ять років тюрми та виплатить майже 100 тисяч гривень 13:16 Ексдиректора заводу на Вінниччині судитимуть за розтрату понад п’ять мільйонів гривень 12:10 Парахокей на арені «Льодового клубу»: у Вінниці формують команду для ветеранів та людей з інвалідністю play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up