Якщо ви знаєте, що ваш знайомий лежить в лікарні, допомагайте йому. Що нести пораненому?

Якщо ви знаєте, що ваш знайомий лежить в лікарні, допомагайте йому. Що нести пораненому?
Медсестра тримає за руку пораненого українського бійця в лікарні (AP Photo/LIBKOS)
  • Андрій Козінчук — психолог, що багато років працював з військовими в зоні бойових дій та спеціалізується на проблемах, пов'язаних з впливом війни на психічний стан людини.
  • Він потрапив до лікарні і каже, що в цивільному медичному закладі лежить дуже багато військових з бойовими травмами. Андрій просить людей їх відвідувати. І розповідає, що саме варто нести пораненому бійцю.

Цей військовий психолог дає чимало корисних порад цивільним людям. Нещодавно ми розповідали з його рекомендацій, до чого варто бути готовим військовому, котрий приїхав у місце, віддалене від війни, у відпустку: Які ситуації в мирному житті його роздратують? 

Також він давав відповіді на такі питання: Як впоратися з тривогою, що ми можемо програти? Як не реагувати на суцільний негатив про мобілізацію, втрати, ракети? Бо війна дійсно зараз йде складна, й на її другому році ми спокійніші не стали...

Був Андрій Козінчук у лікарні, бо отримав, як він пише, довбану травму:

Відео дня

«Так сталося, що я травмувався, забив на травму, через не зовсім санітарний стан зайшла інфекція, і я тепер в лікарні. З моєї ноги торчить шланг, приєднаний до апарата. Апарат афігезний, хоч і привʼязав мене до койки. Але суть посту не в тому. Я лежу в цивільній лікарні, де 90% пацієнтів військові. Поранення різноманітні і військові різні. І ми з ними спілкуємось. Так от, прохання, якщо ви знаєте, що ваш знайомий лежить в лікарні, допомагайте йому».

Психолог просить відвідували поранених бійців. Для підтримки. Крім того, пацієнтам, що потрапили в палату з фронту, потрібні речі, а інколи їх нікому принести. 

«Військові потрапляють сюди зі стабіків або передових шпиталів і вони тут в формі зі слідами крові, старих футболках. Тут звісно все видають, але бажано купити нове», — говорить Андрій Козінчук та називає список речей, які необхідні:

  • 2-3 футболки будь якого кольору,
  • 2-3 пари трусямб будь якого кольору, але його розміру,
  • рильно-мильні,
  • мобілка/зарядка (опціонально),
  • шорти/спортивні штани його розміру,
  • вкусняхи (балабаси),
  • нормальні цигарки (якщо палить, звісно).

Та саме ваше відвідування — буде важливіше для бійця, каже психолог.  

«Якщо є можливість, обовʼязково приїдьте, — говорить він. — Ну хіба от він прямо наполягає, аби ви йшли вслід за кораблем. Для мене велике здивування є те, що це дуже нечаста штука — відвідування. Так не має бути. Ну і якщо вже не можете відвідати — пишіть, голосухи, підтримки мілльон. Бо лікарні в нас жахливі. Персонал хороший, а от сама атмосферка не дуже».

Наостанок Андрій Козінчук дав пораду і військовим: «Не запускайте свої травми і болячки. Бо потім шланг буде стирчати з ноги і прямо в апарат. Хєрове відчуття». До посту він додав власне фото з тим самим апаратом. 

 

Читайте також: 

Що може зіпсувати відпустку для військового? Про ситуації в мирному житті, які роздратують

Якщо не можеш повпливати на ситуацію, впливай на себе. Як? Прості поради на складний час

Війна та секс: військовий психолог розповів про лібідо, зради, утримання та «польових дружин»

Заїдаєш та запиваєш стрес? Військовий психолог дав поради, від яких легше голові та шлунку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Svec Dianoska

    яка адреса щоб приїхати відвідати наших Військових бійців у лікарні у Вінниці Хочу щиро подякувати їм і привезти вкусняшки.

    __ reply Svec Dianoska

    Та в кожні лікарні...

    Svec Dianoska reply Svec Dianoska

    Новини Вінниці на 20хвилин це зрозуміло це безпека наших хлопців а кому можна надіслати посилочку новою поштою щоб передали їм ,...

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Svec Dianoska

    Dianoska Svetc адреси конкретних лікарень називати не будемо. Подумайте.
  • Георгій

    Цигарки не палять а курять. Навіть на пачках про це написано. Двійошники.
       Приносити потрібно корисне а не шкідливе.
  • Олег

    Українці прошу допоможіть. Їдемо з Харкова до Львова! везу жінку  та дитину! Людина яка мала допомогти нам в дорозі вимкнула телефон! Бензин скінчився! Стоїмо в Київській області допоможіть паливом або коштами будь ласка хто скільки може. Потрібно 1800 грн 15 січня поверну! Допоможіть Благаю.

    5355161162666739

    М ~ М reply Олег

    Краще б ти сука допоміг тим, хто відає життя. Тут пост про допомогу пораненим військовим, а ти шахрайська тварина, тільки шукаєш лохів, що клюнуть на твій псевдоправидий комент і вишлють гроші. Шуруй працювати і чесно заробляти. Обнагліли ці шахраї. 🤬.
  • Читач39

    Пораненим хлопцям та дівчатам моя повага.На фото явно не рука медсестри,а рука медбрата.Рука більша ніж у пораненого і видна волохатість руки.

keyboard_arrow_up