«Все ще може змінитися». Вінничанин Влад Сорд, якого затримали у Києві, уже вдома

«Все ще може змінитися». Вінничанин Влад Сорд, якого затримали у Києві,  уже вдома
  • Вінницького письменника та засновника видавництва «Дім химер» Влада Сорда затримали після акції на підтримку Стерненка у Києві. Сорду оголосили підозру в хуліганстві. Суд відправив чоловіка під цілодобовий домашній арешт.
  • Наразі Сорд уже у Вінниці. Його друзі радіють цьому, але водночас хвилюються та додають, що все може змінитися.

— Сьогодні Влад Сорд вдома у Вінниці, тож Химери нарешті разом та зможуть відсвяткувати сьогоднішній день. Велика радість знати, що Влад наразі вдома, і велика тривога щоденно усвідомлювати, що це не кінець справи, і все ще може змінитися, — пише у фейсбук Дів Химер. — Разом з тим — величезне обурення та біль, що Ріф досі утримується в СІЗО, а багатьом активістам з суботньої акції, незалежної від їхньої фактичної участі у протесті, вручені підозри про «хуліганство з використанням зброї». Дякуємо всім, хто з нами у ці скрутні та тривожні часи.

Також Дім Химер додає, що акція на підтримку Влада під будівлею суду «зненацька перетворилася на читання віршів Сорда зі збірки».

Відео дня

У Києві, 20 березня, біля будівлі Офісу президента влаштували чергову акцію на підтримку Сергія Стерненка. Після завершення акції, поліція затримала вінничанина Влада Сорда. 

Влад Сорд, пояснимо, дизайнер, письменник, ветеран та співзасновник видавництва «Дім химер». Останнє, до слова, на початку березня оголосило «книгобунт». А саме, безстрокову акцію на підтримку ув’язнених Андрія Антоненка (Ріффмастер) і Сергія Стерненка. Вони заявили, що 10% від кожної придбаної книги будуть перераховувати на потреби незаконно ув’язнених патріотів. 

Влада Сорда у поліції його назвали «одним із найбільш агресивних учасників» акції. Правоохоронці ідентифікували його як людину, яка била скло у вікнах Офісу президента. Детальніше про акцію, затримання та Сорда у матеріалі: Вінницького видавця та ветерана Влада Сорда затримали після акції у Києві.

 

Читайте також:

Вінницького видавця та ветерана Влада Сорда взяли під домашній арешт

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Галина Семенишина

    ЯкI нахаби
  • Марія Рибак

    Скотина бандитська воно ще либиться
  • Володя Ситий

    Але ж розбиті двері ОП,то не орден Богдана Хмельницького. Їх в туалеті лікарні Мечникова не подаруєш. І не молода на весіллі щоб до них бігти через всю Україну з лінії фронту.
  • Володя Ситий

    Гнида,рже. Гнида,довольна. Гнида каже що то був не він,а людина схожа на нього. Гниді,так адвокат порадив. Тепер гнида - іхтамнєт. Тож підтримаємо гниду-іхтамнєта у ці скрутні для гниди часи.

    Володя Ситий reply Володя Ситий

    Юра Стафийчук  то не я. То людина,схожа на мене. Я вже давно ноги зробив.😂

    Юра Стафийчук reply Володя Ситий

    Володя Ситий цікаво а ти чорт розуміеш що кіпіш  то кіпіш ? вгадай ... як тікати (може) будеш ? .. 🤣
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up